Kate Hudson: Karizmatična Kate

Nasmeh Kate Hudson pove več kot večini med nami uspe povedati v celotnem dnevu. Zadnje čase je ta njen dekliški izraz veselja še posebej širok, kar pa gre nedvomno pripisati njeni cvetoči karieri in njenim na novo odkritim seksi pogledom na razmerja.

30. 10. 2008

Vse na Katini rezidenci v New Yorku izžareva nekakšen zenovski mir, k temu vtisu pa veliko pripomore tudi ogromen kip hindujskega boga Ganeše, ki veličastno stoji za kavčem pomirjajoče bež barve. Če ne bi bilo televizorja s ploskim ekranom (na programu so ravno prenašali nogometno tekmo), bi Cosmopolitanovega novinarja, ki ga je v hišo spustila hišna pomočnica, najverjetneje zazibalo v meditativno stanje.

Toda kmalu truščema vstopi Kate, prekipevajoča z energijo. Odkrižari v kuhinjo in začne čistiti pult – z njega odstranjevati stvari – nato pa seže po steklenici vode, pri čemer se zdi, da se ves čas premika 100 na uro, kar je očitno njena privzeta nastavitev hitrosti. Čez nekaj trenutkov sede na fotelj, z nog strese čeveljce s petkami, eno boso nogo položi na klubsko mizico in reče: “No, pa začniva.”

Kljub njenemu noremu tempu se zdi, da Kate uspeva ohranjati pravo ravnotežje in tako uspešno krmariti skozi nevihte življenja, ki ji nikoli ne pridejo do živega. Čeprav se je pred dvema letoma na primer razšla s Chrisom Robinsonom, je pevec skupine Black Crowes še kako prisoten v njenem življenju. Ko sredi intervjuja vstopi v hišo, Kate radostno zavpije: “Živjo, očka!”, nato pa hitro doda: “Sredi intervjuja sem, zato pazi, da ne boš bleknil kakšne neumnosti!” Na hitro ga pospremi do dnevne sobe, kjer se on posveti zabavi z njunim štiriletnim sinom Ryderjem.

Kot večina zaposlenih mater se je tudi Kate, ki je zdaj stara 29 let, spremenila v žonglerko s časom. Ne le, da poganja naprej svojo igralsko kariero (njen najnovejši film je romantična komedija My Best Friend’s Girl z Danom Cookom, pred kratkim pa je posnela Bride Wars ob Anne Hathaway), hkrati se loteva tudi projektov, ki ji še posebej veliko pomenijo. Njen najnovejši je lansiranje linije organskih kozmetičnih izdelkov skupaj s stilistom za lase Davidom Babaiiem in organizacijo Wild Aid, ki se bori proti nezakonitemu trgovanju z živalmi. Kate je obraz in predstavnica kozmetične linije ter njen glavni poskusni zajček. “David mi na primer poškropi lase in reče ‘Oooh, tole pa ni najbolje ...’ ter se vrne nazaj na delo,” razloži Kate. “Edina stvar, ki mi vzame malo več časa, je promocija linije. Snemanje filma je veliko težje. Takrat delaš od 15 do 18 ur na dan.”

Seveda Kate razen za materinstvo in delo najde tudi nekaj časa za zabavo: “Ryder gre spat ob osmih in takrat se začne moje odraslo življenje. S prijatelji gremo na kakšno večerjo.” Ti trenutki so zanjo zelo dragoceni, toda tudi njena brezmejna energija ima svoje meje. “Na koncu dneva sem zbita, zato nikoli ne pridem dlje od večerje,” prizna.

Čeprav ne pleše ravno po mizah nočnih klubov, pa njeno družabno življenje še zdaleč ni v stanju mirovanja. V času nastajanja tega intervjuja je bila Kate v središču pozornosti paparacev, saj so ti poskušali odkriti, zakaj se je pred kratkim razšla s kolesarjem Lanceom Armstrongom.

Ko hočemo izvedeti kaj več o njuni romanci, se Kate namuzne, nato pa nagne svojo stekleničko z vodo, kot bi si hotela pridobiti še nekaj sekund za razmislek o tem, kako bo odgovorila. Temi se spretno izmuzne, rekoč: “Nekdo me je nekoč vprašal, v katerih oblačilih se najbolje počutim, in odgovorila sem, da sem, iskreno povedano, najraje gola. Nato so se začeli vrstiti članki z naslovi v slogu ‘Kate bi bila najraje ves čas gola’ in pa ‘Kate Hudson - ekshibicionistka.”

Izkaže se, da ima Kate kar nekaj anekdot na račun rumenega tiska: “S prijateljico, ki je tudi igralka, sva enkrat ugotovili, da naj bi se na isti dan obe poljubljali z istim moškim! Res smešno. Spet drugič so me v enem tednu povezali s štirimi različnimi moškimi, od katerih dveh nisem še nikoli srečala.”

Čeprav je jasno, da gre včasih pri takšnih zgodbicah zgolj za ugibanja, pa “nekaterim uspe zadeti v črno,” prizna Kate. “Toda potem iz tega naredijo pravo limonadnico in vse skupaj izpade čudno,” še doda. Ko jo kljub vsemu nočemo pustiti pri miru in bi radi izvedeli kaj več o njenem ljubezenskem življenju in kar nekako eklektičnem okusu za moške, Kate pove: “Mojega okusa za moške ni mogoče opredeliti. Tako je že od nekdaj. Ne morem reči, da mi je všeč točno določen tip moškega.”

Morda se dobro počuti v družbi moških vseh vrst zato, ker je večji del svojega otroštva preživela v njihovi družbi, saj je odraščala ob bratu in dveh polbratih. Ena od tematik v njenem novem filmu Best Friend’s Girl – ali so lahko moški in ženske zgolj prijatelji – je nekaj, o čemer se večkrat pogovarja s prijateljicami. So torej lahko? “Po intelektualni plati ja. Nagonsko? Ne. Eden vedno hoče nekaj več,” se zahihita Kate.

Kljub temu je Kate in njenemu nekda­njemu uspelo ustvariti zavidanja vredno prijateljsko vez. Ko jo vprašamo, ali bi se kdaj znova poročila, odgovori pritrdilno, nato pa nagne glavo in zavpije v smeri dnevne sobe:

“Chris, bi se bil pripravljen znova poročiti?” Ne da bi počakala na njegov odgovor, se zasmeji in nadaljuje: “Odvisno je od osebe, s katero si ... Ko sem spoznala Chrisa, sem se v trenutku zaljubila. Spoznala sem ga v četrtek, se k njemu preselila v nedeljo, mu nekaj let zatem rodila otroka in se od njega ločila sedem let pozneje ... Ampak glejte, saj praktično še vedno živiva skupaj! Stvari seveda niso nikoli popolne, a na najino ločitev ne bi mogla gledati kot na napako.” Ravno ta pozitivni pogled na stvari pa je tipičen za Kate: “Vem, da se razmerja spreminjajo, le včasih se pač spremenijo drugače, kot si pričakoval.”

6 stvari, ki jih nisi vedela o Kate ...

... do zdaj

  • 1. V igralstvu je debitirala z vlogo v nanizanki Miza za pet (Party of Five).
  • 2. Odraščala je v Koloradu, na srednjo šolo pa je hodila v Los Angeles.
  • 3. V petem razredu je zmagala na tekmovanju talentov s solo točko na pesem Rythm Nation Janet Jackson.
  • 4. Za svojega otroka uporablja organske izdelke.
  • 5. Po zunanjosti je podobna svoji mami, Goldie Hawn, značajsko pa ji je bližje očim Kurt Russel.
  • 6. Njeno drugo ime je Garry.

Eric Alt, Metka Pravst

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri