Kate Bosworth: Očarljiva Kate

Ob lepoti Kate Bosworth mnogim zastane dih in nič čudnega ni, da se te dni nahaja na najbolj vročem seznamu Hollywooda. Poleg tega je Orlando Bloom popolnoma zatreskan vanjo. Nič čudnega, da se Kate ves čas smehlja.

27. 1. 2005

Ob imenu Kate Bosworth se po vsej verjetnosti najprej spomnite na zagorelo seksi bejbo, ki jo je Kate zaigrala v filmu Blue Crush. Toda v resnici je 22-letna igralka drobno in rahločutno bitje s tako svetlo in čisto poltjo, da je vsakomur takoj jasno, da raje poležava v senci kot na vročem soncu. In glede na to, da si je za pogovor s Cosmopolitanom oblekla belo bluzo z visokim ovratnikom, oprijete kavbojke in lakaste čevlje, bi jo prav lahko imeli za urednico kakšne newyorške modne revije.

Njena sposobnost, da prepričljivo zaigra različne osebnosti, je eden od razlogov, da Kate že tri leta in pol, odkar se je preselila v Los Angeles, ni prenehala z delom, čeprav je imela pred tem za seboj le nekaj manjših filmskih vlog, med drugim tudi v filmu Šepetalec konjev. V zelo kratkem času je dobila vloge v filmih Blue Crush, Win a Date With Tad Hamilton in Wonderland.

Za razliko od mnogo holivudskih igralk, ki so bile že od malega vajene nastopati, je imela Kate zelo neholivudsko otroštvo. Kot edinka je s svojimi starši živela v premožnem pred mestju Darien v Connecticutu in trenirala konjeništvo. Pri štirinajstih se je z družino preselila v Cohasset v Massachusettsu, kjer je obiskovala srednjo šolo in tam dobesedno blestela: v svoji prijavnici za univerzo se je lahko pohvalila ne le z odličnim uspehom, pač pa tudi z raznovrstnimi priznanji in s pohvalami. Nič čudnega torej, da je brez težav dobila mesto na univerzi Princeton, a se je študiju zaradi igralske kariere začasno odpovedala.

Doslej Kate še ni imela razloga, da bi obžalovala svojo odločitev. Kevin Spacey jo je osebno izbral, da je v novem filmu Beyond The Sea zaigrala z v šestdesetih letih znano igralko Sandro Dee, trenutno pa se greje v objemu Orlanda Blooma.

Ali je res, da ste Robertu Redfordu posredovali božično voščilnico namesto svoje fotografije, ko ste se potegovali za vlogo v filmu Šepetalec konjev?

Ja, bila sem v sedmem razredu in že celo življenje sem jahala ... Vsak konec tedna sem bila na tekmovanjih. V skednju, kjer sem imela svojega konja, so se razširile govorice, da v New Yorku iščejo igralce za neki film.

Ker sem živela v Connecticutu, nas je nekaj šlo tja, in rekli so nam, naj s seboj prinesemo fotografije. Nisem imela pojma, da s tem mislijo portrete. Vse, kar sem imela, je bila moja fotografija na božični voščilnici, na kateri sem bila v konjeniški opremi. To je verjetno pomagalo, da so me izbrali, saj imajo v filmu pomembno vlogo konji.

V Šepetalcu konjev ste igrali prijateljico Scarlett Johansson. Sta za kamerami postali prijateljici?

Takrat je imela dvanajst let, jaz pa štirinajst. Tako mladi sva bili! Spominjam se, da je bila zelo prijazna in zelo rada sem opazovala, kako se razvija. Vedno je hotela biti igralka in v tem sva se razlikovali. To ji je bilo usojeno in spomnim se, da na snemanju nisem vedela, kaj moram početi. Prosili so me, naj se postavim na svoje označeno mesto (prostor, v katerem med snemanjem stojijo igralci) in Scarlett sem morala vprašati, kaj to pomeni.

Zakaj ste se potem odločili, da se naslednjih nekaj let ne boste posvečali filmu?

Hotela sem dokončati srednjo šolo in želela sem si biti normalna. Takoj po Šepetalcu konjev smo se preselili v Massachusetts, tam pa nisem hotela biti novinka, ki je igralka in vsak konec tedna odhaja na avdicije. Želela sem imeti prijatelje in nisem jih hotela odvrniti od sebe.

Imate še vedno stik s prijatelji doma?

Ja, seveda. Oni so moja zgodovina in moj podporni steber. Pred dvema tednoma sem bila v Bostonu in se družila z njimi.

Kako ste dobili vlogo v filmu Blue Crush?

Bilo je noro. Takrat sem ravno maturirala. Preselila sem se v Los Angeles in dva meseca kasneje sem dobila to vlogo. Sem precej drobna in ko so me izbrali za vlogo, je producent rekel, da ne verjame, da bom lahko prepričljivo odigrala dekle, ki deska, ter da bom morala pridobiti nekaj mišične mase. Rekla sem mu: “Prav, naredila bom, kar boste hoteli.” Od takrat naprej sem naredila vse, da bi dobila vlogo.

Kako ste pridobili mišice?

Dvigovala sem uteži in se štiri mesece učila deskati po sedem ur na dan, sedem dni na teden. Pridobila sem 7,5 kilogramov mišične mase, kar je zame zelo veliko. Moje telo je dobilo popolnoma drugačno obliko ... kot če bi si nadela kostum. Kavbojke mi niso bile več prav in to se mi ni prej še nikoli zgodilo. Moja teža ponavadi ne niha.

Ali pazite na prehrano?

Ne. Nerada odgovarjam na to vprašanje, ker zveni grozno, toda nikoli mi ni bilo treba skrbeti za to. Ko sem snemala Blue Crush, sem jedla več kot kdaj koli ... Lahko vprašate Michelle (Rodriguez), saj sva takrat živeli skupaj. Za večerjo sem pojedla tudi po tri velike porcije sladoleda. Toda četudi mi ponavadi ni treba paziti, kaj dam v usta, se veliko bolje počutim, če jem zdravo. Pred kratkim sem bila pri strokovnjaku za prehrano in bila sem popolnoma očarana.

Ste imeli med snemanjem prizorov z deskanjem v Blue Crush kakšno nesrečo?

No, eno brazgotino imam ... Na Ahilovi peti. Z nogo sem namreč zadela v čer. Kakšnih pravih poškodb med akcijo pa nisem imela, ker sem imela dvojnico.

Še vedno deskate?

Pravzaprav ne. Kljub temu da to rada počnem, mislim, da sem se malce naveličala.

Kako se trenutno zabavate?

Jezdenje je še vedno moja velika strast. Spet bi rada začela skakati – rada imam razburjenje, ko uspešno dokončaš svoj krog. Zdaj večinoma jezdim s svojo teto, ki ima dva konja. Prav tako se rada zavijem v odejo in berem ali pa gledam televizijo, rada pa bi šla tudi večkrat na jogo.

Zdaj pa k filmu Win a Date With Tad Hamilton. Če bi bili Rosalee, bi si izbrali Tada ali Petea?

Izbrala bi Petea (Topher Grace). Rada imam Josha Duhamela, toda Topherjev junak mi je bil v filmu ljubši. Bil je tako ljubek in tako zelo jo je imel rad. Ne maram važičev. To ni moj stil.

Rosalee je bila zagledana v zvezdnika. Kdo je bil vaša prva zvezdniška ljubezen?

Zack (Mark-Paul Gosselaar) v filmu Saved By the Bell. Nisem sicer imela njegovih posterjev na steni, zagotovo pa je bil moja skrivna ljubezen.

Kaj vas je navdušilo pri vlogi Sandre Dee v filmu Beyond the Sea?

Kevin (Spacey), ker je eden mojih najljubših igralcev. Osumljenih pet in Lepota po ameriško sta moja najljubša filma. Ko sem izvedela, da me želi spoznati zaradi vloge, sem bila vsa iz sebe.

Kako se je bilo poljubljati s Kevinom, ki je 23 let starejši od vas?

Pravzaprav o tem sploh nisem razmišljala. Do takrat sva s Kevinom vzpostavila neverjeten odnos. Prav čudno: kot gledalec gledaš seksi prizor in si rečeš: Moj bog. Ko pa si igralec, je to zgolj del tvojega dela. Zanimivo, da tudi sicer veliko delam s starejšimi moškimi.

Kaj se vam zdi seksi?

Samozavest in skromnost. Rada imam moške, ki niso toliko nori, kot so zabavni ... Ki so pozorni, prijazni in s katerimi se lahko nasmeješ. Takšne, s katerimi si lahko sto petdeset odstotno tak, kakršen si.

Kateri bi bil vaš najboljši nasvet za zmenek?

Nikoli nisem zares hodila na zmenke. Vedno je bilo tako, da sem nekoga spoznala in takoj vedela, da je to tisto pravo. Sem serijska monogamistka. Imela sem štiri fante, prvega pri petnajstih, z vsakim pa sem bila kakšni dve leti. Skoraj nikoli nisem bila samska. Nikoli se nisem z nekom razšla in šla potem na zmenek. Pogovorim se sama s seboj in grem naprej z nekom drugim.

Nihče vam še ni strl srca?

Seveda mi je. In prav nič zabavno ni.

Kaj je najbolj romantična stvar, ki jo je za vas naredil vaš fant?

Vedno so to manjše pozornosti. Srečna sem bila v ljubezni. Vsi moji fantje so bili super. Veste, kaj mi je bilo všeč? Ko mi je moj tedanji fant za osemnajsti rojstni dan naredil svečke z mojo najljubšo dišavo.

In najbolj romantična stvar, ki ste jo za svojega fanta naredili vi?

Najverjetneje to, da sem se odpravila na zelo zelo dolg let, samo zato, da bi z njim preživela en dan.

Na primer na Malto (kjer je Orlando snemal Trojo)?

Ja. To je bilo to! In to sem zelo rada naredila.

Kateri je za vas najboljši privilegij slavnih?

Letenje. Na letališču me vedno pozdravi nekdo od letalskega podjetja in me pelje mimo varnostnikov, včasih pa grem celo prva na letalo. Nerada letim in zaradi teh dejanj sem nekoliko manj nervozna.

Kaj pa vas moti pri slavi?

Ko v reviji zagledam svojo sliko in si rečem: “Uau, od kod je pa to prišlo? Pojma nisem imela, da me je takrat nekdo gledal.” Zelo čuden občutek.

V filmu Beyond The Sea je tema o zasebnem in javnem zelo izpostavljena, saj sta oba glavna junaka slavna. Kako pa vidva z Orlandom shajata s tem?

V intervjujih ne razpravljam o najinem odnosu, ne hodiva pa tudi na kraje, kjer se zbirajo slavni ljudje. Če bi radi obiskali najbolj modno restavracijo v Los Angelesu, prav, toda vedite, da bodo tam tudi paparaci. Če se vam s tem ne ljubi ubadati, pojdite raje drugam. V mestu je cel kup odličnih restavracij.

Ali pogosto ostajata doma?

Pravzaprav sva precej zadržana. Ker veliko potujeva in imava različna urnika, je lepo imeti trenutke, v katerih sva sama v sproščenem vzdušju. Večinoma gledava televizijo in si naročiva hrano na dom.

Kakšen je vaš povprečen dan, kadar ne delate?

Dolgo spim, potem pa malo telovadim na napravi za hitro hojo. Potem se dobim s prijatelji ... Mogoče grem tudi na obilen zajtrk. Potem preberem nekaj scenarijev in grem na sprehod s svojim psom.

Ali imate hišo v Los Angelesu?

Ne, najeto imava.

Ali obstaja kaj, česar ljudje ne vedo o vas?

Mislim, da ničesar ne skrivam. Toda tako kot vsi drugi imam tudi jaz temno stran; imam več plati.

Ali se boste mladi poročili?

To me čisto vrže iz tira. Ne vem. Toda v življenju se mi je vedno vse zgodilo takrat, ko sem to najmanj pričakovala.

Katine trenutne ljubezni

  • Torbica Michaela Korsa: Ves čas jo imam pri sebi. Nisem tisti tip ženske, ki vsak dan menja torbice.
  • True Religion In Hudson Jeans: Nora sem na kavbojke in ti dve znamki sta najboljši. Vedno sem jih nosila.
  • Zlate balerinke: Moji čeveljci so znamke Kenneth Cole. Poslali so mi jih in izjemno udobni so.
  • Prefinjen nakit: Nakita ne maram menjati pogosto. Rada imam prefinjene stvari. Niso mi všeč ogromni uhani ali velike kičaste zadeve. Na sebi imam zgolj majhno verižico.
  • Audiji: Rada imam audije, res jih imam rada. Nimam ga, toda mislim, da je to izjemo ležeren avto.
  • Suši: Rada imam ribe, a jih še pred dvema letoma nisem mogla niti videti. Oče mojega fanta iz srednje šole je lovil jastoge, a jih takrat nisem marala. Zdaj pa se mi je nenadoma spremenil okus in imam rada ribe in suši.
  • Pod rušo: Obožujem jo. Cela serija je tako dobro narejena in vsi igralci so imenitni.

Lesley Goober, Janka Menart

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri