Katarina Venturini iskreno spregovorila o tem, kako je, ko po 40. postaneš mama

Katarina Venturini, slovenska plesalka in sodnica plesnega šova Zvezde plešejo, ki se bo zaključil to nedeljo, je imela zelo pozno privilegij postati mama. Iskreno je spregovorila o tej težki izkušnji. Preveri, kaj je povedala.

Katarina Venturini iskreno spregovorila o tem, kako je, ko po 40. postaneš mama (foto: Miro Majcen/Pop TV) Miro Majcen/Pop TV
1. 6. 2017

Katarina Venturini danes živi življenje, ki si ga je vedno želela. V plesu je s soplesalcem in nekdanjim življenjskim partnerjem, Andrejem Škufco, dosegla vse, kar je v plesu možno doseči. Kmalu po koncu tekmovalne kariere je ustanovila svojo plesno šolo in pred letom dni končno povila svojega prvorojenca.

Katarina Venturini in Andrej Škufca

Dokaj pozno je postala mamica. To se je zgodilo šele, ko se je pripravila na življenje v dvojini in tako pred letom po čudežu dobila sinka Marka.

Z možem sta se dolgo trudila, prestala sta šest postopkov oploditve z biomedicinsko pomočjo. "Lahko rečem, da je bilo to težko obdobje," je iskrena.

"'Šopanje' z umetnimi hormoni te v obdobju posameznih postopkov IVF (op. p. oblika oploditve) popolnoma spremeni. Če danes pomislim, kaj vse sem izrekla možu ... dober je, da je vse to prenesel in ni obupal."

"Vedel je, da to nisem jaz, ampak da se oglašajo hormoni. Pa tudi telesno se spremeniš, sama sem bila čisto zamaščena, tudi dajanje injekcij ni prijetno ... O tem bi morali tudi v javnosti govoriti več, pa bi bilo parom vsaj malo lažje. To je res naporno obdobje, in tisti, ki ga ni dal skozi, težko razume. Sprva misliš, da je ta IVF vsemogočen, in ko ugotoviš, da ni, je to prvi velik šok."

Vsak neuspeli postopek je dodaten šok. Človek pa mora funkcionirati, kot da je vse normalno. Za žensko in partnerski odnos ta stvar zagotovo ni lahka. Ravno obratno.

Ko sta Katarina in njen mož nekako sprejela, da ne gre, in da bosta živela v dvojini, je Katarina zanosila po naravni poti …

"Ko sem vse spustila in se predala, je prišel Mark in naju z Damjanom naredil najsrečnejša človeka na svetu."

"Spoznala sem, da je dobiti otroka dejansko v rokah usode, boga, narave, kakor že želite poimenovati nekaj, kar ni v dosegu racionalnega mišljenja. Da ženska zanosi, je v resnici še edina stvar, ki v teh naših programiranih življenjih ni povsem v naših rokah. Ne glede na to, kaj razmišljamo, ali smo pozitivni ali ne, ali gremo na akupunkturno, bioenergetsko ali kakršno drugo terapijo ali ne, jemo zdravo hrano – nič ne pomaga."

Ja, res je, vse drugo lahko kontroliramo, le novega življenja v tem smislu ne moremo. Slednje ni odvisno od nas, ampak preprosto od tega, ali ti je to dano ali ne.

Katarina Venturini

Ko je novinarka naše hiše Katarino vprašala, ali bi za sinka želela, da bi bil nekoč plesalec, je ta odgovorila ...

"Vseeno mi je, bi pa rada, da bi znal plesati. Ker ples je ena taka fina stvar. Če zna moški plesati, lahko očara vsako žensko. Že zdaj pleševa, ko zaslišiva kakšno glasbo. Mislim, da bo znal plesati in mu ne bo nerodno, kot je večini moških. Drugače mi je pa prav vseeno, kaj bo počel, da bo le zdrav in zadovoljen!"

Vir: Govori.se

NUJNO preberi še članek iz našega arhiva - Poglej, kaj o Katarini Venturini razkriva njena astrološka karta

Priporočamo tudi: Tanja Ribič ganila z ljubezensko izpovedjo svojemu možu! Poglej, kaj mu je napisala