Katarina Čas prvič iskreno o snemanju z DiCapriem: "Rekli so mi: 'Potem pride DiCaprio, bi te rad spoznal."

Igralka Katarina Čas in voditelj Borut Pahor se v tokratni epizodi Mastercard® podkasta navdiha, katerega namen je, da spoznavamo sijajne zgodbe ljudi, ki nas navdihujejo, pogovarjata o uspehih v filmski industriji, o srečanju z Leonardom DiCapriem in o igralkinem nesojenem prizoru z DiCapriem, zaradi katerega je skoraj zavrnila vlogo.

24. 5. 2023

"V filmih je toliko navdihujočih stvari za moje delo in življenje, da si brez tega, kar vi (igralci) počnete, ne znam predstavljati pravzaprav enega uspešnega, lepega, navdihujočega življenja," pove Pahor, ki je tokrat v goste Mastercard® podkasta navdiha povabil Katarino Čas, za katero je v tekmi za predsedniški stolček leta 2012 dejal, da je zanj najbolj seksi Slovenka.

Navdihujočo Katarino spremljajo bogate igralske izkušnje.

Pri rosnih 12 letih je v reklami za Cocto čofotala po lužah, nato pa je korak za korakom osvajala male televizijske ekrane in naposled velika filmska platna.

Ja, zagotovo je tudi tebi v tem trenutku najprej na misel padla svetovna uspešnica Volk z Wall Streeta. V njej odigra eno od stranskih vlog, njen soigralec pa je bil nihče drug kot Leonardo DiCaprio.

Kako ji je uspela ponudba, o kateri sanjajo mnoge slovenske igralke?

"Nerada govorim o projektu, preden je posnet. Za primer Volka z Wall Streeta so naši mediji izbrskali informacije, še preden sem sploh letela v New York na snemanje. To je precej neprijetno, da se govori, preden sploh posnameš," pove Katarina o avdiciji za Scorsesejev film Volk z Wall Streeta

Pahorju razkrije, kako je morala za avdicijo doma posneti tri različne prizore in da en mesec ni dobila nobenega odgovora. Ko so jo končno poklicali, je bilo prvo vprašanje, ali ima urejeno delovno vizo.

"Ni preprosto. Martin (Scorsese, op. a.) me je očitno res želel v filmu Volk z Wall Streeta, ker bi lahko katero koli drugo vzel. Ker smo morali zame urediti delovno vizo, vse, da sem iz Slovenije prišla tja. Čeprav samo za stransko vlogo,"  pripoveduje Časova, ki je snemala v New Yorku.

"Rekli so mi: 'Potem pride DiCaprio, bi te rad spoznal, pa potem greš še k Scorseseju, da se spoznata in pogovorita.' In potem sem se delala: 'Ja, seveda, kul kul.' Kot da ni nič. Znotraj pa AAAA."

A Katarina kljub vsem uspehom in filmskim vlogam ostaja trdno na tleh.

Zase pravi, da ni zvezda, da je Hollywood samo okusila, a za marsikoga je prav zaradi svoje srčnosti, skromnosti, dostopnosti in vseh vlog, s katerimi je pustila pečat, zvezda, ki še kako žari v našem medijskem prostoru.

V podkastu med drugim spregovori o nesojenem prizoru, ki se ga je močno veselila, a so ga na koncu, še pred snemanjem, zaradi predolgega scenarija odstranili. To se jo je zelo dotaknilo, da je v nekem trenutku pomislila, da bi se usedla nazaj na letalo za Slovenijo.

"Pridem v hotel. Čakajo te rože, paket kozmetike, to je bilo meni vse prvič in sem bila tako: o, moj bog. In potem je tam scenarij s tvojimi scenami in jaz grem skozi in opazim, da ene scene, kjer naj bi imela telefonski pogovor z DiCapriem ni več notri. In kličem agenta. Tiste scene ni in on: 'Ja, morali so skrajšati, več igralcem so skrajšali prizore, ne samo tebi.' In sem bila precej razočarana, da sem želela nazaj domov, da to pa ne ... Ja, toliko sem nora včasih," iskreno prizna Katarina, ki se je tega prizora še posebej veselila.

"Agent mi je prav rekel: 'Zdaj pa tako. Snemala boš s Scorsesejem, ljudje bi ubijali za to, pač nimaš tiste scene, preboli.' Prav tako na grdo, da sem se skulirala, Meni se je zdela pač pomembna scena zame, ni bila pa pomembna za vsebino filma," se spominja.

Si vedela, da si je Pahor film Volk z Wall Streeta ogledal več kot 20-krat?

"Ker je vrhunski film. Glej, te njegove (od DiCapria, op. a.) nastope ... saj sem tudi tebe gledal, ne, ampak ... Te nastope DiCapria, zlasti ko dvakrat nagovori svoje uslužbence. Ok, trikrat, ampak dvakrat s tistima fenomenalnima nastopoma ... Film me očara. Prvič, Scorsese je naredil mojstrovino in sem absolutno ogorčen, ker ni dobil oskarja," v pogovoru prizna Katarini.

Tudi on je imel priložnost spoznati DiCapria, in sicer ko sta se udeležila konference in jedla kosilo v OZN: "Bil sem na kosilu z Leonardom DiCapriem in se mi je zdelo, da bi bilo dobro, če bi imel fotografijo (z njim). Ker sem njegov oboževalec. Zdelo se mi je tako poceni, da bi ga vprašal za fotografijo na tem kosilu, ki je bilo namenjeno političnim temam (Leonardo je bil povabljen, ker je podnebni aktivist, op. a.). In ga nisem vprašal ..."

Vabljeni na Metroplay, kjer si lahko ogledate vse epizode Mastercard® podkasta navdiha z Borutom Pahorjem. Naš nekdanji predsednik republike se pogovarja z izjemnimi Slovenkami in Slovenci, ki so na svoji poti ustvarili neprecenljive zgodbe, vredne preučevanja. Je nefiltrirano potovanje skozi njihove izkušnje, o odkrivanju njihovega potenciala, preseganju ustaljenih okvirjev in ustvarjanju izpopolnjenega življenja.
 
Vsebino omogoča Mastercard®.

Preberi več na Metropolitan.si

Fotografije: Sami Rahim