Katarina Čas: Preboj med igralsko elito v svetovnem merilu!

O Katarini Čas bi zagotovo lahko govorili kot zgodbi o uspehu, saj je v zadnjih treh letih zaigrala v kar dveh visokoproračunskih filmih. Je ena izmed redkih slovenskih igralk, ki ji je čez lužo uspel veliki met, saj se na njenem seznamu sodelavcev zdaj znajdeta tudi režiser Martin Scorsese in igralec Leonardo DiCaprio.

22. 3. 2013

"V našem poslu moraš biti izredno prilagodljiv in pripravljen spakirati kovčke z danes na jutri ter se odpraviti nekam daleč na avdicijo," pravi Katarina Čas, ena izmed redkih slovenskih igralk, ki je okusila blišč in glamur Hollywooda.

Kovčke je prvič spakirala pred tremi leti, ko se je odpravila na avdicijo v London, ki ji prinesla pomembno vlogo v komičnem trilerju Policist (The Guard). V tem je v vlogi Irke hrvaškega rodu Gabriele McBride nastopila z nominirancem za oskarja Donom Cheadlom in irskim igralcem Brendanom Gleesonom. Še danes se spominja dneva, ko je stopila pred strogo žirijo.

"Za avdicijo dobiš povabilo in natančno uro, tako da ne čakaš v vrsti, ampak se posvetijo samo tebi. Navadno je vse skupaj precej intimno, saj sta ob tebi samo 'kasting manager' in snemalec ali pa še kakšen soigralec. So pa avdicije vedno stresne, saj moraš v pol ure pokazati vse, kar znaš, potem pa upaš na povratni klic s pozitivnim odgovorom," svojo izkušnjo opiše diplomirana ekonomistka, rojena v Slovenj Gradcu, ki se s tremo ne obremenjuje.

"Globoko vdihnem in si rečem: Kar bo, pa bo, saj je vseeno!"

Katarina Čas je svojo pot na televiziji začela že zelo zgodaj, na malih zaslonih se je prvič pojavila konec devetdesetih let prejšnjega stoletja, ko je ob boku Oriane Girotto vodila glasbeno oddajo Atlantis, kot zaprisežena rokerica pa se ljubezni do glasbe ni odpovedala niti do danes, ko jo lahko na nacionalni televiziji spremljamo v glasbeni oddaji Aritmija.

Za Katarino ni izziva, ki se ga ne bi lotila, in prav zaradi tega je v zadnjih letih postala vsestranska voditeljica, igralka, fotomodel in filmska soustvarjalka. Kot 13-letno dekle se je navduševala nad profesionalnim plesom, njeno pozornost pa je hitro prevzela televizija.

Po Atlantisu je s prepoznavnim obrazom osvojila tudi občinstvo v avtorski oddaji Klub Avenija in zabavni kontaktni oddaji Klik. To je pozneje prepustila Anji Tomažin, sama pa se je odpravila novim dogodivščinam naproti, natančneje v New York, kjer je širila svoja obzorja. To ji je pomagalo tudi pri prvem preboju na hollywoodsko filmsko sceno, ki pa ni ostal le pri srečnem naključju.

Z videzom in, še pomembneje, igro je z nastopom v filmu Policist dobila veliko pozitivnih kritik, delo med izkušeno filmsko srenjo pa ji je prineslo izkušnje, ki jih nikoli ne bo pozabila.

Šestintridesetletna igralka si svojo pot do zvezd šele utira.

Tako kot pri prvem filmu, ko je novice o snemanju zadržala skoraj do njegove premiere, ji je uspelo skriti tudi vlogo v najnovejšem filmu legendarnega režiserja Martina Scorseseja z naslovom The Wolf of Wall Street.

V kriminalni drami, ki so jo snemali v New Yorku, bo namreč imela čast zaigrati ob boku zvezdnikov, kot so Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Jean Dujardin, Rob Reiner, Kyle Chandler in Jon Favreau.

O podrobnostih s snemanja in o odnosih, ki jih je spletla z novimi sodelavci, Katarina zaradi pogodbenih obveznosti še ne sme govoriti, ker pa je uredništvu revije Story (po kateri prispevek tudi povzemamo) obljubila, da bo kakšno zanimivo prigodo iz Velikega jabolka z njimi delila takoj po premieri, bomo o tem, kako se Katarini Čas znajde na najbolj prestižnih rdečih preprogah na svetu zagotovo še brali.

Za več branja ti priporočamo revijo Story in obisk na njenem spletnem domovanju - portalu Govori.se.