Kaley Cuoco je skoraj ostala brez noge

Revija Forbes je pred kratkim objavila lestvico televizijskih igralk, ki so v preteklem letu, med junijem 2014 in junijem 2015, zaslužile največ. Na prestolu se je že četrto leto zapored znašla Sofía Vergara, ki pa si tokrat prvo mesto deli s Kaley Cuoco, zvezdnico humoristične serije Veliki pokovci, ki si je med drugim tudi s tem uspehom zaslužila, da jo podrobneje predstavimo.

Kaley Cuoco je skoraj ostala brez noge (foto: Profimedia) Profimedia
1. 10. 2015

Kaley Cuoco je točno to, kar imajo Američani v mislih, ko uporabijo izraz 'Girl Next Door'. Preprosto dekle iz soseščine, torej. Ves čas je dobre volje, nikoli ne komplicira, je odprta in odkrita, poleg tega pa je ljubiteljica športa.

Na prvi pogled ima torej zelo veliko skupnega s Penny, likom, ki ga upodablja v priljubljeni humoristični seriji Veliki pokovci.

Veliki

Tudi Penny je namreč živahno in dobro razpoloženo dekle, ki pa navzven včasih deluje tudi rahlo kaotično. Tisti, ki ima priložnost bolje spoznati Kaley, pa kmalu ugotovi, da se v njej skriva še veliko več.

Prav vloga v omenjeni seriji je poskrbela, da je Kaley postala svetovno znana igralka. Lani ji je zagotovila tretje mesto na Forbesovi lestvici najbolje plačanih televizijskih igralk na svetu, saj je z njo v enem letu zaslužila 11 milijonov dolarjev.

Letos pa ji je uspel veliki met, saj je - skupaj s kolumbijsko kolegico Sofío Vergara, zvezdnico serije Sodobna družina - zasedla celo prestol te lestvice! Med junijem 2014 in junijem 2015 je namreč zaslužila kar 28,5 milijona dolarjev.

Nekoč je za snemanje ene epizode zaslužila 300 tisoč dolarjev, po uspešnih pogajanjih o zvišanju plače pa po novem v žepe zbaše okrogel milijonček!

Višina honorarja pa ni edina stvar v njenem poslovnem življenju, ki ves čas narašča, nekaj podobnega se namreč dogaja tudi z njeno priljubljenostjo.

Ta je vrhunec dosegla januarja letos, ko je za upodobitev Penny drugič zapored prejela prestižno priznanje People's Choice Award (nagrada po izboru občinstva).

Podelitev teh prestižnih igralskih nagrad je v letih 2012 in 2013 celo vodila in tudi v vlogi voditeljice se je - zahvaljujoč suverenosti in predvsem obilici humorja - odlično izkazala.

Sicer pa zvezdnica ne skriva, da je vloga Penny zanjo sanjska, zato si lahko celo predstavlja, da bi igralstvo obesila na klin, ko bodo nehali snemati serijo: "Mislim, da bi bila zelo srečna, če bi se s to vlogo poslovila od igralskega posla."

Kaley

Svetlolasa igralka, ki se je kot Kaley Christine Cuoco rodila 30. novembra 1985 v kalifornijskem mestu Camarillo, je prvo televizijsko vlogo, v kateri je spregovorila, dobila že pri šestih letih.

Takrat je kot osnovnošolka nastopila v več oglasih za priljubljeno barbiko, s čimer si je med drugim nakopala tudi zavist sošolk.

"Dekleta so bila res zoprna. Grdo so govorila o meni in se me izogibala," se spominja zvezdnica, ki se je zaradi tega od petega razreda šolala kar doma.

Kaley

Kaley, ki je prvo glavno vlogo dobila pri sedemnajstih letih, ko je zaigrala v humoristični seriji Moja najstnica, ženska družba še danes ne diši pretirano, veliko bolje se počuti med moškimi, še posebno med soigralci iz serije Veliki pokovci:

"Ljubim moško družbo! Z moškimi se razumem bolje kot z ženskami."

V vlogi Penny sicer neredko viha nos nad svojimi piflarskimi prijatelji, v resničnem življenju pa je situacija povsem drugačna, odkrito namreč priznava, da je tudi sama prava piflarka.

"Raje si kupim nov računalnik, kot da bi sledila najnovejšemu modnemu trendu," pravi in doda: "Pamet je zelo privlačna in seksi. Piflarji so res lahko strašno seksi!" S predstavniki močnejšega spola pa jo povezuje predvsem ljubezen do športa:

"Sem oboževalka športa! Sem sin, ki ga moj oče ni nikoli imel." Najbolj se navdušuje nad košarkarskim moštvom Los Angeles Lakers, zato ni čudno, da na njihovih domačih tekmah redno sedi v prvi vrsti.

Kaley

Po lastnih navedbah je obsedena tudi s spinningom, kot ponosna lastnica štirih konj, ki je imela svojo prvo uro jahanja pri 15 letih, pa skoraj vsak dan sede v sedlo.

Njen konjiček pa ni tako zelo nedolžen, kot se morda zdi, nasprotno, nekoč jo je skoraj stal kariere. Leta 2010 je med jezdenjem namreč doživela nesrečo in si zlomila nogo, ki so jo morali po hitrem postopku operirati.

Bilo je tako hudo, da se je govorilo celo o amputaciji, a stvari so se na srečo hitro obrnile na bolje in Kaley, ki se redno poti v fitnesu, vadi jogo in strogo pazi na prehrano, je že dva tedna po nesreči, ko je še nosila mavec, ponovno osedlala konja. Ker je velika ljubiteljica živali, ima ob štirih konjih ravno toliko psov:

"Če se bom kdaj ponovno rodila, si želim, da bi se rodila kot eden mojih psov. Ti imajo namreč res lepo življenje."

Zaprisežena vegetarijanka svoj prosti čas najraje preživlja z ljudmi, ki so ji blizu, ali pa s svojimi živalmi, zato ni čudno, da jo je le redko mogoče videti na zvezdniških zabavah v Los Angelesu. To je najverjetneje rezultat vzgoje njenih staršev, ki sta zelo preprosta in 'prizemljena', zato je v tem duhu tudi odraščala.

Nepremičninski posrednik Gary Carmine Cuoco in gospodinja Layne Ann Wingate sta Kaley in njeno skoraj natančno tri leta mlajšo sestro Briano, ki se je jeseni 2013 preizkusila v peti sezoni priljubljenega glasbenega šova The Voice, vzgajala v konservativnem duhu.

Po vsem tem se zdi še toliko bolj noro, da se je z Ryanom Sweetingom, ki ga je spoznala na zmenku na slepo, septembra 2013 zaročila po komaj treh mesecih razmerja!

Ryan

Takrat je priznala, da je presenetljiva zaroka rahlo nora, a dodala, da njuna zveza dobro funkcionira in da je takoj vedela, da sta ustvarjena drug za drugega:

"Od prvega dne sem vedela, in to je bilo čarobno. Imava iste družinske prijatelje. Odraščala sva z istimi ljudmi, a se nikoli prej nisva spoznala. Na neki način imam občutek, da ga poznam že vse življenje. Vem, da se sliši rahlo noro, a za naju dobro funkcionira."

Le dva tedna po tem, ko je naznanila, da se je zaročila, je na Instagramu objavila svojo fotografijo v poročni obleki.

"To je moj poročni dan. Moja lažna poroka," je napisala ob fotografiji, na kateri sedi in je jogurt. Sledila je dekliščina v kalifornijskem Palm Springsu, kjer se je s tiaro na glavi in v beli majici z napisom 'nevesta' zabavala v družbi prijateljic.

"Najboljši vikend vseh časov," je na Instagramu, pod kolažem fotografij, na katerih dekleta pijejo koktajle in uživajo v bazenu, napisala njena sestra Briana.

Kaley in Ryan sta se do oltarja sprehodila za silvestrovo 2013, in sicer v kalifornijskem mestecu Santa Susana. Kmalu so v javnost pricurljale podrobnosti poroke, ki jo je slavna nevesta načrtovala že od sedmega leta in ki je na njeno srečo v vseh pogledih potekala natančno tako, kot si je zamislila.

"Bilo je čarobno, kot v pravljici," je razkrila njena prijateljica, vizažistka Jamie Greenberg, in dodala, da ni bilo svata, ki ne bi zajokal od sreče:

"Tudi Kaley in Ryan sta jokala, ko sta izgovarjala zaobljube. Šalili sva se, da bi morala med jokanjem povesiti glavo, da si ne bi razmazala ličil."

Tema poroke, na kateri je nevesta nosila rožnato obleko slovite modne oblikovalke Vere Wang, je bila 'ogenj in led'.

"Čeprav sta bila pred tem le kratek čas v zvezi, sta prekrasen par. Kaley na poročni dan sploh ni bila živčna, bila je le preveč vzhičena. Še nikoli nisem videla tolikšne sreče na njenem obrazu," je še razkrila Jamie.

"To je bil najboljši dan v mojem življenju," pa je Kaley dan po poročni slovesnosti napisala na Twitterju, na katerem s svojimi oboževalci zelo odkrito deli dogodke iz svojega zasebnega življenja.

"On je pravi, to preprosto čutim," je dvomljivcem vedno znova zagotavljala, da ni storila napake, ko je 28-letnemu ameriškemu profesionalnemu igralcu tenisa dahnila usodni 'da'. To verjetno dokazuje tudi njena želja, da ljubezen, ki jo goji do svojega srčnega izbranca, deli z vsem svetom.

Prejšnji razmerji z Johnnyjem Galeckijem, soigralcem iz serije Veliki pokovci, ki ga je ljubila približno dve leti in s katerim sta tudi po razpadu razmerja ostala dobra prijatelja, in strokovnjakom za odvisnosti Joshem Resnikom, s katerim se je oktobra 2011 zaročila, pet mesecev pozneje pa končala ljubezensko zgodbo z njim, je namreč ohranjala v strogi tajnosti.

Kaley

Potem ko je lani - podobno kot njene številne kolegice - postala žrtev hekerjev, ki so objavljali zasebne razgaljene fotografije zvezdnikov, se je brez pretiranega razmišljanja odločila za protiudar. Toda tudi z nepridipravi je obračunala na svoj, šaljiv način.

Na Instagramu, na katerem je prijavljena kot Norman Cook (Norman je ime enemu od njenih psov, Cook pa je angleški prevod njenega italijanskega priimka, op. a.), je namreč objavila fotografijo, na kateri sta z možem gola in na kateri je seveda zameglila 'strateške dele', in ob njej napisala:

"Kako zelo zabaven dan je bil to. S soprogom sem uživala na plažah Mehike. Imam pa občutek, da sva nekaj pozabila."

S to objavo je Kaley, ki je oktobra lani postala nesmrtna, saj je na slovitem hollywoodskem pločniku slavnih dobila svojo zvezdo, še enkrat dokazala, da je vedno pripravljena na šalo.

Pripravljena pa je tudi na materinstvo, in to že kar lep čas. Približno dva tedna po poroki je prijateljem namreč razkrila, da si želi čim prej dobiti otroka.

"Kaley in Ryan že delata v tej smeri, pravzaprav že kar nekaj časa, saj sta že pred poroko govorila o tem. Kaley si močno želi zanositi, zato sta tudi pohitela s poroko. Trenutno si ogledujeta nepremičnine v okolici Los Angelesa, kjer bi si ustvarila družinsko gnezdo," je januarja lani povedal igralkin prijatelj, ki je še dodal, da se namerava igralka po koncu snemanja serije Veliki pokovci za vedno posloviti od Hollywooda in se posvetiti družini.

Verjetno ji to ne bo predstavljalo kakšne posebno velike težave, saj pravi, da ni feministka in da se dobro počuti v vlogi gospodinje, kar je - kot pojasnjuje - podedovala po mami.

družina

"Veliko stvari, ki so utrle pot ženskam, se je zgodilo, še preden sem se sploh rodila. Nikoli nisem bila feministka, ki zahteva enakost, a tako je morda zato, ker se pravzaprav nikoli nisem srečala z neenakostjo," je pojasnila veseljakinja, ki izredno rada poskrbi za svojega soproga:

"Ryanu petkrat na teden kuham večerjo in zaradi tega se počutim kot prava gospodinja. To mi je všeč. Morda zveni staromodno, a všeč mi je ideja, da ženske skrbijo za svoje moške." Brez skrbi, Kaley, ta ideja je še kako všeč tudi številnim moškim ...

Napisal: Tim Jeras (za Story)