Kako so se Kate Middleton uresničile otroške sanje

Kate Middleton je dokaz, da sanjarjenja o princu in kraljevskem življenju (za redke izjeme) vendarle lahko postanejo resničnost.

Kako so se Kate Middleton uresničile otroške sanje (foto: Profimedia) Profimedia
28. 4. 2011

O Kate Middleton je bilo napisanega veliko tega, a kdo sploh je gospodična, katere bodoči soprog je zelo verjetno tudi bodoči kralj Velike Britanije?

Je najstarejša od treh otrok stevardese Carole Elizabeth in kontrolorja letenja Michaela Francisa Middletona. Ima sestro Phillippo Pippo in brata Jamesa.

Kate

Njena starša sta se poročila leta 1980, sedem let pozneje pa sta ustanovila podjetje Party Pieces, ki sprejema naročila dekoracij in kostumov za otroške zabave, ki jih nato pošilja po pošti. Uspešnost posla je poskrbela, da sta postala milijonarja, njunim otrokom pa je odprla vrata v visoko družbo.

Catherine Elizabeth ‘Kate’ Middleton se je rodila 9. januarja 1982 v Readingu v angleški pokrajini Berkshire. Tisti, ki jo dobro poznajo, pravijo, da že od malih nog izžareva močan značaj in mirnost, prijatelji iz otroštva pa jo opisujejo kot nežno in dobronamerno dušo.

Kate

Lahko bi rekli, da so to zelo primerne vrline za osebo, katere prav vsak korak je in tudi bo pod povečevalnim steklom javnosti.

“Težko si predstavljam, da bo nekega dne postala kraljica, a povem vam nekaj - če bo postala, je kraljeva družina lahko srečna, da je med njimi,” je pred nekaj leti z navdušenjem izjavila ena od nekdanjih učenk šole St. Andrews v Pangbournu v Berkshiru. Ljubeča in vedno aktivna Kate je bila zvezda šole.

Izvrstna je bila v športu, igralstvu in glasbi. Igrala je flavto in pela, plavala, igrala hokej na travi, postavila šolski rekord v skoku v višino, trenirala balet in step ter igrala glavne vloge v predstavah.

Izobraževanje, vredno kar 13 tisoč funtov na leto, je bilo za njena starša mala malica.

V eni od šolskih predstav, viktorijanski melodrami Murder in the Red Barn, je vedeževalka liku, ki ga je tolmačila tedaj 13-letna Kate, napovedala poroko s sanjskim moškim. In to se je res zgodilo, v predstavi je njen lik zaprosil prav William. Čisto naključje, ki so ga britanski novinarji, ko so se pred dobrima dvema letoma dokopali do te informacije, izkoristili za posmehovanje.

Porogljivo so jo poimenovali Waity Katie (čakajoča Katie), kot da ne bi nihče verjel, da jo bo princ William zaprosil.

Kate

Izobraževanje je nadaljevala na kolidžu Marlborough, kjer je uspešno igrala netball, igro, podobno košarki, in hokej na travi. Leto izobraževanja na tem kolidžu stane 15 tisoč funtov!

Že tedaj je mlada Kate sanjarila o Williamu, kar dokazuje tudi to, da je steno v njeni šolski sobi krasil prav poster čednega mladega princa.

Charlie Leslie, njena prijateljica iz šolskih klopi, je povedala: “Kate je absolutno fenomenalna punca - priljubljena, nadarjena, kreativna in prava športnica.”

Kate

Zdi se, da so jo imeli prav vsi radi, saj se do zdaj še ni pojavil negativni komentar na njen račun. “Verjetno bi si mislili, da so ji drugi učenci zavidali. A ni bilo tako. Vsi so jo imeli radi in pravo veselje jo je bilo poučevati,” pa je izjavil eden od profesorjev.

Kate in William sta se spoznala na kolidžu St. Andrews, kjer sta oba študirala umetnostno zgodovino. Potem ko je javnost izvedela za njuno zvezo, so se začele širiti zgodbe o Kate in njeni družini.

Med njimi je bila tudi tista, ki je govorila o tem, da je Kate nameravala študirati na drugem kolidžu, a je njena mama vztrajala, da zamenja kolidž, ko je izvedela, da se je princ vpisal na St. Andrews.

Menda je Carole Middleton že od nekdaj sanjala o tem, da bi njena najstarejša hčerka prišla v kraljevo družino, in se je zato na vse mogoče načine trudila, da bi jo usmerila proti temu cilju.

Razmerje princa Williama in Kate se je začelo leta 2003. Princ jo je prvič ugledal na že legendarni humanitarni modni reviji.

To je bil usodni trenutek za oba. Kate je nosila prozorno obleko študentke oblikovanja Charlotte Todd, pod njo pa črno spodnje perilo. Menda se je princ, ki je sedel v prvi vrsti, takoj ko jo je zagledal na modni brvi, obrnil k prijatelju in z navdušenjem komentiral, kako zelo je privlačna.

Kate

No, kljub temu navdušenju pa sta razmerje začela šele leto dni pozneje. V prvem letniku študija sta bila Kate in William le prijatelja, ki sta stanovala zelo blizu, bila sta skoraj soseda. Veliko sta se družila in igrala tenis. V drugem letniku pa sta postala sostanovalca. S še dvema prijateljema sta stanovala v štirisobni hiši, a v tistem obdobju se je Kate videvala z Rupertom Finchem.

Čeprav je bila povabljena na zabavo za Williamov 21. rojstni dan v Windsor, je princ v uradnem intervjuju vztrajal pri tem, da nima punce. Govorice o razmerju so se začele širiti v božičnem času leta 2003, uradno potrditev zveze pa smo dočakali marca 2004, ko sta bila zaljubljena golobčka na smučanju v švicarskem Klostersu.

Kraljeva družina je Kate kot Williamovo punco sprejela šele leto dni pozneje, ko so jo, ponovno v Klostersu, fotografirali z Williamom in njegovim očetom, princem Charlesom.

Kate

Kate se je modro držala daleč stran od pomembnih kraljevih dogodkov. Na poroki princa Charlesa in Camille leta 2005 je ni bilo, bila pa je z Williamom na poroki njegovega prijatelja Hugha van Cutsema istega leta.

V javnosti si nista izkazovala ljubezni in naklonjenosti, saj sta se zavedala medijskega zanimanja za vsako njuno potezo.

Kljub temu pa je radovednim predstavnikom sedme sile uspelo izvedeti, da jo William že od nekdaj kliče Babykins, ona pa njega Big Willie.

Njena odvetniška ekipa je tedaj urednikom poslala prošnjo, naj njo in njeno družino pustijo pri miru. Odvetniki so trdili, da jo, odkar je diplomirala, fotografi spremljajo na vsakem koraku. Isti odvetniki zastopajo tudi waleškega princa, zato ni bilo težko ugotoviti, kdo ji jih je priporočil.

Decembra 2006 je William diplomiral kot vojaški častnik na Sandhurstu. To je bila priložnost, ki ji je prisostvovala Kate in ob kateri se je zbrala tudi kraljeva družina. Kmalu po tem so se že začele špekulacije o zaroki.

Strokovnjak za branje z ustnic je razkril, kaj je rekla Kate, ko je zagledala Williama: “Obožujem uniformo. Tako je seksi!”

Prihodnje leto pa se je prinčeva ljubezen znašla na preizkušnji. Prekinil je namreč razmerje s Kate, ki je bila po besedah njenih prijateljev zaradi tega povsem zlomljena.

Po dobrih šestih tednih si je očitno zacelila rane, saj je v javnost pricurljala novica, da je ‘bivša bodoča princesa’ ponovno zaljubljena. Njen izbranec je bil Henry Ropner, ki je bil še posebej navdušen, ko je hodil s Kate, saj mu je William nekoč ‘ukradel’ dekle, Henry pa mu je na ta način torej vrnil ‘milo za drago’.

“Henry je navdušen nad tem, ker je lahko ob Kate, odkar je prekinila zvezo z Williamom. Stalno se družita in uživata,” je razkril neimenovan vir. Čeprav je verjetno težko prekositi princa v vlogi fanta,

Kate pri izbiri novega spremljevalca ni ravno korenito spremenila svojih visokih meril. Henry namreč živi v milijon funtov vrednem stanovanju v središču Londona. Študiral je geografijo na fakulteti v Edinburgu in se pogosto družil z Williamom in s Kate, ko sta še hodila. Njegova družina ima 33,7 milijona funtov vredno podjetje Ropner Holdings, ki se ukvarja z navtičnim menedžmentom.

No, že čez nekaj mesecev sta se Kate in William vendarle pobotala, leta 2008 pa je Kate končno dočakala tudi povabilo na uradno dogajanje na dvoru.

Mediji pa so medtem še naprej zbadali Kate, češ da ji ni uspelo zgraditi resne kariere. Namigovali so, da se je morda povsem posvetila kraljevemu načinu življenja. Neimenovani viri z dvora so začeli za medije dajati izjave, da samo sedi in čaka, da William tleskne s prsti, da se premakne.

Sliši se skoraj neverjetno, a javnost v vseh teh letih ni slišala niti glasu od Kate Middleton. O njej se je pisalo, ugibalo, tračarilo, izjave o njenem življenju so dajali različni viri, a vse do leta 2009 nihče ni slišal, da bi govorila v javnosti! Eden od obiskovalcev jo je posnel z mobilnim telefonom na nekem marketinškem dogodku v Londonu, ki se ga je udeležila v imenu družinskega podjetja.

“Veliko je zanimivih predavanj. Briljantno!” je bilo vse, kar je povedala ob tej priložnosti.

Potem ko je dolga leta skrbno ščitila zasebnost, pa je na blogu uradne spletne strani družinskega podjetja objavila lastni intervju. Do tedaj o zanimivostih iz njenega otroštva ni bilo znanega skoraj nič.

Potem pa je razkrila, da se je kot otrok rada maskirala v klovna, in objavila svoje ideje za sanjsko zabavo. Izdala je tudi to, da se nekoč ni ravnala po receptu, ko je za brata pekla torto za rojstni dan, in je zato pokvarila presenečenje.

Ob tem se je spomnila tudi svojih rojstnodnevnih zabav in povedala, da ji je najljubši spomin na te zabave torta v obliki zajca, ki ji jo je za sedmi rojstni dan pripravila mama.

Vsi so bili seznanjeni s tem, da ji je ohranjanje zasebnosti že od nekdaj zelo pomembno, isti mesec, ko je na spletu objavila lastni intervju, pa ji je bilo po grožnjah s tožbo fotografu in dvema britanskima fotoagencijama, ki sta jo ovekovečili, ko je na zasebnem dopustu v Cornwallu igrala tenis, izplačanih 10 tisoč funtov.

Fotografije na Otoku nikoli niso bile objavljene, kmalu pa so s spletne strani umaknili tudi omenjeni intervju.

Nato pa se je po sedmih letih zveze William končno opogumil. Obiskal je strica Earla Spencerja in ga prosil za dovoljenje, da svojo punco zaprosi z enim od prstanov svoje pokojne mame, princese Diane. Sprva je svojo srčno izbranko nameraval prositi za roko v dvorcu Baltimore, kjer sta se tudi zaljubila.

Kate

“William je prepričan, da bi bila Kate všeč njegovi mami. Namerava jo zaprositi z Dianinim prstanom, kar simbolizira, kako pomembna je zanj Kate. In če bo privolila v poroko, bo na neki način združil dve ženski, ki sta mu najpomembnejši,” je pred usodnim dejanjem povedal njegov prijatelj.

William se je pozneje premislil in Kate zaprosil med romantičnim dopustom v Keniji, kjer ji je na prst nataknil zaročni prstan svoje ljubljene mame, nikoli pozabljene lady Diane.

Čakanje je bilo končano in kocka je padla - britanska kraljica bo navadna smrtnica brez modre krvi. Njena resnost, privlačnost in stil pa so pripomogli k temu, da so številni zanemarili to, da v sebi nima niti kapljice modre krvi.

Njeno poreklo je v popolnem nasprotju z elitnimi aristokratskimi krogi Williama in njegovega brata Harryja.

Nekomu, ki prihaja v družino, v kateri so absolutno vsi obsedeni z jahalnimi športi, bo alergija na konje prav gotovo otežila življenje. Res pa je, da za zdaj še nismo dočakali uradne potrditve, da je Kate res alergična na konje.

Glede na to, da občasno odhaja na jahanje s kraljico, pa alergija očitno vendarle ni tako zelo intenzivna. Morda je prav domnevna alergija razlog za to, da namerava Kate prekiniti tradicijo in se na poroko pripeljati z avtom, in ne s kočijo …

Ne glede na to, kako načrtuje poroko, bo ta nedvomno razkošna in v znamenju veliko dobrega stila. Kate počasi, a z gotovostjo osvaja simpatije javnosti. Ne nazadnje to dokazuje tudi s tem, da se redno uvršča na sezname najbolje oblečenih žensk na svetu.

Kate

Številni trdijo, da bo postala ikona stila, kakršna je bila nekoč lady Di. Modra obleka njej najbolj ljube modne znamke Issa, ki stane 399 funtov in jo je nosila na uradni razglasitvi zaroke 16. novembra 2010, je na Otoku postala absolutni hit.

Napisal: Tim Jeras (za Story)