Kako je videti dan Tereze Poljanič (Zdravo, Tereza!), ki živi in ustvarja na Novi Zelandiji?

Tereza Poljanič, prikupna svetlolasa kuharica, ki nas je pred kratkim razveselila s popolnoma novo kuharsko knjigo Zdravo, Tereza!, je naši novinarki Ajdi Hovnik Plešej razkrila, kako izgleda njen dan.

Kako je videti dan Tereze Poljanič (Zdravo, Tereza!), ki živi in ustvarja na Novi Zelandiji? (foto: Instagram @teresamisu) Instagram @teresamisu
16. 7. 2017

Kako preživljaš te čudovite poletne dni?

Novozelansko zimo sem spremenila v slovensko poletje, kjer bom preživela skupno 4 mesece. Preživljam pa jih najraje kar na našem vikendu v Mariboru, kjer ima mami zelenjavno gredico in polno sadnih dreves. To so zame pravi počitniški dnevi!

Kakšna je kuharska zgodba Tereze Poljanič?

K zdravi kuhinji sta me napeljali zahrbtni bolezni, ki sta jo premagala moja mami in partner.

Ker je kuhanje postalo moja obsesija sem se odločila, da izpopolnim svoje znanje v šoli Matthew Kenney Culinaru v Los Angelesu. Za prijavo na akademijo v Ameriki in pridobitev štipendije sva s fantom Žigo Zupančičem, ki danes tudi stoji za produkcijo oddaje Zdravo, Tereza, posnela predstavitveni kuharski video o meni in mojem blogu Teresamisu. Video so videli na POP TV (všeč so jim bili Žigova produkcija in moje vsebine na blogu) in prepoznali potencial v tem, da bi za njih skupaj ustvarila kuharsko oddajo.

Težava je bila v tem, da sva se takrat že odločila, da se seliva. Enosmerno letalsko vozovnico za Novo Zelandijo sva imela že kupljeno. Za ustvarjanje v Sloveniji bi pač morala ostati tu. Na srečo tehnologija ne pozna meja, pa tudi na televiziji niso imeli nič proti slovenski oddaji, posneti na drugem koncu sveta. Na Zelandiji sva nato posnela testno epizodo in jim jo poslala v predogled. Zdaj smo že skoraj v tretji sezoni in ravnokar sem izdala tudi drugo knjigo Zdravo, Tereza!

Kako izgledajo tvoja jutra? Kdaj vstajaš?

Vstajam čisto različno, če delamo pozno v noč, si kar dam duška in spim do 9ih. Takrat ko pa s partnerjem normalno zlezeva v posteljo, se najino jutro začne okoli 6:30 zjutraj. Ko vstanem se začne moj najljubši del dneva - zajtrk! Sicer si pa običajno vzamem malo časa zase in začnem dan z dvema kozarcema vode. Štirikrat na teden pa še z eno uro joge.

 

Yoga time in Ashram #coromandel #newzealand #ashram #beach #teresamisu

A post shared by Tereza Poljanic (@teresamisu) on

Kaj je prva stvar, na katero pomisliš, ko se zbudiš?

Verjetno kar … kaj bo za zajtrk (smeh).

In kaj po navadi zajtrkuješ?

Pozimi vedno nekaj toplega. Kakšno ovseno kašo narejeno z rastlinskim mlekom, po vrhu pa domač kozji jogurt in sezonsko sadje. Poleti pa vedno kakšen sezonski smuti ali pa kisli kruh z domačo marmelado in maslom.

Kako pa od tu dalje izgleda tvoj dan?

V Sloveniji in na Novi Zelandiji je vsakič malo drugače. Različni sestanki, snemanja in kulinarične delavnice.

Kakšna je Nova Zelandija?

V obeh domovih (slovenskem in novozelandskem) se počutim absolutno fenomenalno. Tu in tam dobivam najboljše 'cukre', ker sem ravno toliko časa v obeh državah, da ni nikoli dolgčas.

Slovenijo pogrešam zaradi njenih kulturnih lepot, arhitekture, predvsem pa neverjetno dobre kulinarike. Pogrešam domače kozje sire, jogurte, skute in pa raznorazne štruklje, gibanice in zavitke. Nova Zelandija pa je bogata z nedotaknjeno naravo in plažami, kjer lahko ob vikendih surfamo. Vsak vikend pa se odpeljemo v okoliško tržnico, kjer točno vem, katera zelenjava in sadje prihajajo iz domačega, neškropljenega okolja.

 

Time off! Yes please! ;) #tearai #newzealand #Zdravotereza #teresamisu #beach

A post shared by Tereza Poljanic (@teresamisu) on

Najbolj si poznana po presnih dobrotah. Katera je tvoja najljubša presna sladica?

Zdaj kar veliko tudi pečem, res pa je, da poleti zelo paše lahkotna presna sladica. Obožujem svojo poletno presno pito. Recept zanjo najdete TUKAJ.

Kaj so zadnje stvari, ki jih narediš pred spanjem?

Kaj preberem ali pa meditiram – takrat ko pa nisem pridna pa 'scrollam' po Instagramu, kot vsak 'milenijc' (smeh).

Kdaj pa bereš?

Običajno kar na počitnicah ali pa tik pred spanjem.

Kje črpaš navdih, energijo in disciplino?

Iz narave, tržnic, ki so napolnjene s sezonskimi barvitimi sestavinami in tamkajšnjimi ljudmi, ki me navdihujejo z njihovimi zgodbami ali recepti.

Kako boš preživela letošnje poletje? Se odpravljaš na dopust?

Letos bodo lepe počitnice - poletno kuhanje z najboljšimi slovenskimi sestavinami in crkljanje pri mami, predno odhitim nazaj na Novo Zelandijo.

Pripravila Ajda Hovnik Plešej
Fotografije: Instagram @teresamisu

Preberi še: Vsakdanje navade uspešnih ljudi: Nika Ambrožič Urbas

Priporočamo tudi: Luka Šulić (2Cellos) se je poročil! Poglej, kje in s kom