Kako je Pippa Middleton kršila nepisana pravila dobre družice

Zlato in edino pravilo za družice se namreč glasi: nikakor ne zasenčiti neveste na poroki! No, Pippa Middleton se je prav nevarno sprehodila po robu prav tega pravila.

11. 5. 2011

Ko se je v petek, 29. aprila, v popolno skrojeni ozki beli svileni obleki graciozno sprehodila do Westminstrske opatije, v kateri sta si večno zvestobo prisegla Kate Middleton in princ William, so se v množici ljudi slišali glasni vzdihi.

Med poročnim obredom je bilo njeno ime na Twitterju omenjeno večkrat kot imeni mladoporočencev. Stran na Facebooku, posvečena njeni zadnjici, ima že krepko več kot 150 tisoč ‘všečkov’, v zadnjih dneh pa je verjetno prav njeno ime najbolj iskano na Googlu.

V samo nekaj dneh je postala globalna senzacija in priljubljeno meso za piraje iz britanskih tabloidov.

Ne ravno prijazni članki

“Kot gejša je morala cepetati v preozki obleki. Naloga družice je le preprosta opora – držati šopek, se smejati in paziti na to, da nevesta nima špinače med zobmi. Morala pa je držati tudi dolgo vlečko poročne obleke, kar je dolžnost, ki zahteva, da se večkrat skloniš. Pippa ni zamudila priložnosti, da pred globalnim avditorijem, milijardo gledalcev, pokaže najbolje od zadnjega dela svojega telesa,” o Pippi ne ravno prijazno piše Daily Mail, pri katerem še komentirajo, da niti hollywoodske zvezde niti bodoči premieri pred kamerami ne pozirajo s tako veliko samozavestjo kot ona. Pippa pa je bila že pred kraljevsko poroko izpostavljena neprijetnim komentarjem v časopisih:

“Izpostavljene noge, značilna umetna zagorelost, veliko sijočega nakita, težak make up, visoke petke, kratka koktajl obleka, širok nasmešek – očitno je, da glavna družica uživa v na novo odkriti pozornosti.”

Številni mediji jo opisujejo kot ambiciozno punco, ki si želi le to, da bi se visoko povzpela na družbeni lestvici:

“Zanjo obstaja samo čas BC (Before the Church) in AD (After the Dress).”

Najbolj zaželena v Združenem kraljestvu

Zdaj je že jasno, da bo Philippa ‘Pippa’ Charlotte Middleton še kako vroča roba za novinarje. Britanski tabloidi jo bodo vlačili po zobeh, ameriške revije jo bodo hotele imeti na naslovnicah, modni oblikovalci jo bodo prosili, da nosi njihove kolekcije, bogati in vplivni moški pa bodo stali v vrsti za poroko z njo. Plum Sykes, avtorica romana Bergdorf Blondes, prodajne uspešnice o princesah z newyorške avenije Park, pravi:

“Pippa ima več sreče. Dobila je pozornost pravih moških, modnih oblikovalcev in gostiteljev zabav, in vse to brez kakršnihkoli obveznosti in protokolov.”

Fotogenična in vitka 27-letna sestra novopečene vojvodinje Cambriške je začela časopisne strani polniti že pred nekaj leti, ko se je preselila v London. Daily Mail je njo in Kate označil za sestri Wisteria, poudarjal, da sta vedno urejeni do zadnje podrobnosti, in ju obtoževal zaradi močnih ambicij, da se povzpneta na družbeni lestvici. Revija The Tatler, britanska družabna biblija, je Pippo pred tremi leti okronala z naslovom najbolj zaželenega dekleta Združenega kraljestva. Na tej prestižni in snobovski lestvici popolnih je Pippa ‘premagala’ modele, plemkinje in rokovske princese. Mediji pa bodo brez dvoma še bolj ‘poppipili’ – spremljali bodo prav vsak njen korak in prav gotovo bomo izvedeli tudi vse o njenih ljubezenskih zvezah. Že zdaj se veliko govori in piše o tem, da je njena starejša sestra Kate res tista, ki je našla princa, da pa je tudi Pippa ‘gradila zveze’ z aristokracijo.

Druži se s pomembneži

Ko gre za ljubezenske zveze, ima Pippa precej izdelan okus. Kot študentka angleške književnosti na univerzi v Edinburgu si je stanovanje delila z Georgeem Percyjem, najstarejšim sinom vojvode Northumberlanda. Intimna je bila z bogatim bančnim naslednikom Jonathanom ‘JJ’ Jardinom Pattersonom. Na faksu se je družila s škotsko aristokracijo, lordi, sinovi vojvod in naslednikom verige draguljarn. Nekatere sočne podrobnosti s faksa so že priplavale na površje. Med drugim je znano, da so bile študentske večerje za 30 oseb v ogromnih stanovanjih nekaj povsem običajnega za to aristokratsko družbo. “Jedli so sire in pili portovec, gretja pa ni bilo, ker je toplota veljala za vulgarno,” je novinarjem Daily Maila povedala študentska kolegica, ki pravi, da je Pippa, ogrnjena s pašmino, kar dobro držala korak s to izbrano in zaprto družbo modre krvi, katere člani so ob koncih tedna odhajali na lov in se menda neredko podajali v odnose, v katerih je vsak spal z vsakim.

Pippa je divja žurerka

Sicer pa je Pippa v zvezi s 30-letnim Alexom Loudonom, bogatim naslednikom in bivšim angleškim reprezentantom v kriketu, ki zdaj dela kot borzni posrednik v londonskem Cityju in je dolgoletni prijatelj princa Williama. Iz cerkve je z roko pod roko prišla s princem Harryjem, skupaj sta stala tudi na balkonu palače, zato so bili komentarji, da prestolonaslednik in Pippa popolno ustrezata drug drugemu, kar precej pogosti. Chelsy Davy, dekle princa Harryja, in Pippa pa sta menda zelo dobri prijateljici, ki se pogosto skupaj zabavata. Seveda ni ostalo neopaženo, da sta se znali kar dobro in divje zabavati v nočnih klubih, v katerih so jima družbo delale še princesi Eugenie in Beatrice ter Holly Branson, hčerka nesramno bogatega poslovneža Richarda Bransona. Dobro obveščeni viri poročajo o tem, da je Pippa prava ‘party girl’ – rada se zabava in rada vidi, da uživajo tudi ljudje okoli nje.

Mediji zlobno opozarjajo tudi na to, da je Pippa po opravljeni diplomi združila dve strasti, žuriranje in networking, ki ju je spremenila v kariero. Je namreč ‘event menedžerka’, torej organizatorka raznih družabnih dogodkov, in načrtovalka zabav. Redno trenira, bujne lase neguje vedno v istem frizerskem salonu Couture Hair, ki je v lasti zvezdniškega frizerja Richarda Warda, smuča menda kot Bondovo dekle, igra tenis in goji niti najmanj windsorsko strast do solarijev. Ne glede na to, ali je Pippa medijsko slavo načrtovala ali ne, so tabloidi dobili novo zvezdo.

Povzeto po reviji Lea