Kako je danes videti deklica, ki je igrala Matildo?

Igralke Mare Wilson se prav vsi spominjamo po vlogi Matildi, ki jo je zaznamovala za vse življenje. Kako je videti 19 let kasneje, kaj počne in kaj bi vam rada sporočila? Preveri. 

Kako je danes videti deklica, ki je igrala Matildo? (foto: Profimedia) Profimedia
25. 9. 2015

Leta 1993 smo tedaj 6-letno deklico Maro Wilson spoznali v čudovitem filmu Mrs. Doubtfire, v katerem je odigrala malo Natalie, tri leta kasneje je odigrala vlogo Matilde, v kateri je bila tako prepričljiva, da jo v srcu številne generacije nosijo še danes. In čeprav se zdi na prvi pogled fantastično, da ti uspe vloga, kot je uspela njej, danes 28-letni Mari povzroča več težav kot veselja. 

Mara Wilson

"Še danes mi na Facebook in Twitter pišejo množice ljudi, ki mi povedo, da sem odigrala njihov najljubši film in me sprašujejo, če sem res Matilda," je v odprtem spletnem pismu leta 2012 na zapisala Mara Wilson, v katerem je želela povedati, da sicer spoštuje svoje oboževalce, da pa je to vlogo zgolj odigrala (ne napisala, ne zrežirala), ko je bila majhna in da je njeno življenje šlo naprej. "Nisem Matilda, to je bila le filmska vloga."

"Kot bi ves svet obnorele risbice otroka, narisane s prsti, nato pa bi človeka še vse življenje spraševali, kdaj bo spet risal s prsti. Nikoli. NIkoli več ne bom igrala v filmu (o.p. povzetek)," še piše Mara, ki zraven razkriva, da je igra v filmu zelo naporna, ker je treba prizore neprestano ponavljati, hkrati pa ti ne pušča nič prostora, da bi pokazal svojo ustvarjalnost. 

Matilda

Filmske igre se spominja kot izjemno naporne

"Če lahko živiš brez igre, živi brez nje," je še povzela svoja občutja. In brez dlake na jeziku dodala: "Ko dandanes vidim na podzemni železnici kakšno mlado žensko, ki se vsa vzhičena pripravlja na filmsko avdicijo, si vedno oddahnem, da to nisem jaz. Nobenega obžalovanja, samo olajšanje."

Mara je danes stara 28 let, piše svoj blog in se ukvarja s pisanjem na splošno, občasno igra v gledališču, sicer pa, kot piše IMDB, živi mirno življenje v New Yorku. Glede na priljubljenost njenih pikrih Twittov vsekakor ne bi rekli, da je mirno. Le odmaknjeno od filmskega sveta.

Mara Wilson, Mrs. Dufire

Z danes že pokojnim Robinom Williamsom je zaigrala v filmu Očka v krilu

Vsekakor ti priporočamo, da si prebereš njene odgovore na najbolj pogosta vprašanja, ki jih zaradi vloge Matilde še vedno dobiva. Pikrost, neposrednost in odločnost, prežeti z dobrim humorjem. 

V:  "Si res nehala igrati, ker si tako želela, ali te Hollywood ni hotel več?"

O:  "Rada si domišljam, da je bila to obojestranska prekinitev zveze. Hollwood me v resnici ni več želel imeti, jaz pa tudi ne več njega."

Sanja Macur

Preveri še, kako je danes videti deklica, ki je igrala v Titaniku in ima na otroško filmsko kariero povsem drugačne spomine in občutke.