Kaj se skriva v torbici Anje Korošec?

Manekenka Anja Korošec, lepotica s poltjo porcelanaste punčke, je že nekaj let prisotna na slovenski in tuji modni sceni. Obožuje London, kamor se želi po končanem faksu preseliti, nam pa razkriva, brez česa se nikoli ne odpravi od doma.

Anja Korošec (foto: primož predalič, osebni arhiv) primož predalič, osebni arhiv
15. 11. 2013

Torbica

Prostorna torba DKNY, v katero lahko spravim vse in še več. Vsebina se spreminja glede na obveznosti, vendar so spodnje stvari kar stalnice. Ko se potepam po kastingih v tujini, pa imam vedno s seboj še modni portfolio in čevlje z visoko peto.

Klobuk:  Ker vreme v Londonu kar kliče k nošenju klobuka. 

Knjiga:  Kot ljubiteljico grafičnega oblikovanja me je navdušila knjiga o tipografiji Just My Type avtorja Simona Garfielda.

Plastenka vode:  Ker je najpomembnejši vir življenja in ker so moji dnevi zelo nepredvidljivi in natrpani.

Skicirka:  Študiram vizualne komunikacije in rada ustvarjam, zato je pomembno, da imam vedno nekaj, kamor lahko svoj trenutni tok misli zapišem ali skiciram. 

Sončna očala:  Poletni nakup iz New Yorka. Prisegam na velike, okrogle ter pisane okvirje. 

Kovanec:  Na deževni dan v Londonu, ko mi je šlo vse narobe, sem našla na tleh kovanec in od takrat mi 'lucky penny' vedno prinaša srečo. 

Korektor:  Lansko poletje sem bila obraz MUD-a in sem se navdušila nad njihovim korektorjem, ki hitro prekrije rdečico in je 'must have' v moji torbici.

Sladkarije:  Zaradi natrpanega urnika mi hitro pade sladkor, zato je zame kot veliko ljubiteljico čokolade vedno pomemben odmerek sladkorja.  

Nega za ustnice:  Ker lahko že majhen detajl na ustnicah spremeni celotno podobo. 

Ogledalo:  Gre za zabavni nakup iz Milana, saj je videti kot čokolada, vendar se v notranjosti skrivata glavnik in ogledalo. Dodatek, ki zavzame malo prostora in vedno pride prav. 

Parfum:  Trenutno prisegam na Burberryjevo različico iz Londona. Sandinista. 

Telefon:   HTC Cha Cha uporabljam bolj ali manj za klice in glasbo pa seveda za Instagram (nasmešek). 

Slušalke:  Glasba je moj večni spremljevalec. Trenutno je na mojem seznamu največ britanskih izvajalcev, vse od Davida Bowieja, Blurov pa do Spice Girls.

Denarnica:  znamke  Forever 21  je majhna, vendar se v njej skriva vse, kar potrebujem. 

Šal: Obvezen dodatek v vetrovnem Londonu. Zavzame malo prostora in poskrbi, da se ne prehladim.  

Pametna tablica: Nexus 7 - na njem imam modni portfolio, elektronska sporočila, Kindle, zemljevid ter druge uporabne aplikacije.  

CD:  Ker sta ravno izšla novi dokumentarec in zgoščenka z največjimi hiti ene mojih najljubših skupin, se tudi v mojem avtu predvaja album The Clash – Sandinista. 18.  Verižica:  Obesek v obliki gramofonske plošče Rock Candy, ki sem ga kot darilo dobila v Hong Kongu, ko sem delala za omenjeno znamko.