Kaj danes počnejo zvezdniki serije Beverly Hills 90210?

16. 5. 2012
Kaj danes počnejo zvezdniki serije  Beverly Hills 90210?

Najstniško serijo Beverly Hills 90210, ki je bila v devetdesetih letih planetarno popularna in je predvsem deklicam predstavljala okno v domišljijski svet, so nehali predvajati že pred 12 leti.

Kaj počnejo in kako so danes videti glavni junaki, Brandon, Kelly, Donna, Brenda, Dylan, David, Steve, Valerie in Andrea?

Jasonu Priestleyju, ki je igral Brandona Walsha, je vloga najstniškega zvezdnika obeležila življenje, zato je bil pozneje manj uspešen v filmskem svetu. Vanj so bile (na skrivaj) zaljubljene številne mlade gledalke, v seriji pa se je z Dylanom boril za ljubko svetlolasko Kelly. Ob sestri Brendi je bil eden od glavnih protagonistov serije, v kateri je blestel devet let. Pozneje je igral še v manj znanih serijah Tru Calling, Love Monkey in Side Order of Life. Danes je 42-letnik poročen z vizažistko Naomi Lowde, s katero ima dva otroka, v intervjuju z razvpitim Howardom Sternom pa je priznal, da je imel med snemanjem prve sezone serije Beverly Hills 90210 spolne odnose s Shannen Doherty, ki je igrala njegovo sestro Brendo.

Shannen Doherty, ki je igrala Brendo Walsh, podobno kot Jason po koncu snemanja slavne serije ni požela večjega uspeha na filmskem platnu, čeprav je sanjarila o tem. Uspela je kot gledališka igralka in režiserka, spomnimo pa se je tudi po vlogi Prue v seriji Čarovnice. V vlogi Brende se je takoj po prihodu na Beverly Hills zaljubila v Dylana, ki se je pozneje zagledal v njeno prijateljico Kelly. V resničnem življenju se je znašla pred bankrotom, kar je pred kratkim razkrila v svojem šovu Shannen Says. Njena finančna ekipa ji je odvzela tri od štirih kreditnih kartic in ji svetovala, da si privošči le še eno večerjo v restavraciji na teden. V kratkem naj bi se 41-letnica poročila s Kurtom Iswarienkom. To bo že njen tretji zakon.

Jennie Garth je bila v vlogi ljubke in nežne blondinke Kelly Taylor glavna tarča moških pogledov, svojo ljubezen pa je 40-letnica najprej delila z Brandonom, pozneje pa še z Dylanom, in s to ljubeznijo se je serija tudi končala. Pred kratkim se je po 14 zakonskih letih ločila, ker ji je bil soprog Peter Facinelli nezvest, v zakonu pa so se ji rodili trije otroci. Jennie je še vedno videti neverjetno mladostna, skoraj tako kot na začetku snemanja serije.

Luke Perry je utelesil problematičnega mulca Dylana McKaya, sina milijarderja. Tudi njemu po končani seriji ni uspelo dobiti kakšne pomembnejše vloge v svetu filma. Še najbolj znan film, v katerem je zaigral, je Peti element. V seriji Beverly Hills 90210 sta se zanj borili Kelly in Brenda, česar Brendin oče Jim Walsh niti slučajno ni odobraval. Danes je Luke ločen oče dveh otrok. Po koncu snemanja serije je združil moči z Jasonom, s katerim je posnel televizijski vestern Goodnight for Justice. Perry in Priestley sta sodelovala pri režiji, 45-letni Perry pa je tudi utelesil glavnega junaka Johna Goodnighta.

Ianu Zieringu je pripadla vloga skodranega, simpatičnega in bogatega Steva Sandersa. Pozneje sicer pojavljal v nekaj serijah, a mu nikoli ni uspelo ponovno pridobiti priljubljenosti, ki je je bil deležen zahvaljujoč seriji Beverly Hills 90210. Njegov zakon s Playboyevo zajčico Nikky Schieler se je po petih letih končal z ločitvijo. Danes je srečno poročen z Erin Ludwig in prav pred nedavnim je v 49. letu starosti prvič postal očka. Razveselila ga je deklica Mia.

Tori Spelling, hčerki producenta serije Aarona Spellinga, ki je na žalost že pokojen, je pripadla vloga Donne Martin, Davidove punce milega pogleda in nežnega obraza, ki sta še dodatno poudarjala njen lik zaprisežene device. Menda se je na avdicijo prijavila pod lažnim imenom, da ne bi imela prednosti pred preostalimi kandidati. V zasebnem življenju je zelo razsipna, zato je menda zapravila že ves zaslužek od serije. Ker je po očetovi smrti nasledila 'le' slab milijon dolarjev, je počela vse, da bi ponovno zaslovela, predvsem pa je v javnosti razkrivala svoje zasebno življenje. Na primer, s svojim soprogom Deanom McDermottom je imela resničnostni šov Tori & Dean: Inn Love, ki je vključeval tudi njunega sina Liama. Pozneje je objavila še avtobiografijo sTORI Telling, v kateri natančno opisuje svoj odnos z mamo, ki je daleč od idealnega. Na trg pa je celo izstrelila linijo nakita. Kljub vsemu pa se zdi, da ji je družina na prvem mestu, saj je v štirih letih rodila tri otroke, na poti pa je že četrti. Ko gre za visokoproračunske filme in serije, je Tori igrala v filmih Film, da te kap 2 in Krik 2 ter v seriji Smallville.

Tiffani Thiessen je igrala Valerie Malone, Brandovo sestrično, ki se v sončno Kalifornijo preseli iz hladne Minnesote. Spletkarka je v svojo ljubezensko mrežo kmalu ujela Dylana, ki je prav zaradi nje prekinil zvezo s Kelly. Poleg tega je dobila zajetno vsoto denarja in kupila pol okrepčevalnice Peach Pitt, katere lastnik je bil Nat Bussichio in v kateri so se radi zbirali vsi člani druščine. Tiffani se je glavnim junakom serije pridružila po tem, ko jo je zapustila Shannen. V zasebnem življenju je bila sedem let v razmerju z igralcem Brianom Austinom Greenom, ki je v seriji igral Davida Silverja. Hodila sta že med snemanjem serije, danes pa je 38-letna Tiffani poročena z igralcem Bradyjem Smithom.

Brian Austin Green je upodobil Davida Silverja, glavnega srednješolskega didžeja, kot večina njegovih kolegov pa nikoli ni dosegel nekdanje popularnosti, čeprav je želel postati raper. Igral je v kriminalistični seriji Na kraju zločina: Miami in v seriji Freddie, v kateri mu je družbo delal Freddie Prinze mlajši. Dobil je tudi manjšo vlogo v seriji Terminator: Kronike Sare Connor. Njegova daleč najuspešnejša poteza pa je bil podpis pogodbe za vlogo v priljubljeni seriji Razočarane gospodinje. Danes je 38-letnik poročen z eno od najlepših žensk na svetu, igralko Megan Fox, s katero pričakuje otroka, iz prejšnjega zakona pa ima sina.

Gabrielle Carteris je bila v vlogi Andree Zuckerman, urednice srednješolskega časopisa, vedno resna in profesionalna, še najbolj je bila podobna piflarki. Pozneje se je preizkusila kot voditeljica lastne televizijske oddaje, a ta podvig ni trajal dolgo. Po seriji Beverly Hills 90210 ni dobila večje in pomembnejše vloge. Od leta 1992 je 51-letnica poročena z borznim posrednikom Charlesom Isaacsom, s katerim ima dve hčerki.

Novo na Metroplay: Filip Flisar iskreno o obdobju, ko je končal kariero: "Bilo je težko …"