Justin Bieber: Zvezdnik je postal s pomočjo interneta

Justin Bieber s svojim r’n’b-jevskim glasom in lasmi, ki mu prekrivajo čelo, lomi srca najstnic po vsem svetu.

14. 4. 2010

Najstniki in predvsem najstnice ljubijo njegovo glasbo, starši poznajo njegov obraz. V minulih mesecih namreč noben poster ni bil tako pogosto prilepljen na stene otroških sob kot prav poster s podobo Justina Bieberja.

Pevec malo daljših las, ki mu prekrivajo čelo, je že pri rosnih 16 letih ljubljenec nešteto pubertetnic po vsem svetu. Njegovo ime pa naj si zapomnijo tudi tisti, za katere je adolescenca le še zbledel spomin. Njegove r’n’b-jevske pesmi, zapete z nežnim glasom, so namreč presenetljivo lepe.

Obožuje ga tudi predsednik

Justin ima veliko možnosti, da ne bo končal kot muha enodnevnica, ampak ga bodo slavili tudi takrat, ko mu bo nekega dne začela poganjati brada.

Že zdaj ima tudi prave, torej odrasle in slavne oboževalce, od Jessice Simpson do Justina Timberlaka in Baracka Obame. Predvsem pa ima gromozanski ego, ki je še kako potreben za uspeh – 22-letno Rihanno je prosil za zmenek, osvajal pa je tudi 31-letno Nicole Scherzinger, članico dekliške zasedbe Pussycat Dolls. Ko se je srečal z njo, jo je ogovoril z besedami:

“Tega ne morem več prenašati, ti si preprosto preveč lepa!”

Po teh besedah pa je domišljavo odšel iz sobe. Za seboj je pustil odraslo osebo, povsem rdečo od sramu, ki je ostala brez besed.

Niza uspeh za uspehom

Osupljiva zgodba o uspehu Kanadčana, ki se je rodil 1. marca 1994, pojasni, od kod fantu tako veliko samozavesti.

Že pri rosnih 12 letih je svoje videoposnetke dajal na splet. Iskal je namreč način, s katerim bi prijateljem pokazal svoje pevske sposobnosti. In tako je postal pravi internetni fenomen z gromozansko skupino oboževalcev.

Najprej je našel menedžerja, potem se je srečal z zvezdnikom r’n’b-ja Usherjem, ki je – prav tako kot Justin Timberlake – hotel takoj sodelovati z njim. Zelenec se je odločil za Usherja in vse od takrat niza uspeh za uspehom. Njegov singel z naslovom One Time se je v desetih državah uvrstil na lestvico top 30, njegova albuma My World in My World 2.0 sta prodajni uspešnici, njegova prva turneja pa ga je popeljala v 40 mest.

Zadovoljen je tudi mentor

Njegov mentor Usher je izredno zadovoljen in je svojemu varovancu za 16. rojstni dan podaril dragocenega range roverja. Da ga je hotel P. Diddy premamiti celo z lamborghinijem, Justinu ni prav nič mar, saj se dobro zaveda:

“Diddy pač pogosto govori neumnosti.”

Justin torej že zdaj zelo dobro razume glasbeni posel, razveselimo pa lahko tudi mlajše bralke – fant je samski! In tudi pri zahtevah je precej skromen – njegova sanjska punca mora imeti lepe oči in dober značaj.

Uau! Ali ni preprosto popoln?