Julianne Moore in Annette Bening: Tekmici in prijateljici

Med snemanjem sta postali najboljši prijateljici, pred kratkim pa je Julianne Moore celo rešila zakon svoje nove prijateljice in seveda tudi tekmice Annette Bening.

17. 2. 2011

Pravo, iskreno prijateljstvo med holivudskimi ženskami? To je menda še redkejše kot dobre vloge za igralke, starejše od 50 let. V tem pogledu je bila komična drama The Kids Are All Right torej dvojna sreča za 50-letno igralko Julianne Moore in njeno 52-letno stanovsko kolegico Annette Bening. Kot filmski lezbični par s ‘kompilacijsko’ družino sta bili namreč v popolni harmoniji, poleg tega pa sta med snemanjem postali dobri prijateljici, čeprav filmski ustvarjalci obema ponujajo podobne vloge in sta zato konkurentki. Dami sta se torej iskali in našli prav tam, kjer se ljudje z vsemi razpoložljivimi sredstvi borijo za dobre scenarije in pozornost – v vročem Hollywoodu.

Imata skupno točko

Julianne in Annette še nikoli prej nista snemali skupaj. Ko se je Julianne s pisateljico in režiserko Liso Cholodenko pogovarjala o scenariju filma The Kids Are All Right, pa ji je kljub temu takoj postalo jasno:

“Annette naj igra mojo partnerico!”

Svoje vprašanje je Annette poslala kar po elektronski pošti, ta pa ji je takoj odgovorila:

“Da, z veseljem!“

Ko se dami spominjata snemanja, se jima po glavi pletejo le dobre stvari.

“Tudi za kamerami sva se odlično razumeli,” pravi Julianne in dodaja:

“Annettina nadarjenost za komičnost je močno poenostavila sodelovanje. Poleg tega imava skupno točko, saj sva obe že dolgo poročeni in sva mami.”

Julianne kot družinska terapevtka

Kako zelo blizu sta si, pa naj bi dojeli šele takrat, ko se je Annette znašla v zakonski krizi. Beningova je že skoraj 20 let poročena s 73-letnim igralcem Warrenom Beattyjem, nekoč enim največjih ženskarjev, ki je zelo samozavesten in menda tudi zaljubljen sam vase. Warren in Annette sta starša štirih otrok. Najstarejša hčerka, 18-letna Kathlyn, se počuti kot moški, ujet v ženskem telesu, in se je že preimenovala, tako da je zdaj Stephen, še letos pa se namerava podvreči operaciji spremembe spola.

In prav tu se pojavi težava.

Mačo Beatty naj ne bi več mogel prenašati vsega tega v svojem najožjem krogu. Teži pa ga tudi to, da – v nasprotju s svojo zaželeno in občudovano ženo – že kar nekaj let ni zbudil pozornosti s kakšnim velikim filmskim projektom.

“V preteklih mesecih je Julianne Moore postala že skoraj družinska terapevtka,” je povedal Annettin znanec.

Julianne, ki je poročena z režiserjem Bartom Freundlichom, s katerim ima dva otroka, je poskušala Beattyju dopovedati, da Bog ne dela napak in da mora poskušati svojega otroka sprejeti takšnega, kakršen je. Na uspeh svoje žene pa bi bil vendar lahko ponosen! Prav to pranje možganov naj bi ne nazadnje pripomoglo k temu, da sta se Annette in Warren spet zbližala.

Ognjeni krst pa je njuno prijateljstvo doživelo januarja, ko sta bili kot najboljši igralki v komediji obe nominirani za zlati globus. Nagrado je prejela Annette, njen zahvalni govor pa je bil pravi slavospev, namenjen njeni prijateljici Julianne:

“Čudovita ženska! Pravzaprav bi se moral vsak zaljubiti vanjo.”

Povzeto po reviji Lea