Julia Roberts kriva za samomor polsestre?

Nancy Motes, pred kratkim preminula polsestra oskarjevke Julie Roberts, je napisala poslovilno pismo, v katerem se je na kar petih straneh med drugim razpisala tudi o mučnem odnosu s hollywoodsko zvezdnico.

Julia Roberts (foto: Profimedia) Profimedia
19. 2. 2014

"Zagotovo gre za samomor. Napisala je kar pet strani dolgo poslovilno pismo," je razkril dobro obveščeni vir. "Na treh straneh je pisala o tem, da jo je njena polsestra pripeljala do tega. Eno stran je posvetila mami, pišoč o tem, kako zelo jo ima rada, na eni strani pa se je opravičila svojemu zaročencu Johnu Dilbecku." Prav John je našel svojo 37-letno zaročenko Nancy Motes, ki je v njunem losangeleškem domovanju mrtva ležala v kadi, polni vode. Tuji mediji poročajo, da je najverjetneje umrla približno 12 ur pred tem, ko so našli njeno truplo. "Očitno je šlo za prevelik odmerek tablet," je še pojasnil vir.

Pljuvanje na Twitterju

Nancy je bila hčerka Betty Lou, mame Julie Roberts, in njenega drugega soproga, Julijinega očima Michaela Motesa. S svojo slavno polsestro ni bila v dobrih odnosih že od lanskega poletja, jabolko spora med njima pa je bil intervju, v katerem je Nancy Julio obtožila, da ji prepoveduje obiskovati bolno mamo. Da je bila Nancy nekaj dni pred smrtjo precej čustveno nestabilna, je bilo mogoče razbrati že iz njenih objav na Twitterju.

"Torej, moja sestra mi je rekla, da ob vseh prijateljih in oboževalcih ne potrebuje še več ljubezni. Samo toliko, da veste, 'ljubljenka Amerike' je ku...a," je napisala 20. januarja. In nato dodala: "Želite biti oboževalec nekoga tako krutega? Pa saj sploh ni tako dobra igralka. Povsem me je zje...a." Že dva dni pozneje je sledila nova objava: "Moja družina me je zapustila." Obe objavi sta pozneje izginili s Twitterja.

Očitala ji je odvečne kilograme

Nancy, ki se je maja letos nameravala poročiti s svojim zaročencem, se je dolgo časa bojevala z zanjo bolečim dejstvom, da je živela v senci svoje slavne polsestre. V nekem intervjuju je razkrila, da jo je Julia kritizirala zaradi odvečnih kilogramov, ko je bila še najstnica.

"Ko sem hodila v srednjo šolo, ona pa je bila odrasla, mi je dajala vedeti, da imam definitivno preveč kilogramov," je povedala in pristavila, da je bila zaradi tega prizadeta in žalostna. Nancy je umrla v nedeljo, 9. februarja, Ed Winter, pomočnik mrliškega oglednika, pa je že dva dni pozneje sporočil: "Obdukcija je bila končana v torek zjutraj, ugotavljanje vzroka smrti pa je preloženo, dokler ne bodo opravili dodatnih toksikoloških preiskav."

Julia je po tragični novici odpovedala vse javne nastope, med drugim tudi gostovanje v šovu Jimmyja Kimmela.