Judd Apatow bije bitko v imenu vseh posiljenih žensk

Ameriški producent, scenarist, režiser, komik in igralec Judd Apatow se v zadnjem času na vso moč trudi, da bi čim več pozornosti usmeril na razvpiti primer domnevnega posiljevalca Billa Cosbyja.

Judd Apatow bije bitko v imenu vseh posiljenih žensk (foto: Profimedia) Profimedia
29. 7. 2015

Komika Billa Cosbyja, zvezdnika nekoč izredno priljubljene humoristične serije Cosby, zdaj že skoraj 40 žensk obtožuje spolne zlorabe.

Igralec in filmski ustvarjalec Judd Apatow pa nedvomno spada med največje kritike tega slavnega 78-letnika, čigar (domnevna) nezaslišana dejanja iz preteklosti vedno znova brez dlake na jeziku graja v javnosti.

Sedeminštiridesetletni Judd si je kot oče dveh deklic za glavni cilj zadal to, da na škandal usmeri čim več pozornosti javnosti.

"Spraševal sem se, ali nam je za to povsem vseeno. Osemdeset odstotkov žensk, ki so bile posiljene, sploh ne gre na policijo.

Če torej vse te ženske ignoriramo, potem tudi drugim ženskam posredujemo sporočilo, naj se ne postavijo zase, naj ne povedo resnice. Želim si, da bi vsak razkril svoje mnenje, saj potem tega ne bi bilo treba početi meni," je gospod Apatow svoja prizadevanja razložil v nedavnem pogovoru za tednik People.

V okviru poletnih pogovorov organizacije Film Society of Lincoln Center se je Judd sestal z 29-letno kolegico, igralko, pisateljico, scenaristko, producentko in režiserko Leno Dunham.

Lena

Zvezdnika sta med drugim razglabljala tudi o razvpitem primeru slovitega komika, ki je leta 2005 celo priznal, da je ženskam dajal pomirjevala in jih nato 'zapeljal'.

"Najhuje se mi zdi, da se ženskam preprosto sploh ne prisluhne," je dejal Judd in dodal:

"Bill Cosby je le simbol neke situacije, ki je tako zelo očitna, a ljudje kljub temu ne vstanejo in rečejo: 'To je noro! Nekaj moramo storiti proti temu!'

Ljudje se celo še vedno upirajo, čeprav je Cosby priznal, da jim je dajal pomirjevala. Še danes vsak dan dobivam sporočila na Twitterju, v katerih ljudje pišejo, da je nedolžen, dokler se mu ne dokaže krivda."

Lena se je s svojim kolegom strinjala in razložila, da tudi sama dobiva veliko sporočil, v katerih jo ljudje sprašujejo, kdaj se bo končno nehala ukvarjati s primerom Cosby in pozabila nanj:

"Takrat se vprašam, kdaj bomo mi kot država nehali braniti posiljevalce."

Ob tem velja spomniti, da je zvezdnica serije Punce, ki slovi kot ženska brez dlake na jeziku, na začetku leta v intervjuju za tednik Time Out New York Cosbyja oziroma njegova dejanja primerjala celo s holokavstom. Pozneje se je na Instagramu opravičila z besedami:

"Zavedam se, da primerjava Billa Cosbyja s holokavstom ni bila najboljša analogija. Z ljubeznijo, vaša prijateljica judinja, ki sovraži posilstva, Lena."

Preberi še tragične izpovedi treh žensk, ki so bile posiljene.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri