Josie Gibson zmagala v boju s kilogrami

Josie Gibson, nekdanja zmagovalka britanske različice šova Big Brother, je imela težave s prekomerno težo, njeno zmagovalno bitko z odvečnimi kilogrami pa so spremljale kamere.

Danes je videti fantastično, nosi pa konfekcijsko številko 40.  (foto: Profimedia) Profimedia
20. 11. 2013

Na žalost živimo v času, ko so številni obsedeni s telesno težo in dietami, kljub temu pa je danes na svetu več preobilnih ljudi kot kdaj prej. Razlog za to se skriva v tem, da večina tistih, ki se odločijo za hujšanje, po končani dieti pridobi več kilogramov, kot jih izgubi med samo dieto.

"Ko sem dosegla želeno težo, sem začela jesti v kopalkah. To je bila moja motivacija, da ne bi jedla, saj sem videla vsako nepopolnost, vsak gram maščobe," razkriva 28-letna Josie Gibson, nekdanja zmagovalka britanske verzije priljubljenega resničnostnega šova Big Brother.

Obsedena s hrano

Njen boj z odvečnimi kilogrami je zabeležen v dokumentarnem filmu, ki so ga prejšnji teden predvajali na Channel 5. Trenutno je bolj vitka, kot je bila kdaj prej v odraslem obdobju, kar dokazuje tudi to, da nosi konfekcijsko številko 40. Priznava pa, da ji ni lahko ohranjati telesne teže:

"Obsedena sem s hrano. Preprosto obožujem jesti, in to je to. Ko enkrat začnem, ni gumba, ki bi ugasnil mojo željo po hrani in potešil lakoto. Jem tako dolgo, dokler ne pojem vsega na krožniku, ki ga nato še poližem."

Josie je zaradi debelosti nekoč celo pomislila na samomor. Črne misli so bile še posebej pogoste, ko si je zlomila gleženj, saj je takrat večino časa ležala in se posledično zredila za kar 50 kilogramov. Pred poškodbo je shujšala za 40 kilogramov, zato se je še toliko težje sprijaznila s tem, da je ponovno pridobila težo:

"Pri 18 letih sem imela 120 kilogramov. Na mobilni telefon sem prejemala sporočila, da sem svinja, kit, da naj se obesim, ker sem predebela in grda." Josie je preizkusila vse metode hujšanja, od naporne vadbe in zdrave prehrane do tablet za hujšanje. "Na vseh tabletah piše, da odstranijo maščobo iz telesa. Iskreno, vse so mi zelo pospešile prebavo in grd rezultat tega je bil, da je bilo moje spodnje perilo vedno umazano, če razumete, kaj hočem povedati ..." je iskrena Josie, ki je danes videti fantastično.