Joni (Oopsi blog) iskreno: "Na tleh je napol mrtva ležala mami"

Odkrili smo pretresljiv zapis, kaj je kot komaj 14-letni deček preživel Joni Sotošek, partner znane slovenske blogerke Urške Pavčnik, s katero ustvarjata blog Oopsi.

Joni (Oopsi blog) iskreno: "Na tleh je napol mrtva ležala mami" (foto: arhiv revije Lady) arhiv revije Lady
26. 9. 2017

Joni Sotošek je eden tistih, ki je imel izjemno težko otroštvo. Ko najstniku se mu je namreč zgodilo naslednje:

"Ne vem ure, ne vem datuma, shit, ne vem niti letnega časa. Vse, kar vem, je, da sem prišel iz šole, stopil v hišo, sezul čevlje in odšel v kuhinjo.

Na tleh je z odprto rano nad levim očesom, iz katere je počasi curljala kri, omotična in napol mrtva ležala mami. Na kuhinjskem pultu napol prazna steklenica viskija in prazna steklenička uspaval. Samomor in progress!

Preden sem uspel odreagirati, ji je uspelo v precej zadetem stilu izustiti še stavek, ki mi je in mi bo v življenju za vedno ostal v spominu: “A ti zraven dunajca še pomfri spečem?” Star sem bil … hmmm … 14 let? V letih, ko najstnika najbolj razganja, je bila to moja popotnica za življenje," je Joni iskreno spregovoril za projekt Ljudje Slovenije, ki sta ga pred kratkim začela novinar Matej Špehar in fotograf Marko Alpner in katerega namen je zbrati nabor zgodb, ki jih je napisalo življenje.

Urška in Joni svoje življenje delita na Oopsi blogu. In kako se je vse skupaj začelo?

Urška prizna, da je bila postavitev bloga zelo preprosta, saj internet omogoča ogromno različnih možnosti, ki ne zahtevajo nobenega računalniškega znanja ali predznanja.

"Vedno sem bila obkrožena s hrano in kulinariko. Rada sem kuhala, pekla in ustvarjala v domači kuhinji. Nekega dne sem dobila idejo, da bi lahko vse skupaj objavljala na blogu. 'Joni, (partner) jaz bi imela pa blog.' In vse skupaj se je začelo," pripoveduje Urška, ki je bila v tem času še zaposlena v razvojnem laboratoriju v Gorenju kot živilska tehnologinja.

Dokler je bil Oopsi zgolj ljubiteljski blog in ni zahteval veliko časa, ga je z lahkoto usklajevala z redno službo.

Nato je zanosila in s svojimi sledilci začela pisati tudi o svoji nosečnosti ...

"To je bila najina skupna premišljena odločitev. Smo v 21. stoletju in svet s pomočjo tehnologije dejansko drvi v prihodnost. Bloganje o nosečnosti in materinstvu je v svetu stalnica, pri nas pa smo še zelo v povojih," pravi mlada mamica dveh fantkov.

Težka odločitev o odpovedi službe

Temnolasa Zasavka se je po koncu porodniškega dopusta morala soočiti z realnostjo. Ali se vrniti na redno delovno mesto in dati sinka v vrtec ali pa se odločiti za pogumno samostojno pot, ki je včasih še kako nepredvidljiva, ter imeti malčka doma ob sebi.

"Odločitev o odpovedi redne službe je bila težka. Nekako naju je Oopsi pripeljal do točke, ko se je bilo treba odločiti, saj je v dveh letih tako zrasel, da preprosto ne bi mogla več usklajevati vsega skupaj. Obenem je tudi prihodek z bloga prišel do točke, ko mi zagotavlja razmeroma varno in udobno preživetje," pravi Urška in za srečo trikrat potrka.

Poklic blogarke pomeni trdo delo, odrekanje, izobraževanje, neprespane noči in tudi prepire. Kljub temu pa v pisanju izjemno uživa.

Urška pa je razkrila tudi slabo stran svojega poklica. To so negativno naravnani ljud­je, ki svojo slabo voljo sproščajo na blogu.

"Več delam in se odrekam, vlagam vase in v svoje znanje, bolj se trudim, rezultat tega pa je, da živim bolje kot povprečni negativec. In to jim gre v nos, čeprav tega ne bodo nikoli priznali. Z vsakim negativnim komentarjem ti ljudje v bistvu sami sebi postavljajo ogledalo. Le vprašanje časa je, kdaj se bodo v ogledalu prepoznali," je direktna blogarka, ki se zaveda, da Oopsija ne bi bilo brez njenega dolgoletnega partnerja Jonija, ki že od začetka skrbi za tehnično podporo strani, marketing, grafično obliko, včasih odpisuje na sporočila, se dogovarja s partnerji, včasih napiše kakšen članek, svetuje in ji predvsem daje oporo.

Pripravila: L. R.
Fotografije: arhiv revije Lady, facebook.com/oopsiportal

VROČE: Odkrili smo fotografije s poroke pevca iz oddaje Znan obraz ima svoj glas 2017!!!

ali pa poglej, kako poteka običajni dan Gorana Dragića!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri