Jonás Gutiérrez: Velika življenjska drama argentinskega nogometnega zvezdnika

Jonás Gutiérrez, argentinski nogometni reprezentant in član angleškega kluba Newcastle United, je ob koncu sezone 2012/2013 izvedel, da boleha za rakom na modih, pred kratkim pa je spregovoril o bitki s to zahrbtno boleznijo.

Jonás Gutiérrez (foto: Profimedia) Profimedia
1. 10. 2014

Enaintridesetletni nogometaš Jonás Gutiérrez je bolečino v modih začutil 19. maja lani, po tekmi z Arsenalom, na kateri je dobil udarec v najobčutljivejši del moškega telesa, a temu takrat še ni posvečal pretirane pozornosti. Štiri mesece pozneje je sledilo vnetje prizadetega predela in takrat je vendarle obiskal zdravnike, ki pa so mu postavili nekaj napačnih diag­noz.

Nato se je odločil še za pregled z ultrazvokom, ki je pokazal, da ima na modih tumor, in Jonás se je oktobra lani odločil, da bo odpotoval v Argentino na operacijo, s katero so mu odstranili levo modo.

Trenutno prejema kemoterapijo, zaradi katere je izgubil svoj 'zaščitni znak' – dolge in skodrane lase. Poleg tega je seveda vidno shujšal, brada se mu je razredčila ... Stranski učinki zdravljenja hude bolezni na žalost niso obšli niti tega simpatičnega nogometaša, ki ga imajo navijači Newcastle Uniteda še posebej radi.

Pomembno je le zdravje

Potem ko je na argentinski televiziji pred nedavnim iskreno spregovoril o svoji bolezni in med drugim razkril, da je pred njim le še ena kemoterapija, so ga oboževalci zasuli s sporočili, v katerih so mu izražali svojo podporo in mu zaželeli, da bi čim prej okreval. Poleg oboževalcev sta mu v največjo oporo seveda družina in življenjska sopotnica Alejandra Ayelen Maglietti, ki se jima je med drugim zahvalil tudi na Twitterju.

"Ko so mi potrdili diagnozo in povedali, da boleham za rakom, sem odšel domov jokat. To je bila najtežja igra, ki sem jo moral zaigrati," je bil iskren nogometaš, ki je še dodal:

"Odkril sem tumor na testisu. Prišel sem v Argentino in se soočil z velikimi stroški okrevanja. No, denar ni pomemben. Niti slučajno. Pomembna ni niti pogodba z Newcastlom. Pomembno je zdravje. Moral sem začeti kemoterapijo. Bilo je težko sprejeti, da mi izpadajo lasje. Nisem jih hotel striči, pustil sem jih, da rastejo ... Verjemite, bitka z rakom naredi vse druge težave nepomembne. Svojo zgodbo sem se odločil povedati zato, ker bo morda kako pomagala ljudem, ki prav tako bolehajo za rakom," je pojasnil Jonás, ki je svojo bolezen na začetku več mesecev ohranjal v tajnosti, je pa res, da se je nekaterim zdela sumljiva njegova odsotnost s predsezonskih klubskih treningov.

Odgovorni pri Newcastlu so že od samega začetka vedeli za njegove težave z zdravjem, a so spoštovali zasebnost svojega varovanca, ki so ga letos posodili drugemu klubu, Norwich Cityju, za katerega pa je odigral le štiri tekme. Zdravljenje bo nadaljeval v svoji domovini, kjer bo tudi okreval, vsi skupaj pa mu seveda iz srca želimo, da bi se čim prej povsem zdrav vrnil na nogometne zelenice.