Johnny Depp in Kate Moss: Bila sta lep, a težaven par

Johnny Depp in Kate Moss sta bila skupaj štiri leta in v teh štirih letih sta žurirala brez omejitev, ogromno pila in posnifala gore kokaina.

 Johnny je bil pod vplivom mamil nasilen, Kate pa paranoična in zbegana. (foto: Profimedia) Profimedia
5. 11. 2014

Danes 40-letna vrhunska manekenka Kate Moss je bila v devetdesetih letih prejšnjega stoletja brez vsakega dvoma 'it' dekle. Neizmerno priljubljena je bila med modnimi oblikovalci, manekenskimi kolegicami in seveda tudi moškimi. Eden od srečnikov, ki je imel njene čare priložnost izkusiti tudi med rjuhami, je bil danes 51-letni hollywoodski megazvezdnik Johnny Depp.

Seznanila sta se februarja 1994 v priljubljenem bistroju Café Tabac v newyorški četrti East Village. Med njima je takoj kliknilo, šlo je za tipično ljubezen na prvi pogled, ki je bila začetek divje in neobrzdane romance. Takoj ko sta se spoznala, sta si privoščila nekaj alkoholnih pijač in na stranišču snifala kokain, nato pa sta odšla v njegovo hotelsko sobo. Tam sta preživela vso noč in še ves naslednji dan, saj je bil zunaj pravi snežni vihar.

Žuriranje brez omejitev

Manekenka, rojena leta 1974, in 11 let starejši igralec sta kmalu začela hoditi skupaj ven in divje žurirati. Lahko bi zatrdili, da ni nočnega kluba, v katerem nista bila, najbolj pri srcu pa jima je bil razvpiti losangeleški The Viper Room, katerega solastnik je bil prav Johnny.

Na žalost pa se ob omembi tega nočnega kluba spomnimo tudi nekaterih tragičnih dogodkov, saj je leta 1993 pred njim zaradi prevelikega odmerka heroina in kokaina umrl igralec, glasbenik in aktivist River Phoenix, na zabavi za Katin 21. rojstni dan pa je prevelik odmerek kokaina vzel še njun skupni prijatelj, avstralski igralec in pevec Jason Donovan, kar pa na srečo ni bilo usodno zanj.

Kate in Johnny sta bila pravzaprav mlajša verzija razvpitega rokerja in neutrudnega žurerja Keitha Richardsa in njegove nekdanje partnerice Anite Pallenberg.

Mamila sta jemala s takšno vnemo, kot da jutri ne bi obstajal. In to čeprav se je Kate pogosto bala, da ji bo njen srčni izbranec, ki je pod vplivom mamil velikokrat spremenil razpoloženje in postal nasilen, kaj hudega storil.

Uničil apartma

V najsrditejši prepir sta se zapletla v newyorškem hotelu Mark, v katerem je Johnny izgubil živce, podivjal in razbil apartma, v katerem sta bivala. Bilo je tako hudo, da je hotelsko osebje poklicalo policijo.

Ko so možje postave prispeli na kraj dogodka, je zadeta Kate sedela sredi sobe, Johnny pa je kričal nanjo.

Izkazalo se je, da je hollywoodski zvezdnik povzročil za približno devet tisoč dolarjev škode, noč pa je preživel v zaporu. Še posebno hudo je bilo sredi leta 1996, ko je Kate povsem izgubila nadzor nad seboj, njena odvisnost pa je dobila epske razsežnosti.

Dovolj zgovoren je že podatek, da je z lahkoto naenkrat posnifala tri grame kokaina in spila celo steklenico vodke. Vodko je menda pila zato, ker ji je zdravnik rekel, da je - če že mora piti alkohol - najbolje, da pije prav to žgano pijačo, ker po njegovem najmanj uničuje videz. Zaradi velikih količin alkohola, ki jih je lahko spila, se je lepotice oprijel vzdevek The Tank (rezervoar).

Ves čas ga je nadzirala

Kate je zaradi odvisnosti postala paranoična, začela je sumiti, da jo njen fant vara, zato ga je klicala skoraj vsakih pet minut in ga zasliševala, kje je, kaj počne ... To, da se je tudi on drogiral brez kakršnihkoli omejitev, je ni skrbelo, zaskrbljena je bila le zato, ker sta bila zaradi njegovega posla pogosto ločena.

Bala se je namreč, da jo bo prevaral. Johnnyju je razmerje, ki je temeljilo zgolj na divjih zabavah, pijančevanju, drogiranju in divjem seksu, postalo prenaporno, zato sta se leta 1997 razšla.

V želji, da bi prebolela Johnnyja, je začela Kate še bolj divje žurirati in še pogosteje jemati mamila. Takrat se je veliko družila z igralko in modno oblikovalko Sadie Frost in njenim takratnim soprogom, igralcem Judom Lawom.

Menda so se njihove zabave velikokrat končale tako, da so pod vplivom substanc seksali v troje. Leta 1998 sta se Kate in Johnny pobotala in obnovila razmerje, a jo je Johnny kmalu spet zapustil, kar je storil javno, med intervjujem v sklopu promocije svojega filma Strah in groza v Las Vegasu.

Kmalu zatem se je zapletel s francosko pevko in igralko Vanesso Paradis, ki je že nekaj tednov po začetku razmerja zanosila.

Ko je Kate izvedela za nosečnost, je bila – prepričana, da jo je Johnny izdal – vsa iz sebe, zato se je prijavila v londonsko kliniko za odvajanje in duševne bolezni. Johnny in Vanessa sta bila v razmerju, v katerem sta se jima rodila dva otroka, vse do leta 2012. Johnny je danes zaročen z 28-letno igralko Amber Heard, Kate, ki ima iz razmerja z novinarjem Jeffersonom Hackom hčerko, pa se je leta 2011 poročila z rokerjem Jamiejem Hinceem.