Jodie Foster zapeljala sedem let mlajšo fotografinjo

Igralka Jodie Foster, ki je leta 2007 priznala, da je lezbijka, je po novem v razmerju s fotografinjo Alexandro Hedison, nekdanjim dekletom televizijske voditeljice Ellen DeGeneres.

11. 10. 2013

Pred nedavnim je v javnost pricurljala sočna novica, da je izjemna igralka Jodie Foster, ki bo 19. novembra dopolnila 51 let in je še vedno najbolj znana po odlični vlogi v že kar kult­nem filmu Ko jagenjčki obmolknejo, sveže zaljubljena.

Njeno srce je ogrela sedem let mlajša fotografinja, 44-letna Alexandra Hedison. Hollywoodska zvezdnica in nekdanja punca slovite 55-letne televizijske voditeljice Ellen DeGeneres sta menda tako močno zaljubljeni, da sta neločljivi.

"Jodie je bila nazadnje tako srečna v zvezi s producentko Cindy Mort, s katero se je razšla pred štirimi leti," je povedal zvezdničin prijatelj. Dodal je še, da je Jodie prepričana, da je končno našla pravo žensko, s katero bo preživela preostanek svojega življenja.

Ni hotela tvegati kariere

Dvakratna oskarjevka se je vedno spretno izogibala izjavam o zasebnem življenju. Šele leta 2007 se je na javnem nastopu ob podelitvi nagrade Women in Entertainment zahvalila svoji tedanji partnerici Cydney Bernard za '14 let njune čudovite zveze in podporo, ki ji jo daje, ko ji stoji ob strani v dobrih in slabih dneh', s čimer je priznala to, o čemer se je ves čas šušljalo – da je lezbijka. Devet let starejšo producentko Cydney je spoznala na snemanju filma Sommersby leta 1993 in dekleti sta kmalu zaživeli skupaj.

Njeno odločitev, da tako pozno javno prizna svojo istospolno usmerjenost, so obsodili v ameriški gejevski reviji Out, v kateri so jo velikokrat obtožili, da zaradi konservativne državne politike ni hotela tvegati svoje kariere in da je zaradi tega tajila svojo zvezo. Očitno se je Jodie zaradi odločitve, da preide v režiserske in producentske vode, počutila manj ogroženo, in se ji je zazdelo, da nima več česa izgubiti. Uredniki omenjene revije so na koncu vendarle pohvalili njen 'outing'. "Mislim, da se je Jodie želela preprosto zahvaliti eni od najpomembnejših oseb v njenem življenju. Hoče, da jo obravnavajo kot vse ostale, in misli, da je v filmski industriji že dovolj dolgo, da to priznanje ne bi smelo škoditi njeni karieri," pa je razloge za igralkino priznanje pojasnila njena dobra prijateljica.

Vrnilo se ji je 'milo za drago'

Jodie in Cydney sta v svojem domu v Malibuju skupaj vzgajali dva sinova, 15-letnega Charlieja in 12-letnega Kita. Čeprav je Jodie rodila oba, nikoli ni hotela razkriti, kdo je njun oče. Številni predpostavljajo, da gre za njenega starega prijatelja z univerze Yale, ki je prav tako homoseksualec. Pojavljajo se tudi namigovanja, da je njun oče igralkin stanovski kolega in dober prijatelj Mel Gibson, omenja pa se tudi pokojni igralec Randy Stone.

Kakorkoli že, ljubezenska zgodba Jodie in Cydney se je končala leta 2008, kmalu zatem pa je na površje priplaval tudi razlog za razpad 15-letnega razmerja. Jodie je imela namreč enoletno skrivno razmerje s scenaristko in producentko Cynthio 'Cindy' Mort, ki jo je spoznala leta 2006 na snemanju filma Neustrašna in s katero je kmalu tudi zaživela. Da je Cydney po razpadu zveze ne bi 'ogulila', je Jodie stvari vzela kar v svoje roke in nekdanji ljubimki ponudila zanjo najboljšo rešitev. Odločila se je, da ji bo dala dragoceno nepremičnino v Hollywoodu in pravico, da jo obišče, kadarkoli si zaželi.

Med 15-letnim skupnim življenjem je Jodie zaslužila več kot 34 milijonov dolarjev. To pomeni, da bi Cydney – če bi šli na sodišče – dobila polovico tega denarja, torej 17 milijonov ameriških zelencev, saj se zakonska in zunajzakonska skupnost na sodišču obravnavata enako. Jodie je torej uspešno uredila vse birokratske zadeve, povezane z nekdanjo življenjsko sopotnico, prav nič uspešna pa ni bila njena nova zveza s Cindy.

Septembra 2009 se je igralki namreč vrnilo 'milo za drago', saj je to, kar je ona storila Cydney, Cindy storila njej – zapustila jo je zaradi druge ženske! Jodie je bila zaradi nesrečnega konca ljubezni povsem na tleh. Po štirih letih samote pa je zanjo ponovno posijalo sonce, saj je v njeno življenje vstopila Alexandra Hedison ...