Joan Collins: Sin jo je okrcal za sebično in narcisoidno mamo

Če gre verjeti njenemu sinu Alexandru Anthonyju 'Sachi' Newleyju, Joan Collins, najbolj znana po vlogi Alexis Carrington Colby v kultni žajfnici Dinastija, ni bila ravno vzorna mama.

Joan Collins: Sin jo je okrcal za sebično in narcisoidno mamo (foto: profimedia) profimedia
24. 3. 2015

Angleška igralka, književnica in kolumnistka Joan Collins, ki slovi kot dama brez dlake na jeziku, je nekoč tako zelo hrepenela po zvezdniški karieri, da preprosto ni imela dovolj časa za svoje otroke.

Zvezdnica, ki se je do oltarja sprehodila petkrat, je povila tri otroke in po besedah enega od njih, Alexandra Anthonyja Newleyja, ki ga kličejo Sacha, je imela z občinstvom pristnejši odnos kot z njim.

Po besedah danes 49-letnega možakarja, ki se je rodil v njenem drugem zakonu z angleškim igralcem in glasbenikom Anthonyjem Newleyjem, je bila Joan vedno hladna. Če je kdaj morda vendarle gojila čustva do svojih otrok, pa jih po njegovem ni znala pokazati.

"Moja mama ni bila pošast, bila je le narcisoidna. Ne morem se spomniti, da me je kdaj objela, da bi mi s tem izkazala ljubezen, kar pa ne pomeni, da me ni imela rada," je pojasnil Sacha in poudaril, da so zaradi nemarnega vedenja danes 81-letne dive njeni otroci hrepeneli po pozornosti, ki pa je niso nikoli dobili:

"V otroštvu sem pogrešal topel odnos s svojo mamo, odnos, ki je v drugih družinah povsem normalen. Želel sem si malo več mamine pozornosti in ljubezni. Toda na žalost je med nama vedno obstajala neka distanca."

Po Sachovem mnenju je bil za Joanino pomanjkanje skrbnosti kriv njen oče:

"Na njen hladen odnos do moje sestre in mene je vplivalo to, da v otroštvu tudi sama ni dobivala pozornosti od svojega očeta, zato nama ni znala izkazati ljubezni."

Čeprav z mamo nikoli ni imel odnosa, kakršnega si je želel, njegova ljubezen do nje ni izostala: "Rad imam svojo mamo, a dejstvo je, da je sebična."

Ne bo spremenila načina življenja

Odnos med slavno mamo in njenim sinom, ki si kruh prav tako služi kot igralec, je danes na srečo veliko boljši, in sicer zahvaljujoč Joaninemu sedanjemu soprogu, gledališkemu menedžerju Percyju Gibsonu.

Odkar je poročena z njim, zvezdnica svojim otrokom namreč posveča veliko več pozornosti. Po novem si pogosteje privoščijo skupna kosila in posledično je njihov odnos čedalje bolj podoben tistemu pravemu družinskemu.

Collins

Joan, ki je v zakonu z Newleyjem povila še Taro Cynaro Newley, danes pevko, v tretjem zakonu s poslovnežem Ronaldom S. Kassom pa se je razveselila rojstva Katyane Kennedy Kass, je v zadnjih letih nedvomno postala bolj čustvena.

Tisto, česar prav gotovo ne bo nikoli spremenila, pa je njen način življenja. Ta je po trditvah njenega sina še vedno zelo buren:

"Moja mama se ne ustavlja. Čeprav je stara 81 let, živi hitro življenje, ki bi ji ga zavidale tudi veliko mlajše ženske. Ne glede na to, da govori, da hrepeni po mirnem življenju, menim, da ne bi mogla prenašati monotonosti."

Ko so Joan pozneje prosili za komentar vseh teh 'očitkov', je odgovorila, da je intervju njenega sina senzacionalističen.