Joan Collins: Mladost ohranja s seksom

Za eno izmed zadnjih hollywoodskih div Joan Collins se zdi, kot da bi bila 'konzervirana'. A je v šovu One Night With Joan priznala, da je vsa skrivnost njene vitke postave v tem, da je že vse življenje na dieti. Mladostni videz pa je pripisala rednemu seksu - in to v letih, ki niso več najbolj rosna, saj gospa šteje že častitljivih 79 let ...

Joan Collins (foto: Shutterstock) Shutterstock
29. 4. 2013

Igralka sicer nikoli ni bila debela, se je pa na začetku kariere vseeno morala podre­diti režiserjem, ki se jim je zdela malce preveč okrogla. In da bi dobila vloge, se je zatekla k amfetaminom, ki so ji pomagali do še bolj vitke postave.

Pred nekaj leti se je igralka, ki smo si jo verjetno najbolj zapomnili po vlogi Alexis v Dinastiji, poslovila od igralske kariere. Pravi, da jo je za to dodatno motiviralo dejstvo, da ji ne bo več treba hujšati.

"Ne boste verjeli, a predlagali so mi tudi, naj vzamem speed, da bom hitreje hujšala," danes Joan odkrito govori o stresu, ki ga je doživljala nekoč.

"Vsak dan sem morala telovaditi in jesti samo paradižnik, solato in sveži sir. Zgodilo se je, da sem morala tako rekoč čez noč shujšati za štiri kilograme," pravi in dodaja, da jih je prelisičila z malimi zelenimi tabletami, ki jih ji je dal zdravnik. Z njimi je v dveh tednih shujšala, a je pozneje tudi dva tedna spala; odkrila je, da je bil v tabletah tudi speed.

Vendar pa svoj mladostni videz Joan ne pripisuje samo dietam. Pravi, da je videti tako v formi tudi zato, ker s petim soprogom, gledališkim producentom Percyjem Gibsonom, redno seksa.

"Seveda je moj libido manjši"

"S Percyjem imava zelo skladno razmerje in seveda tudi redno seksava, kar se mi zdi povsem normalno," pravi Joan in dodaja, da to počneta ne glede na veliko razliko v letih, saj je mož kar 32 let mlajši od nje.

"Seveda je moj libido manjši, kot je bil, ko sem bila mlajša, a vseeno nisem ena tistih žensk, ki bi v starosti spolnost potisnile na stranski tir," zagotavlja Joan in priznava, da je seks z leti samo še boljši. No, vseeno pa pravi tudi, da je nepopravljiva romantičarka in da še vedno meni, da je zakon za moškega in žensko velikega pomena.

Za mlade ženske ima veliko nasvetov iz prve roke, bi lahko rekli. Predvsem pravi, da se je treba moških, čeprav so v življenju zelo pomembni, paziti. "Bogataši navadno nabirajo le trofeje in ženske zato menjajo kot po tekočem traku," pravi igralka, a dodaja, da je kljub vsemu treba verjeti v ljubezen.

"Moški so kot avtobus, če ga dovolj dolgo čakate, bo eden zagotovo prišel mimo. Sama sem pravo ljubezen in sorodno dušo našla šele, ko sem imela 60 let," priznava in dodaja, da se nima smisla brezglavo zaljubljati, ker potem samo trpimo. "Predvsem pa svetujem ženskam, naj se izognejo poročenim. Ti vedno obljubljajo, da se bodo ločili, a to le redko storijo."

Sandra Bratuša za revijo Story