Jim jo je rešil pred svojim vinjenim prijateljem in takoj se je zaljubila vanj

Ko je videla, da je pripravljen braniti čast svojega vinjenega prijatelja, je igralka Reese Witherspoon takoj vedela, da je Jim Toth pravi moški zanjo. Ko je ugotovila, da je poleg tega še družinski človek, pa je bila še bolj navdušena nad njim.

Reese je Jima spoznala v nekem nočnem klubu. (foto: Profimedia) Profimedia
6. 6. 2014

Simpatična 38-letna hollywoodska zvezdnica Reese Witherspoon je imela kar nekaj slavnih fantov in z enim od njih se je tudi poročila. Leta 1999 je usodni da namreč dahnila kolegu Ryanu Phillippu, s katerim je osem let plula po zakonskih vodah. V zakonu sta se jima rodila dva otroka, danes 14-letna hčerka Ava Elizabeth in 10-letni sin Deacon. Po ločitvi je bila v razmerju s še enim hollywoodskim zvezdnikom, Jakom Gyllenhaalom, ki je trajalo med letoma 2007 in 2009. V začetku leta 2010 pa je svetlolasa zvezdnica spoznala tistega pravega, svojega današnjega soproga Jima Totha.

"V klubu je k meni pristopil neki pijanec, ki sem ga tistega večera videla prvič v življenju. Bil je tako vinjen, da je komaj stal in govoril. Med govorjenjem mi je ves čas rinil v obraz, vpil in se prerival. Osvajal me je, in to je bilo zares groteskno. V nekem trenutku se je ob njem pojavil Jim in me prosil, naj oprostim njegovemu pijanemu prijatelju, ter pojasnil, da ga je pravkar zapustila punca in da ne ve, kaj govori. Pijani prijatelj je odšel, z Jimom pa sva ostala in se pogovarjala. Rešil me je," je spomine na prvo srečanje z bodočim soprogom obudila Reese, ki je že tistega večera prišla do sklepa, da je Jim zelo dobra oseba glede na to, da se je tako zavzel za svojega prijatelja in branil njegovo čast, hkrati pa 'rešil' tudi njo.

Vedela je, da je tisti pravi zanjo

Jim je hollywoodski agent za odkrivanje talentov in eden poslovnih vodij slovite agencije CAA (Creative Artists Agency) v Los Angelesu. Zastopal je že številna slovita imena, med drugim Scarlett Johansson, Roberta Downeyja mlajšega in Ethana Hawka. Reese, ki prav tako spada med stranke omenjene agencije, a ni Jimova osebna varovanka, se je vanj zaljubila že na prvi pogled, ko sta se začela družiti, pa ji je postajal všeč tudi njegov značaj. Najbolj jo je pritegnilo, da je družinski človek. Kmalu je vedela, da je prav on tisti pravi zanjo, in po hitrem postopku ga je predstavila svojima otrokoma.

"Rekel mi je, da me bo ljubil, kot me do takrat ni še nihče, da mi bo vsak dan, ki ga bova preživela skupaj, pokazal, kaj pomeni imeti dobrega in pravega partnerja, da bo skrbel zame in da se bom na to preprosto navadila, ker bo to zame postalo nekaj normalnega," se toplih besed svojega srčnega izbranca spominja igralka, ki je bila nad temi obljubami naravnost navdušena, saj pred tem še nikoli ni imela takšnega moškega.

V nekem intervjuju je sicer dejala, da je bila ločitev od prvega soproga zanjo zelo boleča, a poudarila, da se je, ko je bilo vsega konec, počutila osvobojeno. Priznala je, da se je dolgo pretvarjala in poskušala rešiti svoj zakon, zdaj pa ločitve ne obžaluje, saj je zelo vesela, da ima ob sebi Jima, ki je po vseh merilih idealen moški zanjo.

Zaprosil jo je na tekmi

Igralka in agent sta decembra 2010 razkrila, da sta se zaročila. Jim je Reese zaprosil kar na tekmi slovite košarkarske ekipe Los Angeles Lakers, kar je naredil z diamantnim prstanom, vrednim kar 450 tisoč dolarjev, ki ga je posebej za Reese izdelal draguljar William Goldberg. Poročne zaobljube sta si izmenjala že nekaj mesecev pozneje, natančneje 26. marca 2011, na njenem ranču Libbey v kalifornijskem Ojaiju, ki ga je pozneje prodala.

Nevesta je zablestela v unikatni obleki, ki jo je zanjo izdelala Monique Lhuillier, ko je hodila do oltarja, pa je pel zbor. Med 120 svati so bili poleg družinskih članov tudi številni zvezdniki, kot so Renée Zellweger, Matthew McConaughey, Tobey Maguire, Robert Downey mlajši, Alyssa Milano, Isla Fisher in Salma Hayek. Igralkina poročna priča je bila njena dolgoletna prijateljica Heather Rosenfield, obred, po katerem sta mladoporočenca v zrak spustila osem belih golobic, pa je trajal približno 20 minut.

Ker je njuna poroka v sicer miren del mesta vnesla precej direndaja, je igralka že dan pred poroko vsem sosedom poslala pismo, v katerem se jim je opravičila zaradi hrupa, množice ljudi in del, ki so jih izvajali pred veselim dogodkom. Sosedom je bilo seveda zelo všeč, da je zvezdnica tudi med napornim načrtovanjem in pripravami na poroko našla čas, da je pomislila na njih in njihovo počutje. Prav takšne geste zvezdnico, ki je 27. septembra 2012 povila sinčka Tennesseeja Jamesa, delajo tako simpatično in unikatno.