Bivše dekle Jima Carreyja storilo samomor

Pred nedavnim je javnost šokirala tragična vest, da si je Cathriona White, nekdanje dekle priljubljenega hollywoodskega komika Jima Carreyja, vzela življenje.

Bivše dekle Jima Carreyja storilo samomor (foto: Profimedia) Profimedia
10. 10. 2015

Truplo 28-letne irske vizažistke Cathrione White so njene prijateljice, ki so prišle preverit, ali je po koncu razmerja s komikom Jimom Carreyjem vse v redu z njo, minuli ponedeljek zvečer našle v njenem domu v Los Angelesu.

Po pisanju nekaterih medijev je samomor storila s prevelikim odmerkom tablet, ki so jih policisti našli ob njenem truplu, pravi vzrok smrti pa bo seveda razkrila šele obdukcija.

Novica o njeni smrti je kot strela z jasnega udarila le pet dni po tem, ko je drugič prekinila razmerje s 53-letnim zvezdnikom, ustvarjalci spletne strani TMZ pa trdijo, da je Cathriona napisala poslovilno pismo, v katerem je omenila konec razmerja z igralcem, ki ji je dal 'košarico'.

Tisti dan, ko je napisala pismo, je napisala tudi svoj zadnji status na Twitterju: "Izključujem se s Twitterja, upam, da sem bila svetloba za svoje najbližje in najdražje."

Cathriona in Jim sta se spoznala ob koncu leta 2012, že marca 2013 pa sta se prvič razšla. Pozneje je med njima ponovno preskočila iskrica in maja letos so ju videli skupaj v javnosti.

Jim

"Resnično je bila nežen irski cvet, preobčutljiva za ta tla, ljubiti in biti ljubljena je bilo vse, zaradi česar je žarela. Sočustvujem z njeno družino, prijatelji in vsemi, ki so jo imeli radi in ki jim je bilo mar zanjo. Vse nas je zadela strela," je izjavil Jim, ko je izvedel za smrt svojega nekdanjega dekleta.

Njena mama Brigid Sweetman, ki se je po ločitvi preselila nazaj na Otok, se ni želela pogovarjati z radovednimi predstavniki sedme sile, je pa zato njen bratranec za britanski tabloidni dnevnik Daily Mail izjavil, da namerava odpotovati na Irsko, da bi v tem težkem obdobju stal ob strani svoji družini.

Nekoliko bolj zgovoren je bil vrtnar Frank Nakama, ki je delal v bližini pokojničinega doma, na isti ulici. Medijem je razkril, da se je s Cathriono zadnjič pogovarjal v petek, torej tri dni pred smrtjo: "Bila je tiha, a vljudna kot vedno."

Dodal je, da je njenega slavnega nekdanjega fanta videl le nekajkrat in da sta ga oba vedno prijazno pozdravila:

"Če sem iskren, sploh nisem vedel, da je to Jim Carrey. Dolgo ga nisem videl. Sicer pa se Cathriona ni veliko pogovarjala s sosedi. Tudi njenih prijateljev nisem nikoli videl. Bila je tiha in zadržana. To, kar se je zgodilo, je zelo žalostno. Šokiran sem. Nihče ni mogel predvideti, da se bo zgodilo kaj takšnega."

Sosed, ki je želel ostati anonimen, pa je razkril, da se je Cathriona v njihovo sosesko priselila pred tremi meseci in da se mu je zdelo čudno, da živi sama:

"Nismo vedeli, kdo je. Glede na to, da si je lahko privoščila hišo, smo mislili, da dela v filmski industriji. Morda ji je najemnino plačeval Jim Carrey, ki pa ga nikoli nisem videl. Tudi njo sem videl le nekajkrat. Vedno je pozdravila, a nikoli se nisva pogovarjala."

Mimogrede, številni njeni prijatelji iz Irske so bili presenečeni, ko so jo videli v Jimovi družbi.

"Od nje tega nikoli ne bi pričakovali. Cathriona je bila od nekdaj lepa, a ni bila vsiljiva. Bila je zelo sramežljiva in tiha," je pojasnil eden od njenih prijateljev in poudaril, da je slovela tudi po ambicioznosti. Po koncu študija je spakirala kovčke in leta 2009 odpotovala v ZDA. Po hitrem postopku je našla službo v filmski industriji, kjer je delala kot vizažistka v televizijski seriji The Online Gamer in v filmu Solitude."

Takoj ko je prišla v Ameriko, je začela hoditi tudi na igralski tečaj, a njeni prijatelji zatrjujejo, da je slava ni zanimala.

Napisal: Tim Jeras (za revijo Nova)