Jessica Simpson: Seksi Teksačanka

Jessica Simpson, za katero bi še pred kratkim lahko rekli, da je čistokrvna holivudska zvezdnica, se je vrnila k svojim teksaškim koreninam. Njen fant je kapetan moštva Dallas Cowboys, glasba na njenem novem albumu pa je kantri v svoji najčistejši obliki.

24. 12. 2008

Medtem ko mnogo slavnih oseb na intervjuje gleda kot na obveznost, na bolj ali manj nadležen del njihove službe, pa Jessica v njih vidi nekakšno različico terapije, zato je bilo kar prav, da se je intervju s Cosmom odvil v pisarni njenega očeta (ki je hkrati njen producent in menedžer) v Sherman Oaksu v Kaliforniji, kjer se je Jessica lahko udobno zleknila v fotelj. “Ob tem, ko mi postavljajo vprašanja, jaz pa sem prisiljena iskreno odgovarjati, se brez dvoma naučim veliko o sebi. Poleg tega se soočim z realnostjo tega, kar ljudje hočejo vedeti o meni,” pove.

Na srečo nas, zvedavih glav, se 28-letnica prav nič ne trudi, da bi kaj zadržala zase. Po tem, ko smo jo lahko z njenim tedanjim možem Nickom Lacheyjem tri sezone gledali v resničnostnem MTV-šovu Mladoporočenci, leta 2006 pa bili priča njuni ločitvi, ki je bila zelo na očeh javnosti, je Jessica nekakšna odprta knjiga. “Ne le da mi ne uspe ničesar prikriti, tudi zlagati se ne znam,” odkrito prizna.

Njena prva spoved v dnevu: Pred intervjujem si je v zad­njico vbrizgala vitamin B12, da bi ji vlil energijo. Zakaj je sploh potrebovala ta dodatni zagon? Čeprav vijoličasta obleka razkriva njena zagorela ramena, pa Jessica ni bila na počitnicah. Trdo je delala za rastoči imperij oblačil, modnih dodatkov in dišav ter za promocijo svojega novega kantri albuma Do You Know, ki je bil septembra, ko je izšel, na prvem mestu lestvic kantri glasbe.

Nov začetek

“Občutek imam, kot bi imela ponovno 19 let in bi začenjala na začetku,” pove Jessica o svoji karieri kantri pevke. “Toda to je moj prvi album, ki je dejansko odsev mene in točke v življenju, na kateri sem. Ta album je Jessica Simpson. Prav vsaka pesem je zame življenjska izkušnja.”

Na primer Sipping on History: melanholična, grenko sladka balada, v kateri Jessica poje o tem, kako si je predstavljala sebe pri osemdesetih, ko s svojim ljubljenim sedi na terasi, pije limonado in opazuje vnuke, ki skačejo po trampolinu. “To je pravzaprav pesem o ljubezni, ki bi lahko bila. O trenutku, ko spoznaš, kaj bi lahko bilo, pa nikoli ne bo. To je žalosten trenutek. Rada sem bila poročena. Toda na žalost se v življenju zgodi marsikaj in ljudje se spremenijo,” razloži.

Tudi Jessica je doživela preobrazbo. Ko sta se z glasbenikom in piscem pesmi Johnom Meyerjem po enem letu zveze leta 2007 razšla, njen takratni album A Public Affair pa ni izpolnil pričakovanj, se je odselila v Nashville, da bi se posvetila pisanju pesmi za nov album ... in še, prizna zdaj, da bi se soočila s strahom biti prepuščena sami sebi. “Nekako sem se morala predstaviti sama sebi,” pove. “Imela sem občutek, da nimam več energije, da bi se ukvarjala z nasprotnim spolom, in da se moram posvetiti sebi. Občutek imam, da mi je takrat bog poslal Tonyja, ki mi je vlival pogum in me navdihoval.”

Iskanje prave ljubezni

Tony Romo je 28-letni kapetan moštva Dallas Cowboys, s katerim se je začela videvati novembra 2007. Opiše ga kot zagnanega, skromnega, a hkrati značajnega moškega. “Vedno sem padala na fante, ki sem jih hotela rešiti,” pravi Jessica (govori se, da je med snemanjem filma Carja Hazzarda hodila z Johnnyjem Knoxvillom, med snemanjem Employee of the Month s soigralcem Danom Cookom, kasneje pa še z Adamom Levinom iz skupine Maroon 5). “Zdaj sem se prvič zaljubila v nekoga, ki je rešil mene.”

“On je moja blazina. Ko se uležem poleg njega, mi je udobno in se sprostim,” nadaljuje. “Z nasveti mi zna pomagati v vsaki situaciji, ob njem pa sem se naučila ceniti samo sebe, kakršna sem v resnici. In vem, da me ljubi prav takšno. Lepo je, ko si zaljubljen v nekoga, ki je hkrati tvoj prijatelj.”

Medtem ko je bila neomadeževanost pri Jessici nekdaj na prvem mestu, pa so ti dnevi že zdavnaj minili. “S Tonyjem se nedvomno ujameva na vseh področjih,” pove in se pri tem nagajivo nasmehne. Trenutno njuna ljubezen obstaja na daljavo, saj Romo potuje s svojo ekipo, Jessica pa prav tako zadnje čase ni dolgo v istem kraju. “Hvala bogu za iChat, saj lahko vidiš osebo, s katero govoriš,” pravi. Kljub temu s Tonyjem pazita, kaj govorita prek spleta. “Preveč me je strah, da bi nama kdo prisluškoval in naju posnel. Pri takšnih stvareh sem kar malo panična,” prizna.

Kadar sta v isti državi, Jessica in Tony živita kot dva običajna zaljubljenca, ki k sebi vabita prijatelje, da skupaj igrajo video­igro Rock Band, in hodita v kino, čeprav se Jessica pošali, da Tony v kino ne hodi zaradi filmov, ampak zaradi načosov. Zaradi njega si je ogledala tudi film Speed Racer, ki so ga kritiki raztrgali, menda pa mu je bil všeč tudi film Blonde Ambition, v katerem je igrala z Lukom Wilsonom. Na žalost preostala publika ni bila niti približno tako navdušena, zato se je iz kinodvoran po hitrem postopku preselil na DVD-je.

Jessica poudari, da Romov življenjski stil ni tako ekstravaganten, kot je življenjski stil večine profesionalnih igralcev ameriškega nogometa. “Je tiste vrste moški, ki se razveseli majice z domiselnim napisom in mu je čisto vseeno, kaj piše na etiketi. Odkar sem z njim, tudi sama manj zapravim. To je opazil celo moj računovodja. Prav navdušen je nad Tonyjem,” se pohvali.

Čeprav je trenutno več kot očitno neskončno srečna v ljubezni, je Jessica pri vprašanju, ali se lahko nadejamo zaroke, zelo zadržana: “Vsekakor s človekom, s katerim se videvam dlje kot šest mesecev, mislim resno, a če se bom še kdaj poročila, bo to zadnjič. Nick bo vedno del mojega življenja, toda naslednjič se bom odločila za pravega.”

Poročne zaobljube

Pravi, da je bila premlada, ko se je poročila z Lacheyjem. Ta zveza jo je naučila, da se ne smeš zaljubiti v nekoga, ki ga želiš še spremeniti. Ko se je njena sestra Ashlee maja poročila s Petom Wentzom, ji je Jessica svetovala, naj si ustvari kotiček zase. “Tam piši, slikaj ali kaj podobnega,” ji je rekla. “Ne pozabi si vzeti časa zase.”

“Ashleejina poroka je bila zame zelo čustvena izkušnja. Najtežje mi je bilo slišati zaobljube. Slišiš vse, kar si sam nekoč obljubil – ... dokler vaju smrt ne loči. Imela sem občutek, kot da sem razočarala vse svoje bližnje. Ko sem stala tam zgoraj, sem upala, da ljudje ne razmišljajo o tem, da sem ločena. Nisem hotela biti tista ženska.”

Ko se seansa oziroma intervju bliža koncu, Jessica še poudari, da ji ni le Romo pomagal, da se je zazrla sama vase, ampak so ji pri tem pomagale tudi njene pesmi, s katerimi si je olajšala dušo: “S to ploščo sem se veliko naučila o sebi in sem pripravljena na to, da bodo ljudje izvedeli, kaj sem prestala.”

6 stvari, ki jih nisi vedela o Jessici ... do zdaj

1. Obsedena je z ocvrtimi piščančjimi perutničkami z omako.

2. Svoje prijatelje in prijateljice rada pošilja na zmenke.

3. Kot otrok se je zaradi Lise Simpson učila igrati saksofon.

4. Eden izmed njenih najljubših filmov je Velika pričakovanja iz leta 1998 z Gwyneth Paltrow v glavni vlogi.

5. Ko sliši pesem On my own iz mjuzikla Les Misérables, si ne more kaj, da ne bi zraven zapela.

6. Njeno poročno darilo sestri Ashlee in njenemu možu Petu Wentzu je bil polet z zasebnim letalom na njune medene tedne na otoke Turks in Caicos.

Marshall Heyman,

Živa Lečnik

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri