Jessica Biel: Prava Bielovka

Cosmo je poklepetal z Jessico, da bi izvedeli več o njeni novi komediji, o tem, kako je prišla do tako hude postave, in o tem, kako je, če se za tabo mečejo najboljši tipčki na planetu. Najbolje bo, da si stvari kar zapišeš ...

24. 8. 2007

Jessica Biel je zadnje čase še posebej neustrašna: “Odločila sem se, da se bom soočila z vsemi svojimi strahovi,” pove, potem ko v šik hotelu sredi Santa Monice v Kaliforniji naroči jajce, šunko, sendvič s sirom in pomfri (treba je povedati, da bi takšno kosilo pri večini holivudskih zvezdnic sprožilo panični napad). 25-letnica, ki je odraščala v Koloradu, je pred kratkim zbrala pogum za skok s padalom iz letala, svoj strah pred petjem v javnosti pa je premagala tako, da je v pariškem baru odpela pesem Endless Love. Razmišlja celo o tem, da bi odpotovala v Afriko ali v Vietnam, in to čisto sama.

Tveganje se ji je izplačalo tudi na profesionalnem področju. Nedavno je sprejela dramatični vlogi v iraškem vojnem filmu Domovina junakov in v filmu o magiji, ki je požel veliko pohval – Iluzionist, v katerem je vlogo, za katero se je morala po lastnih besedah kar krepko boriti, odigrala ob Edu Nortonu in Paulu Giamattiu. “Ne vdam se zlahka,” ponosno pove. “Kadar si nečesa močno želiš, se moraš biti pripravljen izpostaviti, pri tem pa lahko samo držiš pesti, da se ti ne bodo smejali.”

Kljub temu bo Jessica ta mesec več kot zadovoljna, če se ji bo smejalo čim več ljudi. V svojem novem filmu, komediji I Now Pronounce You Chuck and Larry, Jessica igra zagovornico pravic gejev, ki se zaljubi v svojo stranko, lik Adama Sandlerja, ki se pretvarja, da je poparčkan z likom Kevina Jamesa, da bi bil upravičen do ugodnosti, ki jih prinaša status skupnega gospodinjstva.

“Končno sem lahko odigrala malce prismojeno in družabno punco, kakršna se veliko bolj zliva z mojim pravim značajem,” pove. Dokaz: Jessica in njene prijateljice imajo to tradicijo, da se oblečejo kot v sedemdesetih, si nataknejo nore lasulje in se gredo rolkat. Pred kratkim so si lasulje nadele celo pri njej doma, ko so se igrale družabne igre. “Enostavno nisem vzvišena seksi fatalka,” pravi.

Da ni seksi? Tej izjavi bi verjetno močno oporekalo nekaj milijonov moških ... začenši z Derekom Jeterjem (minulo zimo so ju fotografirali, ko sta se sprehajala po plaži v Portoriku), Justinom Timberlakeom (spogledovala sta se na zabavi po podelitvi zlatih globusov) in z njenim soigralcem iz filma Rezilo: Trojica, Ryanom Reynoldsom (spomladi sta menda njuno prijateljstvo popeljala na čisto novo raven).

Jessica ob tem seznamu svojih domnevnih fantov zamahne z roko. Odkar se je lani poleti razšla s Chrisom Evansom, s katerim sta se v petih letih razšla kar nekajkrat, pravzaprav ni razkrila ničesar o svojem ljubezenskem življenju.

“Ni važno, kam grem ali s kom se dobim, vedno me z nekom povežejo. Tudi če nekoga poznam že deset let ... lahko bi šlo tudi za mojega bratranca,” pravi. “Trenutno ne čutim potrebe po tem, da bi se z nekom ustalila. Tudi ko bom nekoga spoznala, se ne bom obremenjevala s poročnimi papirji. Ustni dogovor je zame dovolj.”

Morda je edina stvar, o kateri se govori več kot o njenem ljubezenskem življenju, njena vroča postava. Danes, ko je oblečena v mornarsko bluzo Mayle, v ozke kavbojke True Religion in obuta v bele salonarje Roger Vivier (vse to je nakupila, ko je bila pred kratkim v Parizu), zlahka vidimo, čemu ves ta pomp. Je superfit, a ima hkrati obline in ji nikakor ne bi mogli očitati koščenosti, h kakršni stremi mnogo njenih slavnih kolegic. “V tem mestu je pritisk po določenem videzu zelo močan,” razloži. “Toda lepo je, če imaš na sebi malo mesa. Upam, da s svojim videzom ženske spodbujam k temu, da bi znale ceniti svoja meča.”

Vendar to še ne pomeni, da se Jessica za svoj videz sploh ne trudi. Da bi ostala v formi, se ukvarja z jogo, sprehaja svojo psico Tino (mešanka s pitbulom), tri- do štirikrat na teden gre v telovadnico, poleti pa med vikendi s prijatelji igra odbojko. Toda kadar ne telovadi za snemanje, se lepotica ne drži strogih diet. Dokaz je skleda pomfrija pred njo, ki se prazni po hitrem postopku.

Monica Corcoran, Živa Lečnik

8 stvari, ki jih nisi vedela o Jessici ... Do zdaj.

  • Ima angleške, francoske, nemške in indijanske korenine.
  • Njena šibka točka pri hrani sta temna čokolada in testenine.
  • Brez zadržkov je priznala, da je njena najslabša razvada grizenje nohtov.
  • Leta 2004 je soustanovila mrežo Make the Difference Network (MTDN.com), spletno stran, ki ljudi poveže z neprofitnimi organizacijami.
  • Njeno prvo delo je bila reklama za čips, preboj v njeni karieri pa se je zgodil, ko so jo pri enajstih letih odkrili na manekenskem tekmovanju.
  • Ne zna skuhati kave.
  • Pred kratkim se je vpisala na tečaj fotografije in njeni posnetki Kambodže so že v procesu uokvirjanja, da jih bo razobesila po svoji hiši.
  • Ima počitniško kočo v Koloradu in pravi, da je to zanjo najljubši kraj na svetu.