Jernej (Zvezde plešejo) nekoč kaznovan zaradi vsebnosti prepovedane substance!

Našli smo video, ki razkriva plat Jerneja Brenholca (Zvezde plešejo 2017), ki je do zdaj še nismo poznali. 

Jernej (Zvezde plešejo) nekoč kaznovan zaradi vsebnosti prepovedane substance! (foto: Miro Majcen/POP TV) Miro Majcen/POP TV
16. 5. 2017

Jerneja poznamo predvsem po njegovih zabavnih prigodah s soplesalko Urško Vučak Markež v šovu Zvezde plešejo, s katero sta ustvarila nekakšen štajerski duo, ki nas vsakokrat nasmeje do solz ...

... in nikoli si ne bi mislili, da se za tem nasmeškom na obrazu skriva nekaj, kar je na nek način zaznamovalo njegovo kariero.

O plesnem življenju plesalca šova Zvezde plešejo, Jerneju Brenholcu, je bil pred nekaj leti posnet kratki dokumentarec (čaka te na dnu članka!), ki razkriva njegovo pot od začetka njegovih prvih plesnih korakov do profesionalnega plesalca.

Ena izmed težjih preizkušenj v njegovem življenju je zagotovo tekmovanje na Nizozemskem, kjer je bil kaznovan zaradi vsebnosti prepovedane substance.

Izmed vseh tekmovalcev so testirali ravno njega, pri čemer so v njegovem urinu našli prepovedano substanco.

Kot smo izvedeli v videu je zaradi tega dobil s plesalko pol leta kazni, kar pomeni, da v tem času nista smela tekmovati.

Čeprav se to morda ne sliši veliko, pa so se ravno v tistem času odvile vse pomembnejše tekme.

Poleg prepovedi tekmovanja so se jima zbrisali vsi rezultati za nazaj, tako da sta bila s plesalko v bistvu spet na začetku.

V resnici se za tem skriva to, da ima že od nekdaj astmo, ki ga sicer ne ovira, vendar pa proti njej vseeno jemlje zdravila, ki pa so vsebovala to substanco, zaradi katere ga je doletela kazen.

Kljub temu nista obupala in sta svojo plesno pot kot profesionalna nadaljevala še naprej.

Jernej je povedal, da tega dogodka ne obžaluje, da pa so to takšni trenutki, ki so vsekakor vplivali na njuno kariero.

Ples mu je dal disciplino in predvsem samozavest (v otroštvu je namreč bil zelo sramežljiv), odprtost do soljudi in vseh stvari, ki se dogajajo v življenju, nove prijatelje...

Astma pa ni njegova edina zdravstvena težava, saj tudi ples sam pusti določene posledice v obliki obrabe hrbtenice in sklepov.

Vendar to jemlje kot sestavni del tega in pravi, da če ne bi nikoli plesal, je vprašanje, kaj bi se zgodilo.

No, mi vemo, da nas zagotovo ne bi vsako nedeljo znova razveseljeval v štajerski navezi s soplesalko Urško.

V videu razkril tudi, kaj najbolj obžaluje!

Jernej: "Na vse stvari je treba gledati skozi pozitivno plat".

Povedal je tudi, da mu je mogoče malo žal, da nikoli ni bil državni prvak, na kar sta delno vplivali tudi dve težavi: vnetje slepiča soplesalke in njuna kazen.

"To je ena stvar, ki mi mogoče v življenju manjka. Ampak po drugi strani je pa to spet takšna stvar, da se brez nje tudi da živet."

Oglej si še celoten dokumentarec (nujno! poglej njun ples na koncu videa):

Preberi še: FOTO: Poglej, kakšno lepotico ljubi Lado Bizovičar (Zvezde plešejo) ali pa VIDEO: Pokukaj, kaj tekmovalci počnejo v zakulisju šova Zvezde plešejo 2017

Priporočamo tudi: Tara Zupančič: »Za srečo je treba delati na sebi«.