Jennifer & Taylor: Zbirateljici nepremičnin

Samo v zadnjih dveh letih je pevka in igralka Jennifer Lopez postala ponosna lastnica kar štirih razkošnih vil. Poleg nje je strastna 'zbirateljica' nepremičnin tudi njena mlajša kolegica, kantri zvezdnica Taylor Swift.

Jennifer Lopez in Taylor Swift (foto: Shutterstock) Shutterstock
9. 6. 2013

Glasbena diva že nestrpno čaka poletje in dopust. Da bi se skrila pred radovednimi pogledi paparacev, je 43-letna Jennifer Lopez odštela slabih osem milijonov evrov za vilo v elitnem Hamptonsu, v katerem imajo nepremičnine najbogatejši ljudje na svetu.

S pevko in igralko se bodo na luksuzno lokacijo preselili tudi njen 26-letni fant Casper Smart in petletna dvojčka Max in Emme. Kmalu zatem, ko se je nagradila z novo nepremičnino, je v intervjuju razkrila, da bi se s plesalcem rada poročila: "On je pravi partner zame. Najin odnos je zdrav in ljubek. Vidim se vse življenje v njegovih rokah."

Osem spalnic in sedem kopalnic

Luksuzna vila v predmestju Long Islanda se razprostira na 800 kvadratnih metrih. Zgrajena je bila leta 2006 v retro slogu, parček pa bo užival tudi na velikanskem vrtu v velikosti treh hektarjev in v zunanjem bazenu. Vila ima osem spalnic, sedem kopalnic, gledališče, bralnico, telovadnico in savno, pohištvo pa je večinoma izdelano iz dragocene slonovine.

Jennifer in Casper nameravata na posestvu zgraditi tudi hišo za goste, ker si želita organizirati glamurozne zabave, pa nista prepričana, da imata dovolj prostora, da bi lahko gostila vse svoje slavne prijatelje. Če si zaželita živeti v kateri od drugih vil, pa bosta razkošno nepremičnino v Hamptonsu lahko oddajala.

Cene mesečnega najema takšne vile se gibljejo okoli 120 tisoč evrov. Za Jennifer je to že četrta nepremičnina, ki si jo je omislila v zadnjih dveh letih. Je lastnica hiše z 12 spalnicami v kalifornijskem Hidden Hillsu, v kateri je živela z nekdanjim možem Marcom Anthonyjem, in še dveh vil v predmestju New Yorka.

Ko gre za število nepremičnin, ji dobro konkurira 23-letna Taylor Swift. Zvezdnica kantrija si je aprila omislila zadnjo v nizu vil. Za nepremičnino na Rhode Islandu, ki ponuja pravljični pogled na peščeno plažo, je odštela 'le' 13,6 milijona evrov. Čeprav so prejšnji lastniki zahtevali dobrih 15 milijonov evrov, jih je glasbenici uspelo prepričati, da so spustili ceno, ker jim je kupnino plačala v gotovini! S tem se je izkazala kot vešča pogajalka.

"Včasih moraš barantati in tvegati, če hočeš dobiti nekaj, kar si močno želiš. Takšne odločitve sprejemam v sekundi," je izjavila Taylor, ki je zaradi silnega zapravljanja denarja pogosto predmet posmeha ameriških medijev. Znana je namreč po ljubezenskih brodolomih in kratkotrajnih aferah s kolegi ter pripadniki ameriške zlate mladine, poleg tega pa ima navado, da hiše kupuje v bližini ljubimcev.

Po koncu razmerja obdržala vilo

Taylor, ki je imela do 23. leta nič več in nič manj kot 23 fantov, je razmišljala o nakupu vaške hiše v grofiji Cheshire v Veliki Britaniji, da bi bila bližje svojemu zadnjemu fantu, 19-letnemu Harryju Stylesu. Toda ljubezen s članom fantovske zasedbe One Direction ni dolgo trajala. Britanca je motila njena posesivnost, zato se je po samo treh mesecih odločil, da bo končal razmerje.

Pred njim je hodila z 18-letnim Conorjem Kennedyjem in v času te zveze je kupila hišo v njegovi soseščini v Hyannisu. Zanjo je avgusta lani odštela 3,3 milijona evrov, čeprav se je prodajala za dobrih devet milijonov. Taylor je pač spet barantala in po zelo ugodni ceni kupila vilo s sedmimi spalnicami ter pogledom na morje. Ko jo je Conor zaradi njenega vztrajanja, da bi živela skupaj, zapustil, jo je prodala za slabe štiri milijone evrov. S tem je še enkrat dokazala svoje pogajalske sposobnosti in potrdila, da dobro ve, kako dobiti nazaj vloženi denar ali celo zaslužiti:

"Oče me je že zdavnaj naučil, da je težko zasluženi denar najpametneje investirati v nepremičnine." Pred dvema letoma je pokazala, da ne misli samo nase, in presenetila starše. Podarila jim je posest v rodnem Nashvillu, ki se razprostira na pet tisoč kvadratnih metrih. Obnovila je hišo iz leta 1920 s tremi spalnicami in jo opremila z najsodobnejšo tehnologijo. Zanjo je odštela dober milijon evrov. Ko je lani začela hoditi z 19-letnim Patrickom Schwarzeneggerjem, sinom Arnolda Schwarzeneggerja, se je vselila v novo domovanje. Po le dveh mesecih zveze je odštela 1,6 milijona evrov za hišo v Los Angelesu, le nekaj ulic oddaljeno od njegove.

Poleg zunanjega bazena, teniškega igrišča, telovadnice in glasbenega studia je na posesti tudi dodatna hiša za goste. Čeprav s Patrickom ni več v dobrih odnosih, je obdržala vilo, v kateri biva, ko je zaradi poslovnih obveznosti v Kaliforniji. Njena obsedenost z nepremičninami se je začela takoj, ko je zaslužila prve večje denarce. Že kot najstnica, ko je bila stara komaj 18 let, se je z družino vselila v 1,3 milijona evrov vredno hišo v rodnem Nashvillu.

Hiša ima poleg petih spalnic še štiri kopalnice, opremljene z marmorjem, najmodernejšo kuhinjo z otokom, knjižnico in kamin. Pred njo stoji velika fontana, celotna posest pa je urejena v slogu dvajsetih let prejšnjega stoletja. Kljub nepremičninam po vsej Ameriki prav tam še vedno preživlja največ časa: "Tu so moj dom, moje srce in družina. Vedno bom raje živela tu kot v milijonskih mestih."

Ne misli samo nase

Ko je ljubimkala z igralcem Jakom Gyllenhaalom, je odštela skoraj tri milijone evrov za vilo na Beverly Hillsu. Ker ji to ni bilo dovolj, je v središču Los Angelesa kupila še luksuzni penthouse. Takrat je pojasnila, da ni hotela izgubljati časa za polete iz Nashvilla v Kalifornijo, da bi videvala tedanjega fanta. Čeprav se zdi, da prepogosto razmetava z milijoni in kupuje nepotrebne vile, je treba poudariti, da je tudi velika dobrodelnica. Lani je na primer podarila veliko denarja za gradnjo zatočišč za zapuščene otroke v Ameriki. Poleg tega pogosto organizira humanitarne koncerte in je članica Rdečega križa ter Unicefova ambasadorka.