Jennifer Lawrence je najbolj dobičkonosna

Velik vpliv na uspeh posameznega filma imajo seveda tudi igralci, ki nastopajo v njem, in v tem pogledu se je v preteklem letu najbolje odrezala Jennifer Lawrence.

Jennifer Lawrence (foto: Profimedia) Profimedia
12. 1. 2015

Lani se je o Jennifer Lawrence morda celo največ govorilo v povezavi s škandalom, ki so ga povzročili hekerji, ko so ji ukradli razgaljene fotografije in jih objavili, zato so poslovni uspehi 24-letnice ostali v senci tega neprijetnega dogodka.

Iz sence pa so prišli pred koncem leta, ko so ustvarjalci prestižne revije Forbes to simpatično zvezdnico razglasili za najbolj dobičkonosno igralko v letu 2014.

Znanstvenofantastična avantura Igre lakote: Upor, 1. del in domišljijski akcijski triler Možje X: Dnevi prihodnje preteklosti, v katerih je odigrala glavni vlogi, sta do zdaj skupaj zaslužila okoli 1,4 milijarde dolarjev!

Drugo mesto seznama najbolj dobičkonosnih zvezdnikov je osvojil 35-letni Chris Pratt, zvezdnik akcijske domišljijske pustolovščine Varuhi galaksije in animirane komedije LEGO film, ki sta kinematografske blagajne po vsem svetu napolnila z 1,2 milijarde dolarji.

Zahvaljujoč velikima uspešnicama, akcijski domišljijski pustolovščini Stotnik Amerika: Zimski vojak in znanstvenofantastični akciji Lucy, se je 30-letna Scarlett Johansson znašla na tretjem mestu. Scarlett smo v letu 2014 v kinih lahko gledali tudi v manj uspešnem filmu, znanstvenofantastični drami Pod kožo, in vsi trije omenjeni filmi so skupaj prislužili 1,18 milijarde dolarjev.

Triinštiridesetletni Mark Wahlberg se je na četrto mesto prestižne lestvice prebil z enim samim filmom, in sicer z akcijskim domišljijskim spektaklom Transformerji: Doba izumrtja. Kako zelo gledalci obožujejo serijo filmov Transfomerji, dokazuje to, da je najnovejši del v kinih po svetu priigral okroglo milijardo ameriških zelencev.

Peti na seznamu je 33-letni Chris Evans, junak akcijske domišljijske pustolovščine Stotnik Amerika: Zimski vojak in znanstvenofantastične akcije Ledeni vlak, ki sta zaslužili 801 milijon dolarjev.

Med prvimi desetimi so se znašli še Emma Stone, Angelina Jolie, James McAvoy, Michael Fassbender in Hugh Jackman.

Napisal: Tim Jeras za revijo Nova