Jennifer in Kim – najzanimivejši v letu 2014

Google je tudi letos, zdaj že tradicionalno, objavil podatke o tem, kdo in kaj je v iztekajočem se letu najbolj zanimalo uporabnike tega priljubljenega spletnega brskalnika. Med številnimi lestvicami se je seveda znašla tudi tista z najbolj iskanimi zvezdami.

Jennifer in Kim (foto: Profimedia) Profimedia
29. 12. 2014

Čeprav se je šušljalo, da bi letos prvo mesto lahko zasedla vseprisotna resničnostna zvezdnica Kim Kardashian, ji je prestol prevzela igralka Jennifer Lawrence.

Ko so uporabniki 'guglali' ime te 24-letne zvezdnice serije filmov Igre lakote, so najpogosteje iskali njene razgaljene fotografije, ki so na internet pricurljale po tem, ko je postala ena od številnih slavnih žrtev hekerjev.

Drugo mesto je zasedla prav omenjena 34-letna najbolj izpostavljena članica resničnostnega klana Kardashian, ki že dolga leta osvaja visoke položaje na seznamih najbolj iskanih slavnih ljudi.

Na tretjem mestu se je nekoliko presenetljivo znašla 42-letna francoska igralka in filmska producentka Juliet Gayet, javnosti bolj znana kot ljubica francoskega predsednika Françoisa Hollanda.

Zadnje, torej deseto mesto na svetovni lestvici zvezdnikov, ki so v letu 2014 vzbujali največ zanimanja, je zasedel Donald Sterling, razvpiti poslovnež in nekdanji lastnik košarkarskega kluba Los Angeles Clippers, ki igra v ameriški profesionalni ligi NBA. Osemdesetletnik se je v središču škandala znašel po tem, ko so v javnosti pricurljali posnetki njegovih rasističnih izpadov.

Igralcema Jaredu Letu in Matthewu McConaugheyju sta položaja med prvih 10 zagotovila osvojena oskarja. Jared, ki bo 26. decembra dopolnil 43 let, je prestižni zlati kipec zahvaljujoč fantastični igri v biografski drami Klub zdravja Dallas osvojil v kategoriji najboljšega igralca v stranski vlogi, 45-letnemu Matthewu pa je pripadel za glavno vlogo v istem filmu.

Britanska odvetnica libanonskih korenin Amal Alamuddin se za uvrstitev na lestvico lahko zahvali septembrski poroki s hollywoodskim zvezdnikom Georgeem Clooneyjem, ki pa ga – zanimivo – ni med prvimi desetimi! Zanimivo pa je tudi to, da je svetovna lestvica najbolj iskanih oseb zelo podobna ameriški ...

Googlovih top 10

Svetovna lestvica:

1. Jennifer Lawrence
2. Kim Kardashian
3. Julie Gayet
4. Tracy Morgan
5. Renée Zellweger
6. Jared Leto
7. Lorde
8. Matthew McConaughey
9. Amal Alamuddin
10. Donald Sterling

Ameriška lestvica:

1. Jennifer Lawrence
2. Kim Kardashian
3. Tracy Morgan
4. Ray Rice
5. Tony Stewart
6. Iggy Azalea
7. Donald Sterling
8. Adrian Peterson
9. Renée Zellweger
10. Jared Leto

Napisal: Tim Jeras za revijo Nova