Jennifer Aniston: Oče jo je zbadal zaradi velike zadnjice

Ob omembi imena Jennifer Aniston marsikdo takoj pomisli na nekdaj izredno priljubljeno humoristično serijo Prijatelji, ni pa malo niti tistih, ki jo povezujejo z nesrečnimi razmerji po medijsko odmevni ločitvi od Brada Pitta. S tem ji delajo krivico, saj igralka zatrjuje, da je imela v ljubezni ves čas neverjetno srečo.

“Rada berem o tem, kakšno je v resnici moje ljubezensko življenje.” (foto: Profimedia, Getty Images) Profimedia, Getty Images
2. 10. 2014

Jennifer Joanna Aniston je hčerka Johna Anistona, televizijskega igralca grških korenin, in manj znane igralke Nancy Dow. Rodila se je 11. februarja 1969 v losangeleški četrti Sherman Oaks, že do petega leta starosti pa je zamenjala kar nekaj bivališč, med drugim je leto dni preživela v Grčiji.

"Imela sem sedem let, ko sem mamo vprašala, ali sem lepa kot moja prijateljica Monica. In mama - prepolna ljubezni - mi je odgovorila: 'Oh, draga moja, ti si tako smešna.' Nikoli mi ni torej lagala," se spominja igralka, filmska ustvarjalka in poslovna ženska, ki ima dva polbrata, starejšega Johna Melicka po mamini strani in mlajšega Alexa Anistona po očetovi.

Čeprav sta bila tako njen oče kot dedek dobra igralca, je deklica, ki je pri šestih letih začela obiskovati waldorfsko šolo Rudolf Steiner School, nadarjenost za igralstvo odkrila 'šele' pri 11 letih. Hkrati se je učila slikati in njene stvaritve so bile razstavljene v Metropolitanskem muzeju, a to ji očitno ni bilo dovolj, saj je začela igrati na slovitem Broadwayu.

Prva televizijska vloga in Prijatelji

Maturo je opravila na srednji umetniški šoli v New Yorku, kruh pa si je med drugim služila kot kurirka in natakarica. V Los Angeles se je vrnila leta 1989, že naslednje leto pa je dobila prvo televizijsko vlogo, in sicer v seriji Molloy. Prav s to serijo se je začela njena pot proti uspehu in Jennifer se je na vso moč trudila, da bi popravila vse svoje napake. Med drugim si je operirala nos, a - kot trdi - ne iz estetskih razlogov.

"Imela sem resno deviacijo nosa in pod nož bi šla le iz zdravstvenih razlogov. Vse na meni je naravno in nameravam poskrbeti, da bo tako ostalo tudi v prihodnje. Nisem pa tako razmišljala kot najstnica. Ob živce me je spravljalo to, da sem imela za svoja leta prevelike prsi in zadnjico. Celo oče me je zbadal, češ da imam tako veliko rit, da bi lahko na njej nosila pladenj s kavo," pravi danes neobremenjena Jennifer, ki je po nekaterih neuspešnih igralskih projektih začela resno razmišljati o tem, da bi zamenjala poklic.

Leta 1994 pa se ji je vendarle nasmehnila sreča. Dobila je namreč vlogo v izredno priljubljeni humoristični seriji Prijatelji, v kateri je blestela do leta 2004. Čeprav so ji na avdiciji sprva ponudili, da bi upodabljala lik Monice Geller, je na vajah vztrajala, da bi prebrala besedilo druge junakinje, Rachel Green.

Dobila je priložnost in jo odlično izkoristila, vse drugo pa je že zgodovina. Serija je postala svetovna megauspešnica, zato ni čudno, da se govori, da je Jennifer v zadnji sezoni dobivala kar milijon dolarjev honorarja za eno samo epizodo. Zanimivo je, da je danes njena najboljša prijateljica Courteney Cox, ki je upodabljala Monico Geller. Jennifer je celo krstna botra njene hčerkice Coco.

Navdih številnih žensk

V obdobju, ko je blestela v seriji Prijatelji, je postala navdih številnih žensk, ki so oboževale njen stil oblačenja, njena pričeska pa je bila glavni hit v večini frizerskih salonov. Takrat so vsi mislili, da zvezdnica ne more biti srečnejša, kot je, a v resnici ni bilo ravno tako, saj na ljubezenskem področju nikakor ni mogla najti sorodne duše. Razmerje z glasbenikom Adamom Duritzom je razpadlo, zaroka z igralcem Tatom Donovanom pa je prav tako ni popeljala do oltarja.

Takrat sta stvari v svoje roke vzela njen agent in agent Brada Pitta, ki sta se odločila, da bosta svojima slavnima varovancema organizirala zmenek na slepo. Leta 1997, ko sta se spoznala in si bila v trenutku všeč, sta se zapletla v resno razmerje in bila nerazdružljiva, zato njuna odločitev, da zaplavata v zakonske vode, ni bila nobeno presenečenje.

Poročila sta se 29. julija 2000 v Malibuju in v trenutku postala del najbolj glamurozne hollywoodske elite. Jennifer pa ni blestela le na ljubezenskem področju, ampak tudi na poslovnem. Za vlogo v seriji Prijatelji je med drugim osvojila emmyja in zlati globus, domišljijska romantična komedija Vsemogočni Bruce, v kateri je zaigrala s slovitim komikom Jimom Carreyjem, pa je zaslužila kar 484 milijonov ameriških zelencev.

Leta 2004, ko je končala snemanje serije Prijatelji, je zablestela v komediji In prišla je Polly, ki je že med prvim koncem tedna predvajanja v kinematografih zaslužila kar 27,7 milijona dolarjev. S tem je s prestola izrinila do tedaj neprekosljivo kinematografsko uspešnico Gospodar prstanov: Kraljeva vrnitev. Jennifer, ki je 'skakala' z enega uspešnega projekta na drugega, je že takrat uresničila večino svojih profesionalnih sanj, danes pa njeno premoženje ocenjujejo na 150 milijonov dolarjev.

Resne družinske težave in ločitev

V času, ko sta njena kariera in razmerje s Pittom cvetela, pa je imela na žalost resne družinske težave. Njena mama Nancy je tabloidom namreč izdala pikantne informacije iz zasebnega življenja svoje hčerke, kar ji je Jennifer seveda zamerila in se posledično odtujila od nje.

Nancy je šla celo tako daleč, da je izdala knjigo From Mother and Daughter to Friends: A Memoir, v kateri se je razpisala tudi o intimnih podrobnostih hollywoodske zvezdnice. Vse to je pripeljalo do Jenniferine odločitve, da mame ne bo povabila na poroko. Potem ko sta bili obe dami dolgo časa predmet tabloidnih špekulacij, je igralka vendarle popustila in se pet let po prepiru odločila, da bo mami oprostila.

"Izmenjali sva si nekaj sporočil. Moja vrata so zanjo zdaj odprta, a delava majhne korake do najine sprave. Menim, da je to dobra stvar," je za revijo Vanity Fair izjavila zvezdnica, katere razmerje s filmskim lepotcem Pittom je mnogo medijev označevalo za ljubezenski raj. In prav zaradi tega je bila večina še toliko bolj šokirana nad prvimi govoricami o težavah v tem raju, ki jih je povzročila akcijska romantična komedija Gospod in gospa Smith, natančneje Angelina Jolie, Bradova soigralka v tem filmu. Na začetku je šlo le za špekulacije, sčasoma pa se je izkazalo, da sta se Brad in Angelina na snemanju dejansko usodno zaljubila.

Zakonca sta januarja 2005 v skupni izjavi za javnost naznanila, da se ločujeta. Po štirih letih in pol zakona sta podpisala ločitvene papirje, med postopkom delitve premoženja pa je Jennifer izjavila, da produkcijsko hišo Plan B Entertainment, ki sta jo nekdanja zakonca skupaj z Bradom Greyem ustanovila leta 2002, zapušča nekdanjemu soprogu. Po ločitvi sta bila nekaj časa v zelo slabih odnosih, saj Jennifer Bradu nikakor ni mogla oprostiti nezvestobe, že po nekaj mesecih pa sta vzpostavila korekten in prijateljski odnos.

"Slišiva se po telefonu. Ob rojstvu njegovih otrok sem mu čestitala in zaželela vse najlepše. Do Brada gojim veliko občudovanje in na neki način sem ponosna nanj. Mislim, da je v zadnjem času storil nekaj osupljivih stvari. Odnosi med nama nikoli niso bili slabi. To ne pomeni, da sem komaj čakala, da se najina zakonska skupnost konča, a na koncu je bilo videti, da sva do ločitve prišla s skupno odločitvijo, ker zakon ni funkcioniral. Razhod ni bil zloben in poln sovraštva, kot se je pisalo. Najin zakon je bil čudovit, razburljiv in rahlo zapleten, slabih dni pa se komajda spomnim. Menim, da se je treba osvoboditi predsodkov, da mora biti življenje popolno kot pravljica, saj to ni mogoče," je dejala Anistonova, a so ameriški mediji kljub temu pogosto špekulirali, da v resnici iz dna duše sovraži svojo 'tekmico' Angelino. Toda Jennifer je te trditve v nekem intervjuju zanikala:

"Odgovorila bom kar se da iskreno. Žal mi je, da ni bila malo bolj pazljiva, ko je govorila o razmerju z Bradom, saj je rekla, da sta se zaljubila, ko sva midva živela skupaj. Zdi se mi, da ni bilo niti najmanj kul, da je rekla, da je komaj čakala, da pride na snemanje in da ga vidi. Govorila je o stvareh, o katerih jaz v času, ko so se dogajale, nisem imela pojma. Mislim, da ni bilo primerno govoriti o tej detajlih." S temi besedami je zvezdnica osvojila na milijone novih oboževalcev, ki so občudovali njeno iskrenost.

Niz neuspešnih razmerij

Po ločitvi od Pitta je sledil niz neuspešnih razmerij. Leta 2005 se je zaljubila v Vincea Vaughna, soigralca iz romantične komedije Greva narazen, in se zapletla v razmerje, ki je trajalo do novembra 2006. Nato je njeno srce osvojil dve leti mlajši britanski model in igralec Paul Sculfor, s katerim pa je zdržala le približno tri mesece.

Prav dosti dlje ni trajalo niti razmerje z osem let mlajšim glasbenikom Johnom Mayerjem, ki ga je z vmesno prekinitvijo ljubila med aprilom 2008 in marcem 2009. Ko sta se vmes razšla, je John izjavil, da jo je zapustil, ker ni hotel, da bi izgubljala čas z njim, a sta se kmalu zatem pobotala.

"Nisva bila sposobna končati razmerja, ker se preprosto obožujeva. Letos sva hkrati dojela, da morda hočeva nekaj drugega od te romance, čeprav sva se imela izredno rada. To je bilo precej boleče. Razšla sva se, se pogovorila, dojela, da se imava rada, in zdaj sva spet skupaj. Veliko mi je do njega in sem zelo zaščitniško nastrojena, ko gre zanj in za najino razmerje," je izjavila Jennifer, ko sta zakopala bojno sekiro, že nekaj mesecev pozneje pa sta se ponovno razšla.

V času, ko se je bližala vstopu v peto desetletje življenja, so se mediji še toliko intenzivneje ukvarjali z njenim ljubezenskim življenjem in domnevnimi nosečnostmi. Med drugim so se pojavljale trditve, da si sploh ne želi zanositi, ker je zanjo kariera na prvem mestu.

"Bila bi hvaležna medijem, če bi me pustili pri miru z zgodbo o nosečnosti. To sem že velikokrat povedala in bom ponovila: hočem družino in imela bom otroke, kot si že od nekdaj tudi želim. Ne bi žrtvovala materinstva zaradi kariere in vem, da bom imela potomce, ko bo prišel pravi čas za to," je dejala zvezdnica, ki se je - kot se je zdelo - na vse mogoče načine poskušala ustaliti, a ji to nikakor ni uspevalo.

Poleti 2009 naj bi imela afero z igralskim kolegom Bradleyjem Cooperjem, soigralcem iz romantične komedije Mu pač ni do tebe, leto dni pozneje pa se je pisalo in govorilo o razmerju s še enim postavnim igralcem, Škotom Gerardom Butlerjem, s katerim je igrala v akcijski romantični komediji Lovec na glave. Govorice so se širile ravno v obdobju, ko je Gerard bil v Srbiji, kjer naj bi jo prevaral z neko srbsko manekenko.

Leto 2011 si bo igralka prav gotovo še kako dobro zapomnila, saj je bilo zanjo prelomno. S slovitim komikom Adamom Sandlerjem je posnela uspešno romantično komedijo Moja neprava žena, prodala hišo v Los Angelesu, se preselila v New York, dobila nagrado za najbolj seksi žensko po štiridesetem, postala nesmrtna, ko je pustila odtise dlani in stopal pred slovitim Grauman's Chinese Theatrom in ... končno spoznala svojo sorodno dušo, igralca Justina Therouxa. Mediji so tudi razmerje z dve leti mlajšim igralcem, režiserjem in scenaristom že takoj na začetku obsojali na propad, a sta jim zaljubljenca dokazala nasprotno.

Zaroka

Januarja 2012 sta si omislila skupno domovanje na Bel Airu, za katerega sta odštela približno 22 milijonov dolarjev, avgusta istega leta pa sta zvezdnika, ki sta neločljiva, razmerje okronala z zaroko.

Ameriški mediji v zadnjem času pogosto špekulirajo o njuni poroki, ki naj bi bila tik pred vrati, se sprašujejo, ali pričakujeta otroka, ali bosta posvojila ... Čeprav slavna zaročenca o tem ne želita govoriti, se zdi čedalje bolj verjetno, da se bosta dejansko v kratkem sprehodila do oltarja, takoj po poroki pa posvojila otroka. Po nekaterih informacijah načrtujeta dve poročni slovesnosti, prvo v New Yorku, drugo pa v Kaliforniji. Obe naj bi potekali v skladu s pravoslavnimi običaji.

"Moje življenje se dogaja pred očmi javnosti in naučila sem se, da zaradi tega ne izgubljam živcev. Slišim laži in si jih zaželim zanikati, a potem bi se temu pripisovalo še večji pomen. Moti me, če rečejo, da sem nesrečna v ljubezni, saj menim, da sem imela neverjetno veliko sreče. Gre le za to, da se ne vklapljam v tradicionalni koncept zadovoljne ženske, ki bi morala imeti soproga, dva otroka in lepo hišo. Rada sem zaljubljena, a lahko sem srečna tudi brez moškega ob sebi," zatrjuje zvezdnica, ki sodeluje s številnimi dobrodelnimi fundacijami, ki pomagajo obolelim za rakom, poleg tega pa je kot producentka in režiserka sodelovala pri nastajanju številnih dokumentarnih filmov, ki se posvečajo pravicam ogroženih manjšin, predvsem homoseksualcev in tistih, ki so spremenili spol.

Ob vseh teh aktivnostih pa ji ostaja dovolj časa, da se posveča sebi in svojemu brezhibnemu videzu, na račun katerega dobiva nešteto pohval. Njena skrivnost?

"Pazim, kaj jem, predano vadim jogo, meditiram, uporabljam veliko naravnih krem in trudim se biti pozitivna. Verjamem v new age filozofijo, kozmično energijo, karmo in globoko sem prepričana, da se dobre stvari vračajo."

Napisal: Tim Jeras

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri