Je Yuri Bradač osamljen?

Naš igralec in maneken Yuri Bradač je po odmevnih projektih, v katerih je sodeloval v ZDA, postal tarča raznovrstnih govoric.

28. 12. 2010

Pred kratkim so na uredništvo Nove prejeli elektronsko sporočilo, v katerem ena od oboževalk navaja, da ga je zasledila v TV-šovu, v katerem naj bi osamljenim dušam iskali partnerice.

"Med gledanjem ameriškega resničnostnega šova na Foxlife sem v oddaji zasledila našega manekena Yurija Bradača. Oddaja je bila posneta v začetku leta 2010. Zanimivo je to, da je voditelj v prejšnjih oddajah pojasnil, da so fantje, ki jih gosti v oddaji, člani njegove 'match agencije', ki osamljenim dušam išče partnerje. Ima torej naš Yuri težave s spoznavanjem punc?" je bilo zapisano v pošti, ki je prišla na uredništvo. Obrnili so se na Yurija, ki jim je pojasnil, kako zadeve potekajo.

Plačana publika

"Sicer se ne spomnim, da bi nastopal v takšni oddaji, in res me zanima, katera oddaja je bila to," je povedal Yuri.

"Edina možnost je, da sem bil gledalec, da sem bil med publiko, ko so v studiu intervjuvali fante. Produkcije namreč nekaterim osebam dobro plačajo, če se pojavijo kot gledalci, in sam se bil nekajkrat na takšnih snemanjih. Zdaj že dolgo tega ne počnem, ker enostavno ni dobro, da si preveč viden kot igralec. V teh šovih želijo imeti v ospredju lepo publiko in te tako posedijo v vrste, kjer te kamere največkrat zajamejo. Morda je to dekle mislilo, da smo zraven, čeprav smo bili plačani kot publika," pove Yuri.

Ima prepoved

Tudi če bi Yuri hotel, v takšnih šovih ne bi mogel sodelovati.

"Resnično ne bi mogel imeti takšne vloge, saj spadam pod Unijo/SAG (Screen actors guild), zato ni nobenih možnosti, da se pojavim kot karakter ali da imam govor v takšnih šovih. Tudi agenti in agencije, ki me zastopajo, ne bi bili navdušeni nad tovrstnim pojavljanjem. Zaradi tega se ti lahko odpovejo. Res pa je, da zelo dobro poznam sisteme oddaj. Tudi fantje in dekleta, ki imajo vloge v teh oddajah, so samo igralci. Vse je skrbno dogovorjeno in režirano. Večkrat sem bil zraven na snemanjih in opazoval. Po scenariju gre zadeva tako daleč, da morajo povedati tisto, kar piše v scenariju. To so 'reality shows' v ZDA, ki jih ljudje spremljajo. Tovrstno publiko in udeležence imajo veliki šovi – od Davida Lettermana do Milijonarja in vse mogoče zabavne oddaje."

Kar pa se tiče osamljene duše, se Yuri le nasmehne. Oboževalk mu v Los Angelesu namreč res ne manjka.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri