Je Camilla po smrti kraljice Elizabete II uradno postala kraljica? Dvor že razkril njen NOVI naziv

8. 9. 2022
Je Camilla po smrti kraljice Elizabete II uradno postala kraljica? Dvor že razkril njen NOVI naziv (foto: Profimedia)
Profimedia

Zdaj je jasno, kakšne so nove kraljeve vloge. 

Pred le nekaj minutami je kraljevi dvor naznanil, da se je za vedno poslovila kraljica Elizabeta II.

Celotno izjavo za javnost si lahko prebereš v TEM članku -≥  Kraljevi dvor v uradni izjavi pred nekaj minutami sporočil TO, česar so se mnogi bali 😞

Že pred časom pa so se začela ugibanja, kakšna bo nova kraljeva ureditev in kakšne vloge bodo prevzeli člani kraljeve družine.

No, veliko stvari je že jasnih - princ Charles je tako postal novi kralj, Camilla Parker Bowles pa je prejela nov kraljevi naziv in postala t.i. 'queen consort', kar bi v prevodu pomenilo kraljica spremljevalka.

Ta naziv sicer lahko prejmejo le žene kraljev, možje kraljic pa tega naziva nimajo.

Njuna ljubezenska zgodba:

Charles in Camilla sta se spoznala leta 1970 na tekmi pola. Oba sta še danes zaljubljena v konje, in to je samo ena od njunih skupnih strasti.

"Moja prababica naj bi bila ljubica tvojega prapradedka," je bojda Camilla dejala Charlesu. To je bila Alice Keppel, ki je postala ljubica Edwarda VII. Med njima je bilo kar 26 let razlike. Kralj je bil zelo muhast in njegovo razpoloženje je pogosto nihalo. Alice pa je bila tista, ki ga je vedno znala spraviti v dobro voljo. In ko je bil kralj na smrtni postelji, je kraljica Alexandra dovolila, da ga je Alice obiskala.

Očitno govorita isti jezik!

Očitno je Camilla kar nekaj značilnosti podedovala po svoji prababici.

Charlesu je v veliko oporo, zato se on pogosto k njej zateče po nasvet. Oba imata rada podeželsko življenje, biokmetijstvo, Škotsko in opero. Ampak Camilla je tudi zelo diskretna. Ko je s Charlesom pred 40 leti začela razmerje, o tem ni govorila niti z najboljšimi prijateljicami. Emma Soames, vnukinja Winstona Churchilla, ki je opazovala zaljubljenca v Clarence housu, je dejala, da je njuno razmerje zelo udobno in da se čuti kemija, ki vlada med njima.

Charles in Camilla sta se naposled le poročila leta 2005, odločila pa sta se za nekoliko 'manjši' civilni obred. Ker se kraljica še vedno ni ravno strinjala s poroko, se z možem, princem Filipom civilnega obreda nista udeležila, sta pa prišla na sprejem, ki se je po poroki odvijal na dvoru Winsdor.

Fotografije: Profimedia

Novo na Metroplay: Tomi Meglič o globoki ustvarjalnosti, otroštvu in očetovstvu