Je Brad Pitt copata?

Saj imamo rade moške, ki se znajo občasno prilagoditi položaju, v katerem se znajdejo, ampak da nam kradejo slog oblačenja in po možnosti še obnašanja ... Ne, hvala!

29. 6. 2006

Ko moški spozna žensko, kar naenkrat postane pozoren na svoja oblačila. Zanjo bi bil namreč rad videti urejen, lep, svež. Rad bi ji ugajal. Ko jo dobi v svoj objem, pa gre lahko stvar kar naenkrat predaleč. In kaj se zgodi, ko se moški, ki ima navzven zelo močno voljo, ujame v kalup svoje nove partnerice? Začne se podobno oblačiti in prevzame njeno obnašanje ...

Slavni prestopnik

Zdaj si misliš, da zvezdniki, ki so dan in noč obkroženi z osebnimi stilisti in najrazlič­nej­šimi svetovalci, nikakor ne morejo podleči takšnim vplivom. Ni res! Tudi v svetu slavnih najdemo stilske prestopnike. Eden največjih, kar dokazujejo tudi fotografije njegovih preobrazb, je zagotovo veliki ljubljenec rumenega tiska – nihče drug kot že nekajkrat oklicani za najbolj seksi moškega na svetu – prelepi Brad Pitt.

Prvi alarm

Prve znake moškega prilagodljivega sloga lahko prepoznamo po tem, da se par na kateri od zvezdniških prireditev pojavi v popolnoma ujemajoči se opravi – ta pa ponavadi odseva njen in ne njegovega sloga!

Ker je veliki večini navadnih moških pravzaprav vseeno, kako so videti, za njihove obleke v zgodnjih letih odraščanja poskrbijo mame. Slog v obliki ‘polo majčk’ kmalu nadomestijo modernejša oblačila, ki jih izbirajo sestre ali dekleta, na koncu pa glavno pobudo za zunanji videz prevzame žena.

Kljub veliko govora o ženskem vplivu na moško oblačenje pa se zadnja leta vse več predstavnikov moškega spola zanima za svoj stil in vse več je takih, ki bi jim lahko brez obotavljanja pripisali opredelitev metroseksualec. Čeprav Bradu mnogi pripisujejo to oznako, je njegovo oblačenje in obnašanje spremenljivo kot aprilsko vreme.

Preobrazba št.. 1

Pod vplivom mladoletnice

Brad Pitt je v preteklosti kar nekajkrat zamenjal svoj slog oblačenja. V začetku devetdesetih let se je zapletel v ljubezensko razmerje z igralko Juliette Lewis, ki je bila njegova prva slavna ženska. Takratna Bradova izbranka je bila že od nekdaj strastna rokerica, kasneje pa je svojo igralsko kariero zamenjala za rokersko življenje s svojo skupino Juliette and the Licks. Njena ljubezenska aferica z Bradom je trajala tri leta. Ko ga je spoznala, ji je bilo le 16 let, a kljub mladosti ji je uspelo vplivati nanj. Očitno je bil Brad tako zaljubljen, da je ugodil vsaki njeni želji.

Preobrazba št... 2

Blond, blond, blond

Bradova druga vplivna ženska je bila igralka Gwyneth Paltrow, s katero sta imela dolgotrajno razmerje, decembra leta 1996 sta se celo zaročila, a njuna romantična zveza je že naslednje poletje razpadla. Bradova lepa zaročenka je imela močan vpliv na njegov videz, kajti igralec se je v času njunega razmerja prelevil v plavolasca, tako kot njegova draga. Saj ni treba poudarjati, kako podobna sta si bila.

Preobrazba št.. 3

Medeni Brad

Ob Jennifer Aniston je Brad Pitt veljal za velikega srečneža. Vsi so ju razglašali za sanjski holivudski par, njuna ljubezen pa očitno ni bila tako trdna, da bi zdržala za večno. Poročila sta se 29. julija 2000, bridek konec na videz trdnemu zakonu pa sta napovedala 7. januarja lansko leto in se uradno ločila po dobrih dveh mesecih.

V njunih štirih srečnih skupnih letih zakonskega življenja je bil Brad vedno urejen v sladkem stilu, ki ga je poosebljala njegova draga in ki je bil tako priljubljen ne le v Ameriki, ampak tudi drugod po svetu. Po razpadu njune sanjske zveze pa je za Brada napočil trenutek novega stilskega izziva.

Preobrazba št. 4

V krempljih dobrotnice

Razpad sanjskega para je zakuhala igralka z našobljenimi ustnicami Angelina Jolie, ki je Brada skrivnostno zapeljevala na snemanjih filma Gospod in gospa Smith. Čeprav sta svojo ljubezensko zvezo dolgo časa skrivala, je prišla na dan, s tem pa tudi Bradov novi slog oblačenja in celo nenavadno humanitarno obnašanje. Lepotec je ob Angelini kar naenkrat postal zelo dejaven v dobrodelnih akcijah in kot dobrosrčni ambasador začel z njo potovati po vsem svetu. Brad naj bi se celo podal v svet adrenalinskih športov, ki jih obožuje njegova izbranka.

Sicer pa se je več kot očitno prelevil v skrbnega družinskega človeka in oba Angelinina posvojenčka – sina Maddoxa in hčerko Zaharo – vzel za svoja ter ju letos tudi posvojil. Zdaj svojo ljubezen posveča še tretjemu otroku, biološki hčerkici Shiloh Nouvel. Da pa njegovo kameleonje obnašanje resnično ne pozna meja, dokazujejo fotografije, na katerih Brad kopira pričesko posvojenca Maddoxa.

Kaj manjka njegovi osebnosti?

Če dve zaljubljeni osebi preživita skupaj veliko časa, se zbližata, in povsem naravno je, da v skupnem času uživata v enakih dejavnostih. A ko položaj preide v stanje, da se eden od partnerjev začne spreminjati, da bi postal čim bolj podoben drugemu, si je treba zastaviti vprašanje ... Zakaj?

V spreminjanju zunanje podobe so seveda v veliko večji prednosti ženske. Okolica namreč lažje sprejme stilsko spremembo bodisi oblačenja ali pričeske na ženski. A ne glede na spol se je treba vprašati, zakaj se oseba odpove določenemu delčku sebe in svoje podobe.

Kaj bi rekli psihologi?

Če nekdo nenehno spreminja obnašanje in zunanji videz, ko se ob njem pojavi novi partner, se vsak dobro podkovan psiholog sprašuje, kdo je ta oseba in kje se je izgubila njena individualnost, v čem je posebna in predvsem, kje je njeno jedro.

Takšno spremenljivo obnašanje psihologi pripisujejo najstniškemu obdobju, saj je to čas, ko vsak mlad človek poskuša najti svojo osebnost in s tem sebe, zato preizkuša vse, kar mu svet ponuja. Ponavljanje takšnega obnašanja v odrasli dobi pa lahko nakazuje, da se oseba ne počuti dobro v svoji koži.

Bradovo posnemanje je več kot očitno preseglo vse meje, kar dokazujejo njegove nenadne spremembe ob menjavi spremljevalk tudi po 40. rojstnem dnevu. Vse spremembe pa so po vsej verjetnosti posledica ene same želje – da bi ugajal ženski, ki jo ljubi!

Podobne preobrazbe

Brad Pitt vendarle ni osamljen primer ...

Kevin Federline in Britney Spears

Pop zvezdnica Britney Spears je bila v objemu Justina Timberlakea vedno urejena kot iz škatlice. Ko pa se je zapletla v razmerje s Kevinom Federlinom, se je močno spremenila njena zunanja podoba, saj je postala razcapanka. Njena nedolžna dejanja pa je zamenjalo neodgovorno obnašanje, predvsem do otroka Seana Prestona.

Michael Douglas in Catherine Zeta Jones

Tudi igralski par Catherine Zeta Jones in Michael Douglas ima podobno zgodbo. Čeprav bi njega lahko označili za holivudsko živino, se na vso moč trudi skriti starost, ki ob mlajši ženi izstopa. Da bi pomladil svoj zunanji videz, je pretrpel že nekaj lepotnih posegov, vključno s tem, da je šel pod nož.

Tom Cruise in Katie Holmes

Na vročem stolu sedi igralec Tom Cruise, ki se je ob svoji Katie Holmes začel obnašati kot velik razvajen otrok. S skakanjem po kavču v pogovornem šovu Oprah Winfrey je več kot očitno dal vedeti, da je zaljubljen do ušes. Vplivu ljubezni je podlegla tudi ona, kajti prestopila je v scientologijo.

Metka Pravst

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri