Je bila Marilyn Monroe umorjena?

Nekdanji mrliški oglednik Lionel Grandison trdi, da so obstajali čvrsti dokazi, da so Marilyn Monroe ubili, a je bil prisiljen kot uradni vzrok smrti navesti samomor.

20. 5. 2010

Produkcijsko podjetje Film Engine namerava posneti film o smrti najbolj slavne platinaste blondinke na svetu, ki bo temeljil na pričanju nekdanjega losangeleškega mrliškega oglednika Lionela Grandisona.

Zvezdničin samomor je kontroverzna tema že od leta 1962, ko so igralko in pevko našli mrtvo v njeni hotelski sobi. Čeprav je v uradnih dokumentih zapisano, da je umrla zaradi prevelikega odmerka uspaval, gospod Grandison trdi, da je resnica drugačna.

Grozili so mu s smrtjo

Po njegovih trditvah je obstajal trden dokaz, da so jo ubili, a je bil prisiljen, da je kot razlog za smrt takrat 36-letne zvezdnice navedel samomor. Dodaja še, da so mu zaradi resnice, ki jo je poznal in jo želi zdaj deliti z javnostjo, več let grozili s smrtjo.

S smrtjo slavne blondinke je povezanih kar nekaj teorij. Po eni od teh sta za njeno smrt odgovorna John in Robert Kennedy, s katerima je bila menda v zvezi. Tudi njen bivši soprog Joe DiMaggio meni, da sta kriva, medtem ko novinar Anthony Summers trdi, da so bili v njen umor vmešani člani mafije, CIA in FBI.

Zahteva po izkopu trupla

Primer, povezan s smrtjo Marilyn Monroe, je že leta 2005 znova odprl John Minor, namestnik okrožnega tožilca v Los Angelesu, ki je od oblasti zahteval ekshumacijo, torej izkop posmrtnih ostankov holivudske dive, da bi z moderno tehnologijo razrešil skrivnost njene smrti.

“Ne mislim, da bomo odkrili identiteto morilca, a bomo vsaj postavili pravo diagnozo, svet pa Marilyn ne bo imel več za samomorilko,” je pred petimi leti izjavil Minor

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri