Jane Lynch je navdušena, da je lezbijka in trezna

Igralka Jane Lynch namerava izdati avtobiografijo, v kateri bo razkrila vse zanimive podrobnosti iz svojega življenja.

13. 3. 2011

Zvezdnica nanizanke Glee, ki je za vlogo Sue Sylvester dobila že ogromno nagrad, bo v knjigi z naslovom Happy Accidents spregovorila predvsem o  svoji bitki z alkoholizmom, ki jo  je začela, ko je imela komaj 14 let, in o svoji spolni usmerjenosti. Jane pravi,  da bo knjiga na policah septembra.

Ko je zvezda serije Glee Jane Lynch dopolnila 31 let, je vedela, da je napočil čas za velike spremembe v življenju. Vsak dan je končala popolnoma opita in bila je nesrečna, vase zaprta lezbijka.

Lepa igralka je nekako le našla pot iz alkoholne omame, preživela je vse trpljenje, skozi katero mora iti odvisnik, ter zbrala tudi moči, da je svojim staršem povedala, da je lezbijka.

V tem svojem življenjskem preobratu je Jane našla navdih tudi za pisanje knjige Happy Accidents (Srečne nesreče), ki naj bi izšla septembra.

V knjigi 50-letnica, nagrajena z emmyjem, piše, da je začela popivati že pri rosnih 14 letih, saj je hotela nekako prekriti svojo nizko samopodobo. Alkohol ji je dal pogum, da je lahko normalno živela.

"Kot otrok sem bila prepričana, da je nekje globoko v meni nekaj močno narobe. Da je v meni nekaj razbitega, resno pokvarjenega," se spominja Jane.

"Alkohol je bil kot nadomestek nekega primanjkljaja v meni."

Povzeto po reviji Lea

Vsak dan hud maček

Leta 1991 se je končno odločila, da želi biti trezna, potem ko je zgrožena spoznala, da je prav vsak večer popolnoma pijana in da večino dni preživi s hudim mačkom in glavobolom. Nekega dne je spraznila svoj zadnji kozarec vina in se ni nikoli več ozrla nazaj. Pravi, da ji je ta odločitev popolnoma spremenila življenje.

"Pomagala mi je, da sem postala boljša prijateljica, boljša partnerica in človek, ki so ga lahko prosili za pomoč."

O svoji spolni usmerjenosti pa je povedala:

"Še v srednji šoli nisem vedela, kaj pomeni to, da si homoseksualec. Besedo ‘peder’ smo uporabljali za osebe, ki so se nam zdele čudne. Ko sem končno izvedela, kaj pomeni beseda ‘peder’, sem si rekla, oh, moj bog, to sem vendar jaz."

Blondinka iz Chicaga je nato svoj prostor našla v šolskem zboru, kjer so jo preostali otroci sprejeli brez vseh predsodkov in zadržkov in kjer je pela kar štiri leta.

Njeno življenje zdaj niti ne bi moglo biti boljše. Jane se je lani maja povsem zakonito poročila s svojo ljubeznijo in prijateljico, psihologinjo dr. Laro Embry. Povedala, da z Laro in pastorko Haden, 9 let, zares uživajo, ko udobno sedijo na kavču in gledajo nadaljevanja Gleeja.

V izjavi o svojih spominih je Jane pojasnila:

"Zelo dolgo sem mislila, da bo šla vesela parada življenja mimo mene, da nimam vpliva na to, kar se dogaja z menoj. Zdaj, ko sem končno našla svojo srečo in svoj srečni kraj, pa želim z drugimi deliti svojo zgodbo, da bodo vsi videli, da ni vse tako grozno, kot se zdi."

Jane je tudi poudarila, da je danes zelo iskrena o svoji spolni usmerjenosti, a je vse do 31. leta to držala bolj zase, niti staršem si ni upala povedati.

"To je bila moja ponotranjena homofobija. Nisem želela biti lezbijka. Želela sem si le enostavno življenje."

Danes pa se smeji:

"Sem lezbijka in moje življenje je zelo enostavno."