Jamie Dornan: Tega zagotovo nisi vedela o njem!

Fant, ki si ga bodo od tega meseca dalje želela vsa dekleta, je otrok Hollywooda.

Jamie Dornan: Tega zagotovo nisi vedela o njem! (foto: Universal Pictures) Universal Pictures
28. 2. 2015

Dobesedno. Jamie je rojen v vasi Hollywood v bližini Belfasta na Severnem Irskem. Svojo kariero je začel kot model za spodnje perilo, nato pa nadaljeval kot igralec.

A kot pravi sam, mu avdicije za vloge v filmih niso nikoli šle dobro od rok. Jamie, ki k svojim bivšim dekletom lahko šteje Keiro Knightley, Kate Moss in Mischo Barton, je danes ponosni očka in zvesti mož igralke Amelie Warner.

Dornan je svojo kariero začel kot maneken, do leta 2008 je bil tudi član folk zasedbe Sons of Jim. V prostem času igra golf, čeprav ga ta dolgočasi.

Čeprav ima 32 let, se še vedno uči hoditi. Pravi namreč, da ga ljudje zbadajo glede njegove smešne hoje, ki se je zdaj poskuša naučiti na novo.

Verjetno nisi vedela, da je lepotec astmatik, da se mu zdijo starejše ženske seksi in da ima v originalu zapeljiv severnoirski naglas.

O najbolj romantičnem zmenku

"Nekoč sem za obletnico punco peljal na letališče. Ni vedela, kam greva. Možnosti sta bili Benetke in Amsterdam in šele, ko sva se vkrcala na letalo, je izvedela destinacijo. Zdi se mi, da ji je bilo tako ali tako jasno, da greva v Benetke, ki so nekoliko bolj romantične od kajenja trave na Nizozemskem."

O svojem telesu

"Ne maram svojega zunanjega videza. Kdo pa ga? Bil sem suhljat otrok in še danes se počutim tako. V ogledalu se vidim kot fantek, zato nosim brado. Brez nje se počutim neprijetno.

Moj nos je asimetričen na desno, ker sem si ga pri tenisu dvakrat zlomil. Absurdno je, da je osred­nji del Christiana Greya ravno njegovo telo, a nimam veliko izbire, vzeti moram vloge, ki jih dobim."

O Petdesetih odtenkih sive

"Film je še vedno okusen za širše občinstvo, zato nihče ne bo videl mojega ... hm. Žena mi že od začetka stoji ob strani, saj je tudi sama igralka. Mislim pa, da si filma ne bova ogledala skupaj. Dakotini starši, na primer, imajo prepoved ogleda filma, s čimer se strinjam. Bolj me skrbi odziv mojih prija­teljev, ki so včasih zelo strogi in kruti."

Besedilo: Anamarija Lukovac