Jamie Dornan je novi Christian Grey

Potem ko je Charlie Hunnam zavrnil vlogo Christiana Greya v filmu, ki bo prirejen po izjemno uspešni erotični trilogiji Petdeset odtenkov sive, je novi obraz žgečkljive senzacije postal Jamie Dornan, med drugim znan tudi kot nekdanji model za spodnje perilo pri Calvin Kleinu.

24. 10. 2013

Charlie Hunnam je eno trenutno najbolj vročih vlog bojda zavrnil zaradi prekrivanj z urnikom snemanj Sinovi anarhije. Za vlogo v Petdesetih odtenkov sive so mu ponudili 124.000 dolarjev, kar je realtivno slabo plačilo za glavno vlogo tako razvpitega filma.

Koliko bo za vlogo uspelo iztržiti Dornanu, še ni znano.

In kdaj naj bi film prišel v kino?

Snemati naj bi ga pričeli že prihodnji mesec, na velika platna pa naj bi predvidoma prišel s 1. avgustom 2014.

Velike vloge, za katerimi se danes nekaterim že močno kolca!

Charlie Hunnam seveda ni edini igralec, ki je kdaj zavrnil zares vročo vlogo. Naj jih na tem mestu omenimo le nekaj:

Django Unchained

 • Django brez okovov

V filmu je blestel Jamie Foxx, vendar pa si je Quentin Tarantino za to vlogo želel Willa Smitha. Ta je vlogo zavrnil, češ da ne gre za glavno vlogo.

Twillight

 • Somrak

Kristen Stewart je z vlogo v Twillight zaslovela v vlogi Belle, a bi vloga skoraj pripadla superzvezdnici Jennifer Lawrence, ki je bila leta 2008 tudi na avdiciji za to vlogo. Lawrence so takrat rekrutirali v igralsko zasedbo filma The Hunger Games.

The Girl With The Dragon Tattoo

 • Dekle z zmajskim tatujem

Rooney Mara je bila za vlogo v tem filmu nominirana za oskarja, vendar ni veliko manjkalo, da ni vloge dobila Scarlett Johansson. Bojda se je režiser David Flincher kasneje odločil drugače, ker naj bi bila Scarlett preveč privlačna za to temačno vlogo.

Avatar

 • Avatar

Sam Worthington se je s svojo vlogo Jaka Sully-ja v Avatarju izstrelil med zvezde. Zanimivo je, da je to izjemno vlogo pred tem zavrnil Matt Damon, ki se je takrat že pripravljal na film Green Zone.

Star Wars: Episode IV - A New Hope

 • Vojna zvezd

Danes si težko kot kapitana vesoljske ladje predstavljamo koga drugega kot Harrisona Forda, pa vendar je bila ta vloga najprej rezervirana za Al Pacina, ki je vlogo v filmu zavrnil, ker 'ni razumel scenarija'.

Harry Potter & Sorcerer's Stone

 • Harry Potter

Alan Rickman se zdi naravnost idealen prof. Snape. Tim Roth je vlogo tega anti-junaka zavrnil, češ da lik 'ni dovolj dodelan'.

Pirates Of The Caribbean

 • Pirati s Karibov

Johnny Depp je kot Jack Sparrow postal eden največjih igralcev na svetu. Si v tej vlogi predstavljaš Jima Carreya? No, pa ni veliko manjkalo. Posredi je bil zgolj nek drug film: Bruce Almighty.

The Lord Of The Rings

 • Gospodar prstanov

Sir Ian McKellen igra Gandalfa v vseh treh delih Jacksonovega Gospodarja prstanov, govorilo pa se je, da naj bi vlogo pred tem zavrnil Sean Connery.

American Psycho

 • Ameriški psiho

Christian Bale je v filmu igral grozljivega serijskega morilca, vendar pa je bilo še pred snemanjem filma leta 1998 najprej najavljeno, da bo vlogo odigral Leonardo DiCaprio.

Men In Black

 • Možje v črnem

Will Smith je bil odličen Agent J, vendar pa vloga ni bila kar takoj njegova. Studio se je najprej ogreval za Chrisa O'Donnella.

Basic Instinct

 • Prvinski nagon

Življenjska vloga Sharon Stone. Pa vendar bi to ikonično vlogo v seksi trilerju skoraj igrala Kelly McGillis, lepotička iz filma Top Gun.

Dirty Dancing

 • Umazani ples

V klasični romantični zgodbici je Patrick Swayze odlično odigral plesnega učitelja, a Johnny Castle bi kaj lahko bil tudi Val Kilmer, ki se je leta 1987 prav tako potegoval za to vlogo.

Pretty Woman

 • Čedno dekle

Julia Robert je v tem filmu očarala svet. Glavna ženska vloga pa je bila najprej ponujena Molly Ringwald, ki jo je takrat zavrnila.

Silence of the Lambs

 • Ko jagenjčki obmolknejo

V Jagenjčkih je malo manjkalo, pa v vlogi FBI agentke ne bi gledali Jodie Foster. Namesto nje so snovalci filma najprej videli Michelle Pfeiffer.

Indiana Jones

 • Indiana Jones

Harrison Ford je bil prva izbira Stevena Spielberga, medtem ko se je George Lucah navduševal nad Tomom Selleckom. Ve se, čigavi argumenti so nato prevladali ;)

The Matrix

 • Matrica

Keanu Reeves je bil fantastičen v vlogi Nea. Pa vendar je imel veliko sreče, da je Ewan McGregor to vlogo zavrnil zaradi vloge v seriji Star Wars.

Gladiator

 • Gladiator

Russel Crowe je za vlogo v Gladiatorju dobil oskarja, Melu Gibsonu pa se je takrat najverjetneje kar precej kolcalo. Tudi njemu je bila vloga ponujena, a jo je zavrnil.

Titanic

 • Titanik

Leonardo DiCaprio je s to vlogo zadel terno. A prva izbira za to legendarno glavno moško vlogo je bil vseeno Matthew McConaughey.

Forrest Gump

 • Forrest Gump

Ne boš verjela, ampak Tom Hanks kaj lahko ne bi bil Forrest Gump. To je postal šele, ko je John Travolta vlogo zavrnil.

Iron Man

 • Iron Man

Robert Downey Jr. je igral bilijonarja Tony Starka, a šele potem, ko je Tom Cruise vlogo zavrnil, ker je nekaj dlakocepil pri scenariju.