Jadranka Juras v tem življenju ne bo rodila!

Žirantka X Factorja Jadranka Juras je znana po svojem lepem glasu in tudi po skrbi za živali. Odločna Jadranka ima zanimiva stališča tudi do številnih drugih stvari ...

29. 3. 2012

Za revijo Story je med drugim povedala, da ne namerava roditi, ampak bi raje otroka posvojila.

Brez bioloških otrok!

Povzemamo zgolj del precej daljšega intervjuja, ki ga je v celoti moč prebrati v današnji Story:

Poročili ste se že pred časom, trebuščka pa še ni ... Pred časom ste rekli, da ne nameravate imeti otrok. Še menite tako?

Da. Na prvem mestu mi je petje, in to zelo konkretno klasično petje. Pa tudi sicer želim postati prej kompletna oseba, najti svoj mir, preden imam otroka. Imeti otroka je zelo velika odgovornost, ker mu moraš zagotoviti notranji mir, zadovoljstvo in ljubezen.

Kaj pa pravijo vaši in moževi starši? So se že sprijaznili, da po vajini strani ne bo vnukov ...

To vprašanje bi morali postaviti njim.

Pa vas hormoni nič ne dajejo, nimate nič materinskega nagona?

V življenju poskušam živeti manj nagonsko in bolj čustveno inteligentno. Če si želim biti mama - seveda si želim, ampak nisem obremenjena s tem, da bi morala roditi svojega otroka. Zame so vsi otroci sveta 'moji' oziroma naši in bolj se nagibam v smer, da bi posvojila otroke, bila rejnica, skratka, pomagala tistim, ki so že na svetu in nimajo staršev, kot pa da bi rojevala nove.

Se ne bojite, da bi v starosti to odločitev obžalovali?

Ne vem. Tako daleč v prihodnost ne gledam. Vem pa, da bi obžalovala predvsem, če bi svoje frustracije in notranji nemir prenesla na otroka, ki bi se potem vse življenje vrtel v težavah, ki bi v bistvu izvirale iz njegovih staršev.

Se vam ne zdi, da bi morda prav vaš otrok z vašimi super geni naredil kaj pomembnega za svet?

Moji geni niso nič bolj super od genov drugih ljudi in prepričana sem, da bodo mlajše generacije naredile velik korak v smer boljšega sveta za vse Zemljane