Jadranka Juras iskreno spregovorila o delčku sebe, o katerem do danes še nismo slišali

Jadranka Juras je ženska brez dlake na jeziku. Je pogumna, navdihujoča, borbena in ženstvena. 

Jadranka Juras iskreno spregovorila o delčku sebe, o katerem do danes še nismo slišali (foto: POP TV) POP TV
7. 1. 2018

In čeprav smo iskrenih besed iz njenih ust torej vajene, nas je pred kratkim pretresla njena osebna izpoved v reviji Jana, v kateri je spregovorila tudi o težki izkušnji, ko je med nosečnostjo izgubila otroka.

"Če daš oziroma priznaš otroku prostor pod soncem, tudi lažje sprejmeš njegov odhod. Družba mora odprto govoriti tudi o smrti otrok med nosečnostjo, saj je tudi to del življenja. Ženske morajo imeti priložnost govoriti o svojih otrocih, ki so nekoč živeli in obstajali."

Jadranka Juras

"Se mi zdi, da se v takih primerih prepogosto dogaja, da se ženskam ne dovoli žalovati, češ saj boš imela drugega. Ljudje nimajo odnosa do nečesa, česar niso videli, zanje ta otrok ne obstaja.

Smrt je del življenja in žalovanje je proces, skozi katerega človek mora iti. In zelo pomembno je, da imaš ob sebi partnerja, ki te trdno drži za toko in te ne (s)pusti, da padeš," je iskreno odgovorila novinarki, ko je je vprašala o nasvetu za ženske, ki so doživele podobno."

Kaj ji vliva moči?

"Motivira me življenje. V trenutkih obupavanja mi pokaže korenček - ki je seveda na palici - in me žene naprej. Rada imam svoje življenje in sem strašno radovedna, kaj mi prinaša jutrišnji dan," je skromno povedala Jadranka, ki sicer velja za aktivno borko za pravice živali.

Ganljiv zapis, ki ga je svoji psički namenila v oktobru si lahko prebereš tukaj

Fotografije: Miro Majcen, Aleksandra Saša Prelesnik, Aljoša Bagola

Preberi še: 5 znakov, da si bila v prejšnjem življenju mačka

Priporočamo tudi: Kako se poljubljajo ljudje na različnih koncih sveta?