Jack Nicholson: Pogorela mu je hiša, a že kupuje novo rezidenco

Čeprav se je približno 90 gasilcev trudilo, da bi pogasili hišo Jacka Nicholsona na Beverly Hillsu, jim to ni uspelo.

21. 9. 2011

Hiša je zgorela do tal, so pisali mediji 11. septembra, potem ko so losangeleški gasilci izgubili boj z ognjenimi zublji. No, že teden dni pozneje pa so ameriški in srbski mediji začeli pisati o tem, da naj bi se Jack Nicholson zanimal za nakup apartmaja nekdanjega SFRJ-ja na Manhattnu.

No, vrnimo se k pogoreli hiši, v kateri igralec trenutno ne živi, zato jo je dal v najem igralcema Williamu Tynanu, Jackovemu soigralcu iz filma Dva Jakea, in Williamu O’Farrellu.

Vzrok požara še ni znan, gasilci pa domnevajo, da je zagorelo zaradi kemikalij v garaži. Med požarom sta se huje poškodovala tudi dva gasilca, Jack Nicholson pa je svojima kolegoma ponudil, naj ostaneta pri njem, dokler ne najdeta drugega stanovanja.

In potem se je lotil kupovanja razkošne nekdanje rezidence Jugoslavije, vredne 20 milijonov dolarjev, od prodaje pa naj bi imela nekaj tudi Slovenija. Jugoslavija je stanovanje kupila leta 1975, ko ji je še vladal ljubitelj lepega maršal Tito, za 100 tisoč dolarjev, zadnji pa ga je uporabljal nekdanji jugoslovanski veleposlanik pri ZN Darko Silović, Hrvat, ki je leta 1992 v znak protesta nad srbskim vodstvom zapustil svoje mesto veleposlanika SFRJ. Stanovanje na ekskluzivnem naslovu Park Avenue 730 ima površino razkošnih 215 kvadratnih metrov. Prazno pa je že 19 let, saj se države nekdanjega SFRJ-ja ne morejo dogovoriti o lastništvu.

Račune, ki še vedno redno prihajajo, naj bi plačevala le Srbija, čeprav imajo pravice do stanovanja tudi Hrvaška, Slovenija, BiH in Makedonija.

Ob sporu se je uradni Beograd zavzel, da bo vsak mesec plačeval 12.300 dolarjev za stanovanje, da ne bi izgubili lastniške pravice.

Dogovori še potekajo

Če bi stanovanje dejansko prodali, bi Srbija dobila 39,5 odstotka od vsote – po izračunu iz deleža gospodarske moči vsake od jugoslovanskih republik ob razpadu. To pomeni, da bi Srbija s prodajo stanovanja zaslužila 7,9 milijona dolarjev, štirikrat več od doslej vloženih dveh milijonov. Dogovor o prodaji stanovanja med državami naj bi dosegli še ta teden v Sarajevu.

Nicholson je prek časnika New York Post pozval vpletene strani, naj se vendar že dogovorijo glede stanovanja, v katerem je šest spalnic, štiri kopalnice in 'za 19 let prahu'. Jugoslavija ga je kupila leta 1975 za pičlih 100 tisoč dolarjev, izpraznili pa so ga takoj po razpadu države.

Povzeto po reviji Lea

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri