Jap, danes smo jo pripravili za kosilo, in ja, ... slastna je vsaj toliko, kot izgleda. 😍
So se tudi tebi pocedile sline, ko si v soboto pokukala na jedilno mizo Katarine Benček in njenega Marka?
Katarina, ki je v svoji prvi oddaji Vražje dame pripravila indijsko jed Butter masala, je nad to (do zdaj precej) nepoznano jedjo zagotovo navdušila številne - vključno s člani našega uredništva.
Kot je videti nismo edine, saj so Katarinini sledilci že spraševali po receptu, tega pa je tudi že prijazno delila.
Preveri, kako si lahko sama privoščiš butter masalo:
Katarina je sicer zapisala, da sestavine skupaj meša bo občutku, zato tudi ni zapisanih točnih meric.
1. Skupaj zmešaj ingver, skodelico indijskih oreščkov (ki si jih predhodno namakala 15 minut) in 2 stroka česna. Vse sestavine zmiksaj, da nastane gladka pasta.
2. V ponev postavi približno 1/4 masla in počakaj, da se raztopi. Nato na maslu popraži prej pripravljeno pasto iz indijskih oreščkov. Dodaj še eno pločevinko zmiksane paradižnikove mezge in kuhaj približno 10 minut na zmernem ognju.
3. Po okusu dodaš še čili in curry začimbo.
4. Na koščke nareži tofu (ali kateri koli drugi trši sir, ki se ne raztopi) in ga dodaj omaki.
5. Speči palačinke, vanje pa dodaj pripravljeno omako. Jej z rokami.
Pa dober tek!
Tvoj veliki tedenski horoskop: To te čaka med 15. in 21. novembrom (ljubezen, zdravje, denar)
Fotografije: Profimedia, Planet TV
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?