Izvedeli smo, o čem se je Nika pogovarjala z Justinom Bieberjem

Plesalka Nika Kljun že nekaj let živi svoje sanje v Los Angelesu, kjer ji je znova uspel veliki met, saj je postala del spremljevalne ekipe zvezdniškega pevca Justina Bieberja.

Izvedeli smo, o čem se je Nika pogovarjala z Justinom Bieberjem (foto: Vince Trupsin, osebni arhiv) Vince Trupsin, osebni arhiv
9. 7. 2015

Z njim je pred kratkim nastopila tudi na modni reviji znamke Calvin Klein v Hongkongu. Hiphop diva nam je zaupala nekaj podrobnosti o najstniškem idolu in o tem, kaj si najraje privošči s trdo prigaranim honorarjem.

Kako bi opisali svojo azijsko izkušnjo?

Bila je predvsem zelo vroča v vseh pogledih! (smeh) Brez heca, bilo je res zelo vroče, poleg tega še zelo vlažno ozračje, in ker smo plesali v napol odprtem prostoru (nekdanje letališče, ki je zdaj namenjeno koncertom), se po 40-minutnem nastopu nismo mogli niti dobro ohladiti.

Rezultat: Bieber in plesalci moškega spola proti koncu nastopa zgoraj brez! (smeh) Hec na stran, zelo sem počaščena, da sem bila izbrana za ta nastop, bili sva le dve punci in štirje fantje iz originalne nove zasedbe.

Ker je bil to nastop le za zasebno družbo Calvin Klein, je bilo celotno vzdušje v timu tako veliko bolj sproščeno kot pa na večjem koncertu Wango Tango v Kaliforniji.

Z njim ste se tudi fotografirali. Je res tako neustavljivo privlačen, kot je večini kričečih oboževalk?

Zagotovo je lep mlad fant, če je pa res neustavljivo privlačen, morate povprašati malce mlajšo generacijo od mene. (smeh)

Nika

O čem ste se kaj pogovarjali z njim?

O tem, kako smo uživali na odru, in o njegovem petletnem bratcu, ki je takrat že spal na kavču, saj smo nastopali dokaj pozno zvečer. Trenutno sta z Justinom neločljiva in lepo je bilo videti močno ljubezen med njima.

Morate plesalci upoštevati kakšen poseben protokol glede druženja z glavno zvezdo? So kakšne prepovedi?

Uporaba kamer in telefonov je strogo prepovedana na treningih, previdni moramo biti tudi pri uporabi socialnih omrežij. Spoštovati moramo njihovo zasebnost.

Tudi če nikjer ni objavljeno, kje je Justin trenutno, oboževalke že najdejo način, da izvejo vse podatke in pridejo na kraj dogodka, ali pred hotel, restavracijo, kar se je zgodilo v Hongkongu.

Profesionalizem je pričakovan od vsakega posameznika, ki dela s tako velikimi zvezdniki. Konec koncev smo tudi mi tam na prvem mestu zaradi dela.

Kako pa bi opisali svoj dan od prihoda v mesto do nastopa? Kakšen urnik ste imeli?

Vse se je zgodilo zelo hitro. Na dan prihoda smo imeli zvečer pomerjanje oblačil džins kolekcije Calvin Klein, naslednji dan imeli kratko generalko in kmalu za tem nastop. Nekaj ur po tem smo že leteli nazaj v Los Angeles.

Kitajski mediji so dogodek opisali kot spektakularen, saj je Justin tudi model za to znamko spodnjega perila. Kako so ga sprejeli tamkajšnji oboževalci?

Mislim, da je dovolj, če povem le to, da so oboževalke dve noči spale pred vhodom našega hotela.

Ste imeli po nastopu tudi čas za kakšno večerno zabavo v tem mogočnem mestu?

Zaradi poznega nastopa in zgodnjega leta smo vsi ostali kar v hotelu. Lakota nas je zbližala okrog treh ponoči, ko smo si vsi naročili hrano in se tako družili v eni od plesalčevih sob. (smeh)

Ste bili prvič v Hongkongu? Kako bi opisali to velemesto?

V Hongkong sem se zaljubila že leta 2012, ko sem imela svojo plesno turnejo po Aziji. To je mesto, kjer bi lahko preživela nekaj let svojega življenja. Podeželje je drugačno, visoke oblačne stolpnice, skalni otoki, veliko nakupovalno središče, mesto, ki nikoli ne spi, a je hkrati nadvse varno. Je več kot le mestno pristanišče. Čuti se vpliv britanske kolonizacije in veliko ljudi govori angleško, kar je redkost v azijskih državah.

Obiskali ste tudi nekaj templjev. Imate na turnejah vedno čas za ogled turističnih znamenitosti?

Le malokrat se zgodi, da imamo prosti čas, a ko ga imamo, sem jaz zagotovo pobudnica za oglede znamenitosti. Zelo rada izkoristim čas za ogled kraja, v katerem sem. Vsako mesto ima svojo energijo, različno arhitekturo, kulturo, tempo življenja ... In to mi je nadvse zanimivo.

Nika

Let na drugi konec sveta je trajal 15 ur. Ste zdaj že vajeni takšnih potovanj ali še vedno čutite posledice utrujenosti?

Čeprav ogromno letim, mi dolgi leti vzamejo energijo. Krajši leti so po toliko letih zdaj že mala šala, podoben občutek, kot da greš na malce daljšo vožnjo z avtobusom, pri daljših letih mi pa že počasi primanjkuje potrpežljivosti. Ko imam tako dolge lete, se trudim ostati bolj ali manj budna čez noč, da me zaspanost na letalu hitro premaga in tako spim ves let.

Imate v načrtu še kakšen nastop z Justinom?

Načrti so, a česa več še ne morem povedati.

Vas smem vprašati, o kakšnih številkah lahko govorimo, kar se tiče honorarja, ki ga prinese sodelovanje pri takšnem projektu?

Odgovora ne bom podala, a bom povedala, da je številka minimalno desetkrat višja od povprečnega plačila plesalca v Sloveniji. To tudi zato, ker so v Ameriki zakoni glede plačila plesalcev popolnoma drugačni od tistih v naši državi.

Glede na vaš uspeh v zadnjih letih, kar se najbrž pozna tudi na vašem bančnem računu, kaj si najraje privoščite, da užijete sadove svojega trdega dela?

Največkrat gre za vsakdanje stvari, kot so masaža, spa, kino, nakup kakšnega lepega oblačila. A čisto po resnici povedano, največkrat se zasačim v pasji trgovini z vsemi možnimi novimi igračami in pasjimi pripomočki za svojega kužka Jacka. (smeh)

Ste zapravljivi ali raje vlagate v svojo prihodnost?

Vse v mejah normale. Rada vlagam v svojo prihodnost, a si rada tudi kaj privoščim, saj je življenje le eno in ga je treba izživeti; seveda, po pameti!

Kaj je bil vaš zadnji večji nakup, v katerega ste se podali?

Krajše počitnice zunaj Amerike za rojstnodnevno darilo osebe, ki mi pomeni veliko.

Napisala: Anja Kontrec (za Story)
Fotografije: Vince Trupsin, osebni arhiv

Preberi še: 6 nasvetov, kako izostriti um ali pa spoznaj 17-letnega Slovenca, ki navdušuje s praktičnim izumom!