Izpoved tenisača: Bivša ga je tepla!

"Pričakala me je z odvetniki. Tožbo so že pripravili in zdelo se mi je, da želi le izvleči denar. Vpila je name in me tepla," o nekdanji soprogi v svoji novi avtobiografiji piše nekdanji nemški teniški zvezdnik Boris Becker.

Z Barbaro Feltus se je poročil 17. decembra 1993, decembra 2000 sta se razšla, uradna ločitev pa je prišla na vrsto 15. januarja 2001.  (foto: Profimedia) Profimedia
4. 10. 2013

Boris Becker je svojo prvo soprogo, danes 46-letno igralko in modno oblikovalko Barbaro Feltus, prevaral z rusko emigrantko, modelom Angelo Ermakovo. Zgodilo se je leta 1999, po dvoboju v Wimbledonu, ko se je šel kljub porazu zabavat s prijatelji. V elitni londonski restavraciji Nobu se je po hitrem postopku zapletel z Angelo in z njo tudi seksal. Mediji so se takrat razpisali o tem, da sta seksala kar v toaletnih prostorih omenjene restavracije, govorilo pa se je tudi o tem, da sta se strastem prepustila v shrambi za opremo snažilk.

Boris, ki je priznal, da ga je zaradi skoka čez plot razjedal občutek krivde, kar sploh ni čudno, saj je bila njegova prevarana soproga Barbara takrat celo noseča, pa je dejal: "Ne vem, ali je stranišče boljše mesto za seks, a to se je zgodilo na stopnicah. To pravzaprav sploh ni bila afera, to je bilo le dejanje, ki je trajalo pet sekund." Iz tega kratkotrajnega dejanja pa je vendarle nastalo nekaj velikega, saj je Angela zanosila in čez devet mesecev je Boris dobil zunajzakonsko hčerkico Anno. Najprej je celo ni hotel priznati, a je v svojem vztrajanju, da Anna ni njegova hčerka, izpadel smešen pred vsem svetom, saj mu je bila že takrat na las podobna. Očetovstvo je priznal šele po opravljenem testu DNK.

"Živim in se učim. To me je stalo zakona in naslednjih nekaj let je bilo groznih. Toda dobil sem prekrasno hčerko," je izjavil pozneje in dodal, da prav zaradi Anne na seks z Angelo ne gleda več kot na napako. Seveda pa so se zaradi te afere začele težave v njegovem zakonu z Barbaro. V svoji novi avtobiografiji, drugi po vrsti, ki jo je naslovil Life Is Not a Game (Življenje ni igra), se je 45-letnik med drugim razpisal tudi o okoliščinah razpada svojega prvega zakona.

"Potem ko sem Barbari priznal, da sem jo prevaral, sva se odločila, da bova živela ločeno. Bil sem grd do nje, varal sem jo, ko je pod srcem nosila najinega otroka, in ji lagal. Zaslužila si je boljše," piše Becker, ki meni, da sta z Barbaro sedem let sestavljala slavni sanjski par, par, ki mu je uspelo, par, ki je imel vse. Po njegovem skoku čez plot pa sta se usedla in temeljito pogovorila. "Ugotovila sva, da med nama ni več kemije, da ni ljubezni, da nimava skupnih ciljev, da sva postala tujca. Odločila sva se za ločitev," pojas­njuje nekdanji športni as.

Sestanek v Miamiju

Po ločitvi se je Barbara z njunima sinovoma Noahom Gabrielom in Eliasom Balthasarjem preselila v sončni Miami in se mu ni več javljala, zato je po določenem času odpotoval k njej, da bi razčistila nerazrešene stvari. "Pričakala me je z odvetniki. Tožbo so že pripravili in zdelo se mi je, da želi le izvleči denar. Oba sva bila jezna in začela sva se dreti drug na drugega. Barbara je v nekem trenutku vstala, prišla do mene in me začela tolči s pestmi. Komaj sem jo ustavil in ji roki čvrsto prijel za njenim hrbtom, ko se je med naju postavil Noah in začel jokati, ker sta se mami in oči tepla. Povsem je ponorela, v tistem trenutku je nisem prepoznal," incident iz Miamija v svoji knjigi opisuje Boris.

Na nasled­nji sestanek z nekdanjo soprogo pa je tudi on pripeljal odvetnike. Barbari je izplačal dobrih 10 milijonov dolarjev in ji prepustil luksuzno stanovanje na otoku Fisher Island, poleg tega pa ji je pripadlo tudi skrbništvo nad njunima sinovoma.

Nova družina

Leta 2008 je bil kratek čas zaročen z Alessando Meyer-Wölden, hčerko svojega svetovalca in menedžerja Axela Meyerja-Wöldena, a sta se že novembra istega leta razšla. Novo primerno kandidatko za soprogo je našel v nizozemski manekenki Sharlely 'Lilly' Kerssenberg, ki jo je junija 2009 v mondenem švicarskem smučarskem letovišču St. Moritz popeljal pred oltar.

Že osem mesecev po poroki pa ju je razveselilo rojstvo fantka, ki sta mu nadela ime Amadeus Benedict Edley Luis. Boris se je odločil, da pri svojem četrtem otroku ne bo ponavljal napak iz preteklosti, kar pomeni, da bo tokrat vse storil tako, kot je prav. Pohvalno!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri