Izbruh vulkana po zvezdniško

Prepoved letenja! V tem primeru nič ne pomaga niti zvezdniški status.

6. 5. 2010

In kako so največje svetovne zvezde, kot so Kim Kardashian, Jesus Luz, Sienna Miller in Kiefer Sutherland, doživljale to, da so morale nekaj časa ostati 'prizemljene'?

Ne grožnje in ne denar

Tudi njene očarljive oči in mojstrski zapeljiv pogled, s katerim je 29-letna Kim Kardashian še pred kratkim zapeljala celo 25-letnega portugalskega nogometnega boga Cristiana Ronalda, niso bili dovolj, da bi lahko poletela. Ponoči je še grela posteljo nogometašu madridskega Reala, naslednji dan pa je hotela nazaj v Los Angeles. Vendar pa ni imela nobene možnosti, saj je bilo letališče v glavnem mestu Španije zaprto tako kot večina letališč po Evropi.

Laskanja, lepe besede, kričanje, grožnje ali pa ogromno denarja – prav nič ni pomagalo, zvezdniki se preprosto niso mogli dvigniti v nebo.

Ledeniškemu vulkanu Eyjafjallajökull je uspelo tisto, kar ne uspe niti najbolj izkušenim menedžerjem – zvezdnike je prisilil k počitku.

Narava jih je prizemljila

Nastalo situacijo je časniku Le Journal du Dimanche popolno opisal francoski filozof Alain Finkielkraut:

"Oblak prahu nam svetuje skromnost in počasnost."

Celo večina zasebnih letal ni dobila dovoljenja za letenje, le majhna letala so lahko vzletela. Toda ta letala imajo majhen domet in ne smejo leteti nad visokogorjem.

"Imamo veliko vprašanj in zahtev obupanih strank. Eden od njih je celo zahteval, da ga s helikopterjem odpeljemo na Majorko," je povedal Holger Rathje, poslovni vodja čarterskega podjetja Flight Time. To je bila povsem nova situacija, še posebej za zvezdnike, ki jim je sicer izpolnjena prav vsaka želja in katerih delovni urnik je načrtovan do minute natančno. In kako so se soočili s kaosom? Kdo je 'presedlal' na avto, kdo se je usedel v avtobus, na vlak ali na trajekt, kdo je užival v prostem času in kdo je čakal na koga?

Taksiji, vlaki in trajekti

Chelsy Davy naj bi šla na ljubezenski dopust s 25-letnim princem Harryjem, namesto tega pa je 24-letnica zaman čakala na Mauritiusu.

Prepoved letenja je namreč veljala tudi za člane kraljeve družine.

Po drugi strani pa je za 37-letnega Juda Lawa in njegovo najdražjo, 28-letno igralko Sienno Miller, kaos pomenil podaljšanje dopusta, med katerim sta se med drugim dokončno pobotala in pozabila na stare zamere. Po počitnicah na Tajskem je igralski par namesto v Londonu pristal v Los Angelesu, kjer sta zvezdnika nadvse uživala.

Zelo razočaran pa je bil 75-letni italijanski modni guru Giorgio Armani, ki je hotel slavnostno odpreti svoj hotel v stanovanjskem in poslovnem stolpu Burj Khalifa v Dubaju. V Milanu je že sedel v letalu, a vzleta ni dočakal, namesto tega se je moral izkrcati. Na srečo se njegovi povabljeni gostje sploh niso odpravili na pot, poslovnež Giorgio pa je odprtje preložil na poznejši datum.

Ne moč in ne zveze

Tudi 55-letna nemška kanclerka Angela Merkel je doživela pravo odisejado. Njena pot domov iz ZDA jo je vodila prek Lizbone, Rima in Bolzana v Berlin, počena pnevmatika spremljevalnega avtobusa pa je še povečala kaos. Toda novinarji, ki so potovali z njo, so povedali, da je Merklova mojstrsko obvladovala situacijo skupaj z vodjo svojega kabineta Beate Baumann, ki je bila kot nekakšna mama vseh potnikov. Angela se je usedla v avtobus, v ka­terem je bila delegacija, svoj mobilni telefon pa je uporabila kot začasno centralo poveljstva.

Neki drugi politik pa se sploh ni odpravil na pot – 48-letni ameriški predsednik Barack Obama je odpovedal udeležbo na žalni slovesnosti za poljskega predsednika Lecha Kaczynskega in njegovo ženo Mario v Krakovu.

Niti kronane glave

Veliko lepši dogodek je bil 70. rojstni dan danske kraljice Margrethe, a so organizatorji kljub temu prejeli kar 16 odpovedi.

Dvainsedemdesetletna nizozemska kraljica Beatrix pa se je s svojim 42-letnim sinom, princem Wi­llemomAlexandrom, in njegovo ženo, 38-letno princeso Maximo, s kraljevsko modrim vlakom podala na pot v Köbenhavn. Ob tem je treba poudariti, da je bila kljub prevoznemu sredstvu, ki ga ni ravno vajena, izredno dobro razpoložena!

Vsak po svoje

Pravijo, da stiska človeka naredi iznajdljivega … in očitno tudi velikodušnega. Sedemdesetletni John Cleese je namreč odštel kar 3.800 evrov za vožnjo s taksijem od Osla do Bruslja. Na 1.500 kilometrov dolgi poti so si volan delili kar trije vozniki. Iz Belgije pa se je 'mon­thypythonovec' v London vrnil z vlakom eurostar.

V angleški prestolnici pa je obtičala 46-letna pevka Whitney Houston. Da je lahko iz Anglije prišla na Irsko, kjer je imela napovedane koncerte, se je morala usesti na trajekt, ki jo je odpeljal do Dublina.

Nepričakovani premor pa je zelo prav prišel 43-letnemu igralcu Kieferju Sutherlandu. Po divji žurerski noči v Londonu bi moral Kiefer v baru Lenbach v Münchnu slaviti osmo sezono serije 24. Namesto tega je v londonskem baru pil naprej, a tokrat pomarančni sok, v Münchnu pa je nanj zaman čakalo 150 razočaranih gostov.

Madonnin ljubimec Jesus Luz je na Twitterju objavil svojo fotografijo, na kateri ob peti uri zjutraj sedi na letališču v Barceloni. Vsem je tudi povedal, da je po nastopih v vlogi didžeja utrujen in da bi se rad vrnil v Brazilijo. 

K počasnosti so bili prisiljeni tudi sicer zelo hitri vozniki formule 1, ki po dirki niso mogli oditi iz Šanghaja. To pa je bila sreča v nesreči za 22-letnega Sebastiana Vettla – sodelavec njegove ekipe Red bull je namreč dobil zadnji let iz Pariza in mu prinesel zelo pomembne dele za njegov bolid. Kljub vsemu je Vettel pristal na šestem mestu.

Vir: Lea