Ivana Šundov Hojan svojo lepo postavo razkrila v kopalkah

Ivana Šundov Hojan priznava, da ji je včasih blazno težko zaviti v telovadnico in garati za svojo postavo. Njena motivacija je rezultat trdega dela, svojo lepo postavo pa je samo za revijo Story razkrila v kopalkah.

Ivana Šundov Hojan svojo lepo postavo razkrila v kopalkah (foto: Šime Eškinja) Šime Eškinja
7. 8. 2012

Kakšne so za vas idealne poletne počitnice? Kakšne bi bile, če ne bi bilo nikakršnih omejitev?

Idealne počitnice se začnejo z odklopom v glavi. Če le tega ni, sem lahko tudi na Maldivih, pa so počitnice daleč od idealnega.

Kakšna pa je realnost?

Realnost je takšna, da je verjetno zelo malo ljudi, ki se lahko popolnoma odklopijo, in mednje spadam tudi sama.

Glede na to, da morate večkrat prekiniti dopust zaradi službenih obveznosti ... Kako se potem nastavite nazaj na 'počitniško vzdušje'?

Sem se že kar navadila na to. V bistvu mi je veliko lažje, ko se vrnem, saj imam dober občutek, da smo posneli ali naredili, kar je bilo treba, in potem v miru lahko nadaljujem dopust. Letos smo sicer poskusili nekaj stvari narediti v studiih po obali, a se ni izšlo. Preveč nas je v ekipi, tukaj je še tehnično osebje, in vsak je na drugem koncu obale. Kot najboljša možnost se je spet pokazalo, da se zberemo v matičnem studiu v Zagrebu in se potem spet vrnemo vsak pod svoj borovec.

Se znate popolnoma sprostiti, odklopiti?

Za nekaj dni mi celo uspe ... (smeh)

Ali radi sanjarite? Si to kdaj privoščite? O čem najraje?

Niti ne oziroma tisto lepo, kar se v najbolj sproščenih trenutkih dogaja v moji glavi, je v glavnem povezano z razvijanjem želja v smeri, ki se mi zdi idealna.

S čim se najraje sprostite? Je to kakšna dobra knjiga?

Absolutno knjiga ali revija, v kateri sem našla tisto, kar me zanima, še najraje v objemu senčke pod kakšnim borovcem ali v dovolj hladni sobi. S seboj vedno nosim vreče, polne knjig in revij, in ko najdem malo miru zase (vse mame vedo, kako je to ob otrocih dragoceno), je to res tisti največji užitek.

Nam lahko priporočite kakšno dobro počitniško branje?

Težko je priporočiti, če ne veš, kaj koga zanima in ob kakšnem branju se kdo sprošča. V glavnem s seboj nesem nekaj romanov (ali že vnaprej želenih ali trenutnih hitov), letos bom znova vzela tudi Minattijeve in pesmi Pabla Nerude, od bolj strokovnih stvari pa Media literacy and civil society, Nade Z. Rotar, pa še trenutno v Sloveniji aktualno čtivo o (ne)obveznosti cepljenja pri nas in v svetu ter vseh učinkih tega.

Radi listate tudi modne revije?

Seveda, naravnost obožujem občutek, ki ga daje pod prsti papir teh tujih publikacij - modnih, 'life style' ali revij o notranjih interjerjih in še posebej njihov vonj. Že kot majhna sem oboževala obisk trafik v Italiji, v katerih je tako lepo dišalo po teh revijah, poleg tega pa še po tobaku od cigar in po dobrih žvečilkah, a še najbolj po tem papirju iz revij. Takrat pri nas še ni bilo mogoče kupiti takšnih revij. Še danes z enakim užitkom vstopim v takšno trafiko!

Kateri letošnji modni trend vas je najbolj navdušil?

Ohlapne T-majice, oranžna barva in zapestnice v raznih variantah.

Vedno ste elegantni, na ljudi naredite močan vtis in številni vas dojemajo kot divo, zato si vas recimo težko predstavljamo v vlogi gospodinje, kako na primer sesate stanovanje in zalivate rože ... Počnete vse to sami?

Seveda si me težko predstavljate, ker se takšna ne fotografiram za časopise. Na dogodke pridem pač urejena, čeprav sama nikoli ne poudarjam tega, niti ne omenjam imen modnih 'brandov', ker menim, da sta oseba in stil nad tem. Ne zdi se mi dobro, da obleka pojé človeka. Vtis, ki ga ljudje dajemo, je sklop več stvari, nikakor ne samo oblačil! Morda pa bi lahko nekoč v prihodnosti naredili kakšen 'remake' reklam za gospodinjske aparate ali pralni prašek iz sedemdesetih. (smeh) Če si lahko predstavljate ... Na tistih reklamah so bile vse gospodinje elegantne, v krilcih s predpasnikom, rutica na glavi ... V roki pa sesalnik ali pa škatla s pralnim praškom. Zakaj pa ne? Takrat bi dobili malo konkretnejšo sliko mene kot gospodinje. (smeh)

Kar predstavljam si vas s popolnim make upom in v kakšnih nobel oblačilih za doma, ha ha ...

O ja, presenetiti tudi znam, da ni dolgčas. (smeh) V glavnem pa sem doma v džinsu, ne v trenirki. Poleti v džins kratkih hlačkah in oblekicah, v katerih mi ni vroče, pozimi v džins hlačah ali krilcih s hecnimi T-majicami, kar je še posebej všeč deklicam. Tudi svojih obiskov oziroma gostov ne podcenjujem in jih pričakam urejena, to pa ne pomeni v večerni toaleti.

Je velika razlika med Ivano, ki jo poznamo v javnosti, in tisto, ki jo poznajo prijatelji in družina? Je med tema dvema podobama velika razlika?

V glavnem ni velikih razlik. Nekaterih osnovnih načel in vrednot se držim v javnem in zasebnem življenju in nikakor ne gre za to, da bi v javnosti igrala neko Ivano v posebni vlogi.

Na fotografijah razkrivate telo, ki ne kaže, da ste rodili dva otroka in da niste ravno več najstnica ... Ste ponosni na to?

Bolje bi bilo reči, da sem vesela, saj delo - tukaj govorimo o delu v telovadnici - na koncu le daje vidne rezultate. Nimam volje vsakič, ko je treba zaviti v telovadnico, in velikokrat je nimam tudi, ko že vstopim vanjo, a drugače žal ne gre. Toda na splošno ne gre za perfekcijo, saj te ni niti pri 20 ali 30 letih ... Po mojem gre za to, da se da začutiti, da sem zadovoljna in uživam v tem, da sem ženska.

Ni skrivnost, da dobro skrbite zase. Bi si, če ne bi bili nenehno na očeh javnosti, kdaj privoščili, da za nekaj časa izpustite vse to? Da bi se, po domače rečeno, zapustili? Vas to kdaj zamika?

Da bi se popolnoma zapustila, ne. Po mojem nimam niti podzavestne želje po tem! Saj se skrb zase začne s skrbjo za svoje zdravje. Pri 20 letih mi je bilo mogoče zdravje na zadnjem mestu, toda vedno bolj se pomika proti vrhu lestvice. Ob tej skrbi se dogaja in vrti vse. Zadovoljstvo tudi doda svoj prispevek k zdravju, saj se urejena počutim bolj zadovoljno in vsak zadovoljen človek se počuti bolje. In tako dalje in tako v krogu. Zapuščam se takrat, ko si rečem: tega trenutka pa ne bom izpustila, še manj pokvarila zaradi ... In takrat ostanem v družbi, takrat jem in ne štejem kalorij, takrat ostanem doma in počnem tisto, za čemer je duša tako hrepenela, in ne grem v telovadnico ... Ja, če je to tudi zapuščanje, se tako zapuščam!

Kaj je pri vsem skupaj najtežje?

Najtežje je naučiti se vzeti si čas zase - za karkoli od zgoraj naštetega.

Vam veliko pomeni to, da tudi drugi opazijo, kako dobro skrbite zase? Vam je ob komplimentih nerodno ali si pri sebi mislite: "No, saj si zaslužim, saj trdo garam za to!"

V resnici mi je najboljši kompliment moje dobro počutje! Vse drugo so le dodatki in ne, že zelo dolgo mi ni nerodno sprejeti komplimenta.

Če sva že pri kopalkah ... Ste se za fotografiranje kaj posebej pripravljali?

Prav za to fotografiranje ne, prej obratno, saj smo se zbrali v Novem Vinodolskem večer poprej in si ob bazenu nad morjem imeli prav veliko za povedat. Torej nisem imela lepotnega spanca, in čeprav sem šla v apartma pozno, sem težko zaspala, vstati pa je bilo treba pred peto uro zjutraj.

Kje pa so fotografije nastale?

V zelo lepem hotelskem resortu Novi Vinodolski Spa&Resort v Novem Vinodolskem.

Pred kratkim ste predstavili kolekcijo oblačil za podjetje Lisca. Lahko prihodnje leto recimo pričakujemo tudi kolekcijo kopalk z vašim podpisom?

Prihodnje leto gotovo ne, saj bo v trgovinah moja kolekcija z oblačili Ivana Šundov by Lisca spring/summer 2013. Poleg tega je Lisca podjetje, ki deluje kot najbolj znani svetovni brandi in ima kolekcijo kopalk za prihodnje leto že narejeno. To, kar vidite na fotografijah, so modeli, ki jih bodo lansirali prihodnje poletje. Imela sem priložnost in privilegij, da jih premierno pokažem.

Imeti lastno kolekcijo oblačil je nekaj, kar si zagotovo želi vsaka ženska. So se tudi vam s tem izpolnile sanje?

Ne spomnim se, da bi o tem, da bi imela svojo kolekcijo oblačil, sanjala, sem pa izjemno vesela, da sem dobila to priložnost, in ponosna, da mi je uspelo izziv speljati do konca.

Imate še veliko podobnih sanj, ki še čakajo na uresničitev? Kaj recimo?

Sanj je še vedno veliko, toda prehitevati ni dobro. Nerada govorim o svojih željah vnaprej. Lepo, počasi in vse bo prišlo na vrsto, 'ko bo ura'. (smeh)

Ivana Šundov

Andreja Freyer za revijo Story
Foto:  Šime Eškinja

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri