Italijanska diva Sophia Loren praznuje 80 let

Sophia Loren bo velik praznik obeležila z razstavo, ki jo bodo 22. septembra odprli v muzeju mehiškega milijarderja Carlosa Slima v Ciudadu de Mexicu, pred dnevi pa je izšla tudi njena nova avtobiografija Včeraj, danes, jutri (Leri, oggi, domani).

Italijanska diva Sophia Loren praznuje 80 let (foto: profimedia) profimedia
4. 10. 2014

Italijanska igralka Sophia Loren je še pri 80 čudovita in polna energije.

Italijani jo še vedno občudujejo, saj je iz rodnega Neaplja osvojila svet, Hollywood in vse največje očarljivce svojega časa. Za njo je hodil Marlon Brando, vanjo se je do konca in čez zaljubil Cary Grant. O njenem obrazu je bilo nekoč zapisano: "Če vzamemo vsak delček posebej, so grdi. A ko delčke zložimo, dobimo čudovito celoto."

Nekaj zanimivosti iz življenja Sophie Loren:

  • Italijanska revija Chi je Sophii ob veliki obletnici posvetila posebno izdajo, v Rimu, kjer je pri 14 začela kariero na lepotnih tekmovanjih, so ji priredili fotografsko razstavo, televizijske postaje so vrtele njene filme ...
  • Legendaren je njen stavek: "Vse, kar imam, dolgujem špagetom."
  • Ko je leta 1991 osvojila svojega drugega oskarja, so jo proglasili še za 'enega največjih svetovnih filmskih zakladov'.
  • "Seks apel," je s svojim seksi italijanskim naglasom povedala Sophia Loren, "je 50 odstotkov tega, kar imaš, in 50 odstotkov tistega, kar ljudje mislijo, da imaš."
  • Amerika jo je hitro vzljubila, ker je bila Italijanka, ni bila stereotipna blondinka. Bila je visoka, z oblinami in ja ... vsi ameriški oboževalci so mislili, da imajo ljubezensko afero z Italijo. Ko je prišla v kader, Američani niso videli ničesar več, le seksi Italijanko.
  • Sophia je edina, ki je pri več kot 70 letih pozirala za Pirellijev koledar (2007).
  • Diva ima seveda tudi svojo zvezdo na Pločniku slavnih v Hollywoodu.
  • Leta 1962 se je Sophijina sestra Anna Maria poročila z najmlajšim sinom Benita Mussolinija Romanom, s katerim imata hčerko Alessandro Mussolini, ki je danes konservativna političarka.