Iskrena izpoved Tjaše Kokalj Jerala: Kaj se dogaja s strastno zapravljivko?

Tjaša Kokalj Jerala, ki se je z možem Klemnom Jeralo pred dobrimi tremi meseci razveselila dvojčic, je iskreno spregovorila o tem, kaj se trenutno dogaja z njo.

Iskrena izpoved Tjaše Kokalj Jerala: Kaj se dogaja s strastno zapravljivko? (foto: Instagram/Tjaša Kokalj Jerala) Instagram/Tjaša Kokalj Jerala
6. 12. 2017

Po tem, ko se je Tjaša po dolgem času na svojem Instagramu oglasila z novico, da je rodila dvojčici, o kateri smo poročali tudi tukaj, je tokrat na svojem blogu tkswat.com objavila iskren zapis o tem, kaj se dogaja z njo, strastno zapravljivko.

"Čas je, da napišem objavo o zapravljivki, ki jo pišem že približno 5 mesecev. Lahko bi rekli, da tudi skoraj eno leto. Zapravljivka je namreč postala mamica.

Ok, vdihni, izdihni (to govorim sebi, ko to pišem, ker ne vem zakaj, so se mi v hipu v oči prikradle solze). Solze sreče, velike sreče, pa hkrati solze zaskrbljenosti, strahu, veselja, solze vseh občutij, ki jih čutim zadnje tri mesece, odkar sem postala mamica," je priznala.

"O svoji nosečnosti nisem pisala. Po eni strani mi je bilo žal, da ta – zame najsrečnejši čas – nisem ‘mogla’ deliti z vami, ampak tako kot je bilo s poroko, sva s Klemnom želela tudi to poglavje (najbolj obsežno poglavje) najinega življenja zadržati zase.

Ne zaradi vas, ampak zaradi tega, ker mediji v Sloveniji o vsaki, vsaj približno (po)znani osebi želijo pisati in nosečnost je še posebno priljubljena tema. 

Jaz pa sem želela biti že od vsega začetka pri tej temi previdna, včasih mi je kar hudo, ko vidim fotografije znanih nosečk zraven še praznega vozička ali posteljice, ko otroček še sploh ni prišel na svet. Kaj se lahko do takrat še vse zgodi, o tem, raje ne bom pisala, ker je treba misliti pozitivno, ampak morda so kakšne objave za moj okus prenagle.

Ampak tukaj nisem, da kritiziram, tukaj sem, da orišem delček naše zgodbe, ker pri moji nosečnosti ni šlo vse po planu.

Tudi zato sem bila ‘vesela’, da se nisem odločila za javno deljenje svoje nosečnosti, pa čeprav me je seveda kdaj zamikala kakšna fotografija s trebuščkom.

Ta je ravno dobro začel rasti, ko sta se moji punci odločili, da bosta pokukali na svet. Rodili sta se 15 tednov prezgodaj in čeprav moj rok poroda še do danes ni prišel, imata najini dvojčici že tri mesece.

Skupaj smo se borili vsak dan posebej, vmes sem zapravljivko še vedno pisala in se včasih počutila za pravo izdajalko, ker sem pisala o nekem drugem življenju, zapravljivkinem, ki je bila še vedno del mene, a v resnici so se dogajale veliko bolj resne stvari kot je nakupovanje jesenske garderobe. 

In vedno, ko sem vam želela ‘povedati resnico’ kje sem, kaj se z mano in nami dogaja, besede niso stekle.

V tem času sem potrebovala samo Klemna, iz družbenih omrežjih sem se umaknila, tudi zato, ker nikoli nisem želela igrati na čustveno noto. Še danes ne razumem objave fotografij iz bolnice, pa z infuzijo v roki, to so zelo zasebne stvari in čeprav imaš včasih občutek, da si sam, na konec koncev tudi si sam in boš [to moral] – čez karkoli greš – tudi sam prebroditi. Seveda sem imela podporo družine, prijateljic, največjo pa od Klemna, našo situacijo pa so dobro poznale le osebe, ki so nama zelo blizu.

Zdaj smo že tri tedne doma in veliko je bilo tudi misli o tem, ali bo zapravljivka postala ‘mala strastna zapravljivka’, oziroma, ali bosta na plano pokukali tudi ‘mali strastni zapravljivki’, za kateri seveda z veseljem že od pomladi nakupujem in zapravljam, a odgovor je bil seveda takoj ne.

Trenutno je biti mami blogerka zelo popularno, ampak svojih otrok in najinega starševstva ne bom izpostavljala za popust, darilo ali plačilo,

vsak naj dela po svoje, jaz oziroma midva sva se odločila, da zasebno življenje ostane zasebno.

Ravno zadnjič sem razmišljala o tem – ko na Instagramu objavim kakšno fotografijo s prijateljico, mamo, možem … – to osebo tudi vedno vprašam, ali lahko fotografijo objavim in ali ni malce (precej) sporno, da bi svoji punčki objavljala brez njunega privoljenja? Za enkrat se še odločam namesto njiju in se bom še nekaj časa, kaj bo prihodnost prinesla, pa bomo videli. Zato tudi ne bom postala ‘mami blogerka’, ker sem še frišna mamica in nekih hudih modrosti vam ne moram postreči kot to, da se večinoma kar sproti učim, ko se spoznavamo.

Mislim tudi, da veliko od tega, v katerih posteljicah žabici spita in katero fensi gnezdece sem izbrala, bralci nimate, mogoče se bom kdaj odločila za kakšno nagradno igro, saj raje nekaj podarim komu izmed vas mamic, bodočih mamic, babic, tet kot pa da vam zgolj ponudim kakšne popuste in razkazujem, kaj imamo in česa ne.

To sicer je glavni smisel rubrike strastna zapravljivka, ki seveda razkazuje svoje zaklade, zato boste tega še vedno deležni vsi, ki vas to utegne zanimati. 

Včasih bom z vami delila kakšno zgodbo, ki me je navdihnila, prevzela in eno takšnih lahko že jutri pričakujete na blogu. To bo zgodba o dveh simpatičnih hobotnicah, ki sta prevzeli mesto 1. igrače ali ninice najinih punc in čudovita zgodba, ki je za njima.

Zato bom mamica doma, tam, kjer to moram in obožujem biti, tukaj pa bom Tjaša, ki jo poznate."

Tjaša, čestitke za tako lep in iskren zapis!***

Pripravila: Nika Švajncer

Fotografije: Instagram/Tjaša Kokalj Jerala

Preberi še: Poglej, kako prikupna je bila Eva Boto, ko je bila otrok! (+kaj počne v teh dneh) ali pa Tara Zupančič navdušila s čudovito dobrodelno gesto!

Priporočamo tudi: Andrej Milutinovič svoja dekleta pelje na najbolj bizarne zmenke (on meni, da je to romantično)