Isabela Kovačič: “En dan v tednu imam čas za počitek ...”

Zaradi njene radovednosti bi ji marsikdo lahko prisodil kariero novinarke, kar bo kmalu tudi res postala, le redki pa bi uganili, da je svetovna prvakinja v kikboksu v kategoriji do 60 kg.

 “V otroštvu sem ‘pridelala’ toliko poško­db, da so starši v šali že omenjali nakup rešilnega avtomobila.” (foto: Aleksander Štokelj) Aleksander Štokelj
10. 2. 2012

Za tem naslovom se skrivajo garaški treningi, ki so na njenem urniku običajno dvakrat na dan in šest dni na teden.

Da jo muči hujša oblika aktivnosti, dokazuje tudi izjava, da nikoli ni prav posebej marala počitnic, ker se takrat premalo dogaja. Zaupala pa nam je tudi, da ji ni všeč, ko ljudje njeno ime zapišejo in izgovarjajo z z-jem ter jo nato hočejo še prepričati, da je tako pač prav.

Osnovna značilnost kikboksa so ...

  • udarci.

Ko gre za zgornji del telesa, so enaki tistim pri boksu, udarja pa se lahko tudi z nogami, in sicer v glavo, telo in stegna. Na tekmovanjih obstajata ‘light’ in ‘full contact’ različica, prva poteka na tatamiju – blazini, druga pa v ringu.

Zmaga ...

  • prinese s sabo občutek, ki ga težko opišem, ampak je tako dober, da ga ne bi zamenjala za nič na svetu.

Ko sem postala svetovna prvakinja, je bilo vse skupaj še bolj intenzivno, in čeprav se takrat še nisem povsem zavedala, kaj se dogaja, je to zagotovo eden izmed najlepših trenutkov v mojem življenju.

Moja prehrana ...

  • je skrbno načrtovana.

Predvsem gre za hrano, ki omogoča kakovostno regeneracijo, in za pravilno razporejanje energije. Pomembno je, kaj, koliko in kdaj jem, nekaj tednov pred tekmo, ko po navadi še zbijam zadnje kilograme, pa je vse skupaj še bolj zapleteno in naporno.

Vsako minuto prostega časa ...

  • rada aktivno izkoristim.

Z vsem hočem biti na tekočem in redke so stvari, ki me ne bi vsaj malo zanimale. Obožujem potovanja, dobre knjige in adrenalin. Rada sem v družbi inte­­ligentnih ljudi, ki premorejo tudi smisel za humor. Veliko razmišljam, sem zelo neposredna in živim v prepričanju, da je s komunikacijo mogoče rešiti vse težave.

V letu 2012 bi rada ...

  • osvojila čim več mednarodnih turnirjev, svetovnih in evropskih pokalov, se kvalificirala na evropsko prvenstvo in tam posegla po najvišjih mestih.

V zasebnem življenju pa načrtujem diplomo in vpis na magistrski študij, rada bi si privošila kakšno malce daljše potovanje, predvsem pa upam, da bo tudi to leto polno lepih, nepredvidljivih in pestrih trenutkov, ki jih bom lahko delila s svojimi bližnjimi.n

Osebna izkaznica

  • Letnica rojstva: 1988
  • Živi v: Ljubljani
  • Najljubša knjiga: Senca vetra (Carlos Ruiz Zafron)
  • Vzdevek: Isa

Besedilo: Manca Kraševec, fotografija: Aleksander Štokelj, stiliranje: Maja Možic, Isabela nosi oblačila: H&M in nakit Promod, ličenje: Nataša Zajc

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri